maandag 23 december 2013

Yankee Candle in Amsterdam

Wie kent nou Yankee Candles niet? Meerdere Amerikaanse YouTube's guru's en beautybloggers zijn er lyrisch over. Elke dag brandt er een heerlijke Yankee Candle op hun kamer, waarvan alleen al de omschrijving van de geur je doet watertanden. Maar wat als je die mooie kaarsen ook in je eigen kamer wilt hebben staan? Eerst kon je het online kopen, maar dan zit je nog altijd met de verzendkosten (het is toch wel wat gewicht, zo'n kaars). Laatst las ik op een andere blog dat je Yankee Candles ook in Magna Plaza Amsterdam kon kopen. Toen ik naar onze hoofdstad ging op jacht naar Kerst cadeautjes kon ik het even niet laten om daar langs te gaan…


En ja hoor, er zit inderdaad een schattig winkeltje van Yankee Candles in! Voor diegene die het niet weten: Magna Plaza zit aan de Dam, alleen dan in een hoekje. Als je aan het begin van de Dam staat en Kalverstraat aan de overkant hebt, dan zit Magna Plaza Shoppingcenter aan je rechter kant. Nou moet ik zeggen dat ik Magna Plaza niet heel bijzonder vind qua winkels, maar Yanke Candles winkeltje is wat dat betreft zeker de moeite waard.


Je wordt er hebberig van! Ik heb serieus bijna alle kaarsen geroken en ze zijn allemaal super lekker. Ook de naam op het etiketje vormt altijd een hele goede omschrijving van de geur. Je hebt keuze uit hele lichte geuren en hele zware geuren, perfect voor elk seizoen. De kaarsen zijn er in verschillende maten. Je hoeft niet gelijk zo'n grote te kopen, omdat je met een kleine kaars nog best lang plezier hebt (40 branduren). En er is natuurlijk een prijsverschil per grootte. Grote kaarsen kosten, volgens mij, zo rond de 50 euro en kleintjes zijn een stuk goedkoper (volgens mij rond 5-10 euro). Het is niet heel goedkoop, maar ze zijn het helemaal waard. En ja, ook ik heb geshopt… Man, ik heb nog nooit zoveel geld aan kaarsen uitgegeven. :P Maar ja, het is dan ook een klein cadeautje voor mezelf, of eigenlijk meer voor ons huisje omdat de geurkaarsen bij ons altijd in de woonkamer branden. Benieuwd naar de buit? Kijk maar even mee.


Ik heb twee grote kaarsen gekocht. Eigenlijk ging ik eerst alleen voor Salted Caramel kaars, maar toen kreeg ik als tip dat je zo'n geur samen met een andere geur kon branden, waardoor je een mooi aromatisch geheel zou krijgen. Ik ging dus voor Coconut & Lime - zoet en fris tegelijk. Dit is trouwens een limited edition kaars, vandaar ook dat die verpakking net iets anders is. Ook heb ik twee kleintjes gekocht om uit te proberen: Black Coconut en Snowflake Cookie. Heerlijke zoete geurtjes allemaal, waarbij Black Coconut de zwaarste is.


Ook heb ik voor mijn ouders een klein cadeautje gekocht. Bij Yankee Candles kun je echt altijd een cadeau scoren. Ook al weet je niet waar iemand precies van houdt, er zijn geuren die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Zo ook diegene die ik als cadeau heb gekocht. Het is een Kerst-achtige geur. ;)


Kijk dan hoe mijn Salted Caramel kaars eruit ziet? Om op te eten! Ik ben sowieso helemaal gek op alles waar karamel in zit, dus deze geur kon ik niet weerstaan. En als het er ook nog zo uitziet… mmmmm, kan niet wachten om hem aan te steken! Voorlopig heb ik in ieder geval een leuk voorraadje Yankee Candles. En mijn bezoekjes aan Amsterdam zijn nu uitgebreid met nog een vast bezoek-punt. Ik heb zelfs een stempel-kaart van Yankee Candles gekregen en die zit nu gelijk al over de helft… Jep, gevaarlijke plek voor mijn portemonnee!

14 opmerkingen:

 1. Hmmm Klinkt heerlijk. Ik ga er zeker even langs zodra ik weer eens in A'dam ben, bedankt voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. deze kaarsen zijn echt zo gehypet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awel... ik kende ze niet! Is dat heel erg? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze kaarsen wil ik nog zo graag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw ik ben er gek op, wat is er beter dan Yankee Candle? Hmmm. I just want them all.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, hier moet ik zeker eens heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ohmy heaven on earth, ooit ga ik hem ook eens bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omg daar moet ik heen! Love Yankee Candle haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I looooove Yankee Candle! Ik geef morgen een Yankee Candle pakket weg op de blog, dus ik zou zeggen, kom je kans maar wagen als je ook zo fan bent :-) Happy holidays!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooooooh !!! Jaloers haha kom nooit in Amsterdam. Heb pas mijn eerste op internet besteld. Christmas Tree ruikt zo lekker ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toevallig was ik er een paar weken geleden ook, heb een boel nieuwe wax tarts gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb de black cherry gekocht, ruikt Dr pepper achtig! heb ook een paar melts besteld maar die moet ik nog testen. Leuk winkeltje! Dan kun je alle geuren tenminste op je gemak besnuffelen

  BeantwoordenVerwijderen