maandag 3 februari 2014

Geshopt in België (Gent en Brugge)

Okë, allereerst… wisten jullie dat ik met manlief al 9 jaar samen ben? Eind deze maand zijn wij al een halfjaar getrouwd (time flies!), maar wij zijn dus al best lang samen. 9 jaar dus… dat klinkt bijna onwerkelijk. Om dit te vieren werd ik verrast met een weekendje weg. Wij zijn voor twee dagen naar België geweest, met een overnachting in een luxe B&B. Eerst Gent en dan Brugge. Heerlijk de toerist uitgehangen en ook wel een klein beetje geshopt. Benieuwd naar mijn aankoopjes? Kijk maar even mee.


Allereerst was ik enorm blij dat ik gelijk de Belgische drogist Di was tegen gekomen. Buitenlandse drogisten zijn altijd leuk, juist omdat er merken verkocht worden die wij in Nederland niet hebben. Zo heb ik Montagne Jeunesse masker gekocht in Dark Chocolate. Ik hou van deze maskers, alleen in Nederland koop ik ze altijd in zakjes. Zo'n handige verpakking heb ik nog niet eerder gezien. Van Le Petit Marseillals nam ik de doucheolie mee. Deze bevat "Hazelnootolie & Koninginnegelei uit Griekenland", lijkt mij heerlijk! Mijn nieuwe aanwinst van Roger & Gallet ruikt heerlijk naar vijgen (oftewel: Fleur de Figuier). Het is een bodylotion die 24 uur belooft te hydraten.

De haarverzorging van het merk Franck Provost heb ik een keer in Duitsland gespot. Ik heb toen een masker gekocht en die vond ik zo fijn dat ik besloten heb om meerdere producten van dit merk uit te proberen. Alleen heb ik dit merk verder nooit meer in Duitsland gezien. Ik heb al de hoop opgegeven, en toen zag ik het opeens bij Di staan. Wat fijn! Ik snap alleen niet waarom ik deze producten nooit eerder op de Belgische blogs heb gezien. Zou dit merk niet bij alle Di's te koop zijn? Of ben ik een van de weinige die deze producten kan waarderen? Lieve Belgjes, tell me! Maar goed, ik heb dus de shampoo en conditioner uit de Expert Nutrition lijn meegenomen. Deze is bestemd voor droog en stug haar (check!). En het fijne is, je krijgt er maar liefst 750ml voor, terwijl deze producten heel erg budget-vriendelijk zijn. De shampoo bevat helaas wel SLS, maar ach, ik zal het met een mildere shampoo afwisselen.


En omdat er korting was op elk tweede product van Franck Provost, heb ik ook nog twee haarmaskers meegenomen. De bijpassende Expert Nutrition versie, maar ook het Expert Reparateur masker dat ik al eerder heb gehad. Deze is speciaal voor beschadigd haar. De verpakking van de maskers is ook vrij fors, je krijgt echt veel product voor je geld.


De laatste aankoopjes van de Di! Garnier Oogreinigingslotion Express 2in1 is nieuw, ook in Nederland. Ik heb bewust de waterproof-versie genomen, omdat ik vooral na de visagie cursus niet meer in "gewone" watertjes geloof. Ook heb ik de shampoo voor droog haar van Cattier gekocht. Deze bevat bamboo extracten en geen siliconen en parabenen. De samenstelling zag er goed uit, ik ben dus enorm benieuwd! Het merk Cattier heb ik een tijd geleden op meerdere blogs gezien, dus was het extra leuk om het "in het echt" tegen te komen. Bij de Di hadden ze niet veel producten van dit merk, maar deze shampoo heeft mij nieuwsgierig gemaakt.


De volgende stop: The Soap Story. Ik ben weer helemaal into zeepjes-winkeltjes (dat gaan jullie zo nog zien)! Bij The Soap Story heb ik de Seasalt Scrub gekocht met de geur van Belgian Chocolate. Ook heb ik een heerlijk zeepje meegenomen met de geur van sappige rijpe meloen (Soap Melon). Ik weet nu al wat mijn douche-favoriet voor de warmere dagen wordt. ;)


Nog meer zeepjes, maar nu van Bubbles at Home. Een van de weinige winkeltjes in Brugge die op zondag open was en de enige winkel in Brugge waar ik iets gekocht heb (chocolade-winkels niet meegeteld). Maar oh, wat was ie leuk! Ik heb een zeep met Dode Zee Modder gekocht die goed voor je bloedcirculatie is en die helpt tegen allerlei onzuiverheden. Ook heb ik het zeepje Soap Duet meegenomen, die een heerlijke unisex geur heeft. Hij ruikt trouwens naar CK One parfum, heel lekker.


Een andere geur-dupe is deze Charm Bath & Shower Gel. Niet alleen ziet hij er super schattig uit, het ruikt ook nog eens naar de geur van Dior Cherrie. Mmmmmm!


Bij Planet Parfum heb ik een leuk merk ontdekt, Nocibé. Super schattige kleine nagellakjes die best wat kosten (12 euro per stuk). Ik besloot dus om 1 mee te nemen, ook al stond ik met 2 in mijn handen… Ik ging voor Angels Only die uit de lijn Pure Glitter komt. Prachtige rosé gouden kleur met bijzondere glittertjes. Heel benieuwd! De sera van Biotherm waren in de aanbieding. En omdat ik er goede ervaring mee heb, besloot ik om eentje mee te nemen. Jammer genoeg hadden ze niet meer mijn favoriete groene Skin-ergetic serum. Ik besloot om dit keer voor Skin-ergetic Night te gaan, aangezien ik ook wel gek ben ok nachtsera. Ik ben heel benieuwd!


Tot slot nog de make-upjes uit Galeria Inno. Ik heb daar Biguine make-up ontdekt, en zo te zien ben ik op de paarse tour. Het paarse oogschaduwpaletje, de shimmery nagellak uit de lijn gloss & shock en de long & shock mascara. Ook heb ik een donker-paarse lipstick van Bourjois meegenomen, omdat zulke kleuren steeds populairder worden. Ik weet nog niet of deze kleur helemaal mijn ding is, maar ik blijf ermee experimenteren. Misschien dat ik binnenkort eens een all-over paarse look zal maken. ;)

18 opmerkingen:

 1. Leuke dingen heb je gekocht! Ik heb een borstel van Franck Provost, heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst gefeliciteerd met je jubileum!

  Wat heb je heerlijk geshopped!! Zodra ik in Frankrijk ben, ga ik ook lekker shoppen en van alles kopen van de Fleur de Figuier van R&G grappig dat de soap story nog bestaat in BE, voor zover ik weet is ie uit NL verdwenen.. nagellak en oogschaduw zien er ook mooi uit, krijgen we vast nog meer van te zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een hoop heb je gekocht, echt leuke items zeg ! Ik ga van de zomer naar Frankrijk en ook nog een paar dagen naar Parijs, lekker shoppen dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dingen heb je gekocht! En oh leuk al die zeepwinkeltjes :D ik woon zelf in België maar wist niet van hun bestaan af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met jullie verjaardag :) En dat is dan in België en zegt niks.... Maar wss was ik er toch niet mij kennende! Fijn gewinkeld,!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met het 9jarig samenzijn!! Wat lief dat je als verrassing een weekendje weg hebt gehad. Wat heb je heerlijk geshopt, veel producten ken ik helemaal nog niet. En dat oogschaduwpaletje, pretty! Ben benieuwd naar je swatches.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie anniversary! Leuke verrassing, zo'n weekendje. Je hebt goed geshopt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke aankopen! Het laatste palette ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super gefeliciteerd met jullie 9 jaar samenzijn!!! Super leuke aankopen heb je gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel leuke dingen bij elkaar geshopt :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het paarse paletje heb ik ook, is heel mooi! En goh, ik heb eigenlijk nog nooit iets van Franck Provost gekocht. Is in België ook te koop bij het Kruidvat. Maar heeft nog nooit mijn interesse weten op te wekken, wie weet wel na jouw reviews ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooie producten heb je geshopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke dingetjes heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciiteerd dat je al zo lang samen bent :) En hele fijne dingen heb je gekocht. Krijg meteen zin om oogschaduw te kopen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, wat leuk dat jullie al zo lang samen zijn! Gefeliciteerd!
  Super handig die grote verpakking van Montagne Jeunesse! En dat palette van Biguine.. echt prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd schat!...ik ben zo benieuwd naar alle producten van Cattier.. Heb laatst de toner gekocht.. vind hem wel lekker. x

  BeantwoordenVerwijderen