dinsdag 28 januari 2014

Nieuwe lente-geuren: Balenciaga en Jil Sander

Tja, winter… die is een beetje waardeloos dit jaar. Laten we hopen dat het ook zo blijft! ;) Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben wel weer toe aan de lente. Eerder licht, later donker, vogeltjes die in de ochtend gaan fluiten, de eerste jonge bladeren aan de boom, hogere temperaturen… jep, ik ben er klaar voor. Om ons alvast in de stemming te brengen hebben de modehuizen Balenciaga en Jil Sander alvast de nieuwe geuren voor de lente uitgebracht. En naar lente ruiken doen ze, zonder enige twijfel.


Vorig jaar kwam Balenciaga met de geur genaamd Florabotanica. Vanaf februari zal het bloemige zusje met rozenakkoorden te koop zijn met de naam Rosabotanica. Zij wordt door de parfumeurs omschreven als "een betoverende, kruidige, natuurlijke roos, veredeld en verlevendigd met druppeltjes citrus en witte houtsoorten". Een complexe, maar verfijnde geur met peper, citrus en vijgenblad in de top, een experimentele rozenakkoord, groene hyacint en kardemom in het hart en wit hout en amber als basisnoten. Een heerlijke frisse rozengeur die ik persoonlijk minder poederig vind dan zijn voorganger. Rosabotanica is meisjesachtig en puur met een stoer randje.

Ook Jil Sander heeft de lente vertaald naar een geur. De vrouwelijke, sensuele Evergreen vormt de bron van geluk. De knapperige peer (top), verfijnde rozenknoopjes (hart) en sensuele sandelhout (basis) vormen de fijne, harmonieuze en frisse geur. Ik vind de geur wat meer volwassen, maar nog steeds heel fris en groen. Hij is pittig en heel interessant. Als je van de frisse, maar iets zwaardere geuren houdt die kruidig en bloemig tegelijk zijn, dan zul je hiervan genieten. Terwijl Rosabotanica veel meer bloemig is, met een echte aanwezige geur van de rozen, is Evergreen meer luchtig en ietsje zoeter. Beide geuren zijn echt heerlijk voor de lente, twee aanraders om binnenkort in de winkels uit te proberen. Beide zijn vanaf februari te koop (alhoewel ik Rosabotanica al in Belgiƫ had gespot). Ik geniet voorlopig volop van mijn monstertjes van beide parfums. :)

6 opmerkingen:

 1. Evergreen vind ik een fijne geur. Florabotanica is voor mij net iets te zwaar, vind ;em niet zo maar dat is natuurlijk heel persoonlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben benieuwd naar rosabotanica :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Evergreen lijkt me vooral heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg benieuwd naar roabotanica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik ben ook wel toe aan de lente hoor! De flacon van Rosabotanica ziet er echt heel leuk uit. Denk wel dat dit geuren zijn die ik eerst zou moeten ruiken voordat ik ze zou kopen aan de geurnoten te zien. Ik zou bij deze niet de gok durven nemen van oh die vind ik vast wel lekker, omdat ik normaal van hele andere geurnoten hou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Evergreen spreekt mij wel aan, zo mooi en fris van look! Ik heb zelf de nieuwe DKNY Be Delicious gereviewed vandaag, da's ook echt een aanrader voor de lente.

  BeantwoordenVerwijderen