zondag 12 januari 2014

Kiko Unexpected Rosy Taupe palette + look

Mijn eerste Kiko palette! Ik heb al meerdere mono's, maar een palette van Kiko heb ik nog nooit gekocht. Bewust, omdat ze geen indruk op mij hebben gemaakt… tot nu toe. Deze Color Fever Eyeshadow Palette was precies wat ik mooi vind. Ik dacht dat dit een limited edition palette was, maar niets is minder waar. Volgens de website van Kiko is dit gewoon een onderdeel van de vaste collectie. Goed bezig, Kiko! Ze zijn er ook in andere kleuren zoals Coral Burgundy (bordeaux en roze tinten), Jungle Green Variations (groenige taupe kleuren) en Grey Night Blue (smokey blauwe en grijze tinten). Check op de website van Kiko alle kleuren van deze quads.


Toen ik alle palettes in de winkel zag, ging ik gelijk de Coral Burgundy variant swatchen. Tja, rodere kleuren zijn helemaal mijn ding. Maar er zat net iets te veel roze in, en dat is weer iets wat ik niet vaak draag. De kleuren in Unexpected Rosy Taupe palette hebben mij toch meer aangenaam verrast. Ze zagen er zo neutraal uit totdat je er echt goed naar ging kijken. Een paar swatches en ik was verkocht. Dit wordt hem!


Dat is hem dan! Draagbaar en bijzonder. Maar dat laatste merk je vooral als de fijne shimmer zich laat zien. Eigenlijk kun je dit al gelijk zien, alleen op de camera ging het iets lastiger.


Maar hier is een foto waarop je beter kunt zien dat de kleuren eigenlijk net iets mooier zijn dan op de eerste foto. De highlighter-kleur is heel zacht en heeft een satijnen finish. De lichte taupe kleur is zo'n beetje de reden waarom ik deze palette wilde hebben. Er zit namelijk hele fijne roze shimmer doorheen. Zien jullie het een beetje? De medium bruine kleur brengt een beetje warmte in deze palette. Maar niet te veel. De hele palette heeft toch best wel koelere kleuren. Een klein beetje warmte kan ik dan wel weer waarderen. Het pakt ook heel mooi uit op de ogen, dat gaan jullie zo zien. De laatste kleur is de donkere paarsig bruine kleur. Er zit ook hele mooie shimmer in en dat is vooral op de volgende foto goed te zien.


Een beetje flits onthult alle mooie shimmer nog net iets meer. Prachtige kleuren, ik ben verliefd! De oogschaduws zijn vrij zacht, maar niet te. Ze kunnen daardoor een beetje korrelig lijken, maar eenmaal op de oogleden laten ze geen fall-out zien. Nou ja, behalve een paar fijne shimmers die je vervolgens op de wangen kunt aantreffen. Persoonlijk vind ik dat totaal niet erg, omdat ik toch eerst altijd mijn ogen doe en dan pas de foundation. Uiteindelijk zie je er dus niets van. Benieuwd naar de pigmentatie? Kijk maar mee…


Je hoeft nauwelijks moeite te doen om dit resultaat te bereiken. De oogschaduws zijn heel goed gepigmenteerd. En die shimmertjes… ah, ik ben er gek op! Ik heb al zoveel "gewone" oogschaduw kleuren. Ik word dus echt blij van dit soort bijzondere kleuren. En ik kon natuurlijk niet wachten om er een look mee te maken. In de onderstaande look heb ik alle kleuren uit dit paletje gebruikt.


De lichtste kleur heb ik gebruikt voor mijn binnenste ooghoek en voor onder de wenkbrauw. De lichte taupe kleur kwam vanaf de binnenste ooghoek tot het midden van de oog. De midden bruine kleur heb ik over de andere helft van de ooglid gebruikt. Met de donkerste kleur heb ik de buitenste ooghoek en de arcadeboog gedefinieerd. En het blenden boven de arcadeboog heb ik eigenlijk een beetje met alle kleuren gedaan, waarbij ik de donkerste kleur nog het meest heb gebruikt.


Zien jullie hoe subtiel die roze shimmer in de taupe kleur is? Dat vind ik nou mooi. Daarmee vind ik dat het helemaal de moeite waard was om deze palette te kopen. En natuurlijk kun je hier ook net zo makkelijk een smokey eye mee maken, de donkerste kleur is namelijk net zo prachtig en bijzonder. Maar ik ging voor een wat rustigere look. Ik vind eigenlijk alle kleuren in deze palette prachtig en ze horen ook echt bij elkaar.


Deze palette kost maar 13,90 en ik vind het een prima prijs voor zoveel product. En voor zo'n goede kwaliteit en prachtige kleuren. Jep, Kiko heeft het heel goed gedaan. Check deze Color Fever palettes als je een keer in Duitsland bent (of een ander land waar ze Kiko verkopen) of kijk in hun webshop.

18 opmerkingen:

 1. Fijne prijs voor zo een palet met die pigmentatie! Zou graag eens in een Kiko-winkel rondlopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw! Wat een prachtig palette zeg. Ik wil nu heel snel naar een KIKO!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie shimmers! Daar ben ik ook dol op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAUW! Dit palette is zoó voor mijn gemaakt!! Helaas zit Kiko niet in Nederland :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi palette! Leuke look heb je er ook mee gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige palette , i like!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaaah wauw. Deze gaat op mijn wishlist. Prachtige pigmentatie en wat heb je er een mooie look mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit palette is prachtig zeg en die shimmers, wowie! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk palet! De look die je hebt gemaakt is mooi; zacht maar door die fijne glitter heeft het toch net wat extra's. Staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooie palette en wat een geweldige kleur geeft hij af! Mooie look heb je er ook mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooooh, die shimmers zijn echt heel erg mooi! Te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fantastische look heb je gemaakt! Echt super mooi!! De kleuren zijn ook helemaal mijn ding. Zó jammer dat KIKO hier niet verkrijgbaar is (maar gelukkig voor mijn geplunderde bankrekening hihi).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op je foto's vind ik het palette mooier dan toen ik em in de winkel zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben echt gek op Kiko! De nagellakjes blijven ook altijd goed zitten. Deze kleuren zijn ook erg mooi zeg, love it!

  BeantwoordenVerwijderen