woensdag 22 januari 2014

Lasting Illusion Foundation

Een langhoudende foundation die je huid een gezonde gloed geeft, maar tegelijker tijd ook matteert… wie wilt dit nou niet? Het klonk perfect voor mijn huid en daarom kon ik natuurlijk niet wachten om de nieuwe foundation van Senna Cosmetics uit te proberen. Vandaag lezen jullie mijn review erover, inclusief de swatches van alle beschikbare kleuren.


Deze foundation is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren. Van heel licht (Alabaster) tot diep bruin (Chestnut), voor iedere huidskleur vind je de juiste match. De ondertoon van de meeste kleuren is meer neutraal… thank God! De meeste foundations neigen al snel naar roze of geel, maar deze kleuren zien er heel natuurlijk uit. Het onderstaande plaatje van de website van Senna helpt je heel goed bij het kiezen van de juiste kleur.


Stom genoeg, heb ik dit plaatje pas ontdekt toen ik de review al ging schrijven. Als ik zo kijk, dan ben ik meer een Sand of een Beige tip. De kleur die ik (fullsize) in mijn bezit heb is Buff. En die is vrij licht. Ik heb monstertjes van andere kleuren en op basis daarvan denk ik dat Beige toch echt mijn kleur zou moeten zijn, terwijl ik nu echt op mijn bleekst ben. Maar dit betekent wel een goed nieuws voor de Sneeuwwitjes onder ons: Alabaster is echt een hele lichte kleur en de kleuren die daarna komen zijn ook vrij licht. Kijk maar naar de swatches op mijn arm:


De bovenste rij - foto is gemaakt met een flits, de rij eronder - zonder flits. Op de flits-foto is het verschil en de daadwerkelijke kleur het beste te zien. De kleuren zijn niet grijs of dof, maar juist heel levendig hoe licht of donker ze ook zijn.


Maar dan het effect… komt Senna alle beloftes na? Ik heb een vette huid, dus ben ik een perfecte proefkonijn, wat dat betreft. Longlasting is deze foundation zeker wel. Met of zonder primer, hij glijdt niet van mijn gezicht af. Satijnen matte finish met een gezonde gloed - check. Het effect is echt heel mooi. De dekking kun je goed opbouwen, maar het matte effect duurt helaas niet lang genoeg voor mijn vette huid. Daarom voeg ik op mijn t-zone altijd een andere matte foundation toe die ook net iets meer dekking biedt (vooral nodig op de dagen wanneer mijn huid mij een oorlog heeft verklaard). Deze combinatie werkt perfect voor mijn vette en vrij onrustige huid. De foundation van Senna biedt in ieder geval die mooie subtiele glow met een zacht satijnen effect. Hij ligt ook echt heel mooi op de huid, zonder drogere plekjes te benadrukken. Te koop via de website van Senna.

9 opmerkingen:

 1. leuk flesje :) ik heb zelf ook een vette huid en ik heb nog geen enkele foundation gevonden die mijn huid een hele dag mat houdt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lichtste tint lijkt me wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit, ik moet dan de lichste tint hebben. Vanavond even lekker in de webshop snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kleuren lijken me goed maar de flacon vind ik niet zo heel erg mooi, maar daar draait het ook niet om. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt als een goede foundation, ze hebben ook genoeg kleur keuze, perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt erg goed, lekker veel verschillende kleuren zijn er ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er veelbelovend uit! Ik denk dat beige of golden beige mijn kleuren zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed, de verpakking ziet er ook erg luxe uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook!!! Lijkt me super voor mijn huidje ook!

  BeantwoordenVerwijderen