woensdag 1 januari 2014

Zo, dat was 2013...

Wat een jaar! Soms weet je ongeveer hoe je jaar gaat worden, maar nu kan ik met zekerheid zeggen dat ik 2013 mij nooit ZO had voorgesteld. Een bewogen jaar, met diepte- en hoogtepunten, van het ene extreme naar het andere. Om dit terugblik-artikle zo volledig mogelijk te maken, heb ik zelfs de hulp van Twitter ingeschakeld… Ik heb serieus een uur (of langer?) door mijn Twitter berichtjes van afgelopen jaar zitten scrollen om erachter te komen wat mij nou bezig heeft gehouden. En het is gelukt!


Wat mij opviel is dat ik al op 10 januari het volgende had getweet: Zo apart eigenlijk... ik heb nu geen idee hoe het er op mijn werk uit gaat zien dit jaar... en wat ik over een halfjaar ga doen... spannend. Hahaha, nou, dat kan ik nu al over het aankomende jaar zeggen! Onze hele organisatie gaat enorm veranderen, dus ik heb geen idee op welke plek ik in de loop van het jaar beland. Wie weet wat voor uitdagingen ik tegen ga komen..? Maar eerst… eerst moet ik beter worden. Vanaf januari begon ik al te tweeten over de lange dagen die ik maakte, met veel overwerken, geen puf meer 's avonds hebben etc. Best confronterend om het zo allemaal achteraf te lezen… In april kwam mijn eerste emotionele breakdown. Het heeft wel even geduurd, tot november om precies te zijn, tot ik officieel besefte dat ik aan het opraken was. De hoge werkdruk, een aantal veranderingen en toch ook wel een beetje de druk van de bruiloft hebben ervoor gezorgd dat ik echt even op de remmen moest gaan staan. Even een stapje terug voor het te laat is. Nu probeer ik elke dag om 17:30 af te sluiten en 1 keer per week heb ik mijn "bijkom-dag". En al die vragen van collega's of ik nog zoveel vakantiedagen heb dan… Tja, misschien moet ik me ook niet zoveel druk maken om wat anderen ervan vinden. Het afgelopen jaar heb ik mezelf sowieso veel beter leren kennen. Mijn zwaktes onder ogen gezien en andere kanten van mezelf ontdekt. Dat is best handig, zo'n zelfkennis, maar ook enorm confronterend. Oh ja, en dat van beter worden: dat is mijn doel #1 voor volgend jaar. Ik krijg er straks ook nog eens hulp bij, dus het moet zeker wel goed komen. Het gaat niet makkelijk worden, maar ik heb het echt even nodig. Laten wij hopen dat volgend jaar het jaar van de doorbrak wordt.


Maar als ik terugkijk, dan heb ik het afgelopen jaar toch best veel geleerd op mijn werk. Ik mocht weer nieuwe dingen doen, zoals het leidinggeven en de sollicitatiegesprekken voeren. Beide zijn erg leuk om te doen en ik blijf erin groeien. Geweldige ervaring is dat! De belangrijkste levensles die ik op mijn werk het afgelopen jaar heb geleerd: Ga nooit ergens vanuit. Dat heeft zich al zo vaak bewezen… en oké, er spreekt wel een beetje een controlfreak in mij. Maar geloof me, beter dubbel checken dan lang spijt hebben. De lekkerste guilty pleasure/snack dankzij het werk/collega: grillworst van de Hema - hemels, niet normaal! De grootste domper op het werk: toen ik -samen met een andere collega- de bof kreeg. Het was van de zomer, net een paar maanden voor de bruiloft. Ik voelde mij verschrikkelijk lelijk, maar het was ook wel weer grappig om dit tegelijk met iemand anders te hebben… en het over de pijntjes (symptomen) hebben alsof je omaatjes van 70 bent. Die hele tijd heb ik gewoon gewerkt… en nee, niemand aangestoken. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar helaas afscheid moeten nemen van twee collega's die veel voor mij hebben betekend. Zij gingen voor nieuwe uitdagingen en ik hoop dat onze band even sterk zal blijven.


Genoeg over het zakelijke… Privé heb ik het afgelopen jaar ook kunnen genieten. Mijn jaar begon met de Efteling en daarna zijn wij nog 2x naar Parijs geweest, waarvan dus ook een bezoek naar Disneyland. Ik heb geweldige feestjes meegemaakt en een paar keer had ik spijt van de hoeveelheid drankjes… maar zo achteraf waardeer ik elke avond, hoe gek die ook was. Het was mij weer een ervaring en ik kijk er met glimlach op terug. Dankzij alle leuke vrienden heb ik toch wel een erg gezellig jaar gehad. Mijn lieve vriendinnen waar ik mijn hart bij kan luchten, een goede vriend waar ik eens in de zoveel weken mee ging eten/kletsen en -als kers op de taart- sinds een paar maanden heb ik weer contact met een goede vriendin die ik al jaren niet meer heb gesproken. Dit soort momenten waardeer ik echt enorm, waar was ik ook zonder jullie! En oh ja, over de feestjes gesproken… de grootste party's van 2013 waren toch wel mijn vrijgezellenfeestjes. In januari hadden wij bedacht dat ik er 1 elke maand zou hebben, maar uiteindelijk werden het 2 echte vrijgezellenfeesten: 1 georganiseerd door collega's en 1 door familie/vriendinnen. Beide waren echt geweldig! Onvergetelijk! De typische stripper en de kleine gezellige kroeg in Breda met mijn lieve collega's, en het gezellige stappen met een enorme kater daarna met mijn schoonzusjes. Jep, dit was top! En oh ja, ik zal nooit vergeten wat een verrassing het was toen ik "ontvoerd" werd voor mijn eerste bachelor party… :P


Het jaar 2013 was natuurlijk vooral het jaar van mijn bruiloft. Er naartoe leven, een avond besteden aan het budgetteren of het uitzoeken van huwelijksreizen, naar de dansschool gaan (!!!) en vooral het genieten van alle voorbereidingen. De nacht voor de bruiloft heb ik nauwelijks mijn ogen dichtgedaan van alle adrenaline. En omdat ik toch wakker lag, had ik gelijk mijn stukje tekst opgeschreven, dat ik tijdens de ceremonie aan mijn -toen nog- toekomstige man ging voordragen. Maar de dag zelf verliep heel soepel en relaxt… nou ja, alleen jammer dat twee gasten te laat waren, waardoor we later met de ceremonie moesten beginnen… maar ze hebben het daarna weer helemaal goed gemaakt. Het was geweldig, sprookjesachtig en helemaal perfect ondanks de kleine dingetjes. Ik heb er ontzettend van genoten! Net als van onze huwelijksreis. Ik ben verliefd geworden op Hong Kong en in Thailand hebben wij vooral in het zwembad liggen luieren. Jaaaa, dit soort dingen koester ik enorm.


Ook dankzij onze huwelijksreis hebben wij eigenlijk ook het vaste oppasgezin voor onze hond gevonden. Een collega van mij bood aan om op Cosmo te passen terwijl wij op honeymoon zouden zijn. En dat beviel zo goed dat hij er nu tijdens elke schoolvakantie te vinden is. Ze wonen helaas best ver, maar het is de moeite waard. Ik ben heel blij dat hij het daar zo naar zijn zin heeft met de kids. Ik mis hem enorm als ik hem weer weg breng, maar het geeft een goed gevoel omdat ik weet dat er heel goed voor hem gezorgd wordt. En als hij weer terug is, dan is het weer mijn kleine baby. :)


In mijn blog-leventje hebben er niet veel veranderingen plaats gevonden het afgelopen jaar. Ik ben wel minder frequent gaan bloggen. De rust van om de dag bloggen vind ik stiekem wel enorm fijn. Het werkt voor mij, dus dat is prima. En ik heb vertrouwen in jullie, lieve lezeressen, die blijven terugkomen ook al verschijnt hier niet elke dag een artikel. Voor mijn blog heb ik het afgelopen jaar maar bij 1 event aanwezig kunnen zijn. Dit was wel gelijk een goede, Glennis Grace ging optreden! En dankzij het artikel dat ik over deze dag heb geschreven, heb ik ook nog eens kaartjes voor haar concert gewonnen! En dan kom je opeens een paar uur voor het concert erachter dat je de kaartjes kwijt bent… waarschijnlijk weggegooid door manlief tijdens de opruimwoede voor de bruiloft… Dus… Dankzij mijn blog mocht ik meer leuke dingen doen, zoals het volgen van een visagiecursus. Ik wist al best veel, maar ik ben blij dat ik toch wat geleerd heb. En zo'n certificaat is wel iets om trots op te zijn. 2013 was ook het jaar wanneer ik met de 30 days make-up challenge begon. Ik heb het niet kunnen afmaken, maar ik vond het echt heel leuk om te doen. In 2013 heb ik weer lekker veel met mijn haar kunnen experimenteren. De grootste stap was toch mijn ombré hair waar ik enorm trots op was, maar wat ook weer vrij snel ging vervelen. Blond haar met lowlights er doorheen bleek toch echt meer mijn ding te zijn. 2013 was ook het jaar van liquid sand nagellakjes (loooove), Draw My Life video's en selfies (ik blijf het een verschrikkelijk woord vinden). Het was ook het jaar dat Sephora ons kikkerlandje verliet… dat was heel triest. In 2013 ging ik van acrylnagels naar sterke eigen nagels, toen weer voor de grote dag naar acryl en toen weer toch terug naar au naturel. Het afgelopen jaar heeft mijn (schoon)familie mijn blog, Twitter en Instagram ontdekt. Ook een collega is erachter gekomen en dat vond ik nog spannender dan familie… Waarom eigenlijk… ik krijg er alleen maar positieve reacties over, dus dat vind ik heel fijn. En het blijft apart als het weer blijkt dat mensen uit mijn omgeving mijn gedachtes of ervaringen met beauty-producten hebben gelezen. :) Oh ja, en 2013 was het jaar waarin ik mijn liefde voor de 90's muziek heb herontdekt. Dat is ook niet zo gek, Five hebben een paar reünie-concerten gedaan, een paar ex- Spice Girls hebben nieuwe singles uitgebracht en manlief heeft voor volgend jaar kaartjes voor het Backstreet Boys concert geregeld!


Ik heb echt heel veel zin in 2014. Laat het alsjeblieft een heel goed jaar worden. Een jaar waarin ik nog meer over mezelf ga leren. Een jaar vol nieuwe ambities en (hopelijk ook) kansen. Ik heb echt geen idee waar ik straks in december 2014 zal staan. Maar dat is ook het spannende ervan - je weet nooit hoe het leven gaat lopen. Laten wij hopen dat er niet te veel teleurstellingen zullen zijn en dat ik eindelijk van het hier en nu kan leren genieten.

9 opmerkingen:

 1. Leuk jaar heb je wel gehad ! Happy 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uitgebreid verslag zeg :) gelukkig 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig nieuwjaar! Wat een leuk verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk verslag om te lezen ! Je hebt er een fijn jaar op zitten, en ben blij dat je je alweer beter in je vel voelt :-) ! Ik wens je spetterend nieuw jaar toe !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, ik vind het cute hoe je je neus zo helemaal wegstopt in je sjaal :-) En wat was je toch mooi op je trouwdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Happy new year! Vind de foto van je trouwdag nog steeds mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een onwijs mooi jaar was 2013, op naar een onwijs mooi jaar van 2014!

  BeantwoordenVerwijderen