dinsdag 18 februari 2014

Budget tip: kabel-elastiekjes bij Kruidvat

Haar elastiekjes… Weet je dat daar verschil tussen zit? Sommige elastiekjes kunnen zwaar haar niet houden, andere elastiekjes kunnen je haar zelfs kapot maken… Jep, wees je ervan bewust. Al minstens twee jaar gebruik ik kabel-elastiekjes. Een collega heeft het voor mij een keer uit Hong Kong meegenomen (kennen jullie deze video nog waarin ik het liet zien?). Sindsdien moet ik er niet eens aan denken dat ik iets anders voor mijn haar gebruik. Ze blijven stevig in je haar zitten, hoe zwaar of glad het ook is, en ze hebben geen metalen stukjes die de structuur van je haar kunnen beschadigen. Het ziet eruit als een telefoonkabel (vooral die zwarte), maar het werkt super goed. Ze gaan wel eens kapot, maar ah, dat maakt niet uit. Vorig jaar heb ik weer een aantal nieuwe in Hong Kong gehaald, dus ik kon weer even vooruit. Maar vorige week zag ik ook soort gelijke elastiekjes bij het Kruidvat hangen. Zenner heeft het blijkbaar goed door!


Daar zijn ze dan! In alle kleuren en maten. Heerlijk! Die dingen zijn echt zo handig! Ik heb twee grote elastiekjes meegenomen, omdat ik ze nog niet heb (en in Hong Kong zag ik alleen de kleintjes). De prijs was, volgens mij, € 2,95 - een stuk duurder dan in China, maar ik had het niet anders verwacht. Je kunt deze elastiekjes ook via eBay kopen, alleen bij het Kruidvat is het net even sneller. ;)


Hier kunnen jullie nog de vergelijking met mijn "originele" Hong Kong elastiekje zien. Zo goed als gelijk. De grote elastiekjes zijn vooral geschikt voor dikker haar, alhoewel ik het nu ook drie keer om mijn staart moet wikkelen (terwijl dit met kleine elastiekjes maar 2x hoeft). Met grotere elastiek kun je waarschijnlijk makkelijker een grote knot maken. Kortom, ik ben fan. De hele tijd al, maar met dank aan Zenner is de bereikbaarheid geen punt meer.

10 opmerkingen:

 1. Ik gebruik ze ook, ik heb er een keer een paar bij essence en bij H&M gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het niks voor mij is, mij kennende haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip, ik zocht deze al een tijdje maar kon ze nergens vinden in de winkels. Deze ga ik zeker even halen.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip! Ik heb haarbandjes van Zenner, met rubber, werkt zo goed! 'Normale' haarbandjes zakken bij mij altijd heel snel uit maar die niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze liggen ook bij de Action , nog geen euro (ergens tussen de 70 en 90 cent volgens mij) voor een stuk of 4-5. Overigens vind ik ze niet helemaal ideaal, bij mij ontsnapt er toch regelmatig een plukhaar wat ik bij die badstofachtige dingen niet heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ze deze zomer in Frankrijk gekocht voor de kids....als zijnde armbandjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat staat vast ook heel vrolijk :)

   Verwijderen
 7. Ik vraag me alleen af of je haren daar niet tussen blijven zitten...vooral als je het eruit wilt halen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat juist goed, ik zou het ook niet willen met mijn lang haar.

   Verwijderen