zondag 23 februari 2014

Getest: het trio van Chanel

Ik ben al bekend met de verzorgingsproducten van Chanel. Vroeger heb ik een en ander gebruikt en dat beviel eigenlijk wel goed. Daarom was ik ook benieuwd naar het trio waar op een gegeven moment iedereen het over had. Eigenlijk had ik er helemaal niet veel van verwacht, maar je blijft nieuwsgierig tot je zoiets zelf uitprobeert. En wat was ik blij toen ik de monstertjes van deze drie producten in mijn bezit kreeg. Inmiddels gebruik ik het al een week of drie en wil graag mijn mening over dit concept delen.


Het systeem is prima overzichtelijk: Le Jour gebruik je 's ochtends, La Nuit - voor je gaat slapen en van het weekend vervang je beide producten met Le Weekend. Let op, deze producten zijn bedoeld als serum, dus je gebruikt het voor je reguliere verzorging. Een goede moisturizer zal dan ook helpen om je huid mooi te houden. Le Jour de Chanel helpt je huid zich te versterken tegen de invloeden van buitenaf. Het goedje is vrij vloeibaar en is dan ook nog de enige van de drie die ik nog over heb na drie weken gebruik. Helaas bevat het alcohol. Daarom was ik eerst hier een beetje huiverig voor, maar uiteindelijk valt het echt wel mee. Het droogt mijn huid niet uit en eigenlijk merk je er weinig van dat er alcohol in zit (nou ja, je ruikt het vooral aan het begin heel duidelijk). Als je in het bezit bent van de droge of hele gevoelige huid, dan zou ik het eerst uitproberen, omdat het misschien dan toch iets te heftig kan zijn. Le Jour bevat salicylzuur en belooft voor de celactiviteit te zorgen. Nou moet ik zeggen dat Le Jour bij mij het minst favoriet bleek te zijn, omdat ik niet het idee heb dat het iets bijzonders voor mijn huid doet. Ik merk dat mijn huid over het algemeen beter is geworden, maar ik geloof ook wel dat dit mede door de andere twee producten van dit trio komt. Ik heb dit best vaak met dag-sera: ze beloven je huid te beschermen, maar het is geen zichtbaar effect. Daarom kun je er ook niet snel iets van vinden. Mijn huid reageert wel goed op Le Jour, ik krijg er geen extra onzuiverheden van. En uiteindelijk geloof ik graag dat hij extra voor mijn huid zorgt.

Mijn favoriet van de drie is toch wel La Nuit de Chanel. Een hersteller in een potje. Het is vrij dik van structuur, maar laat zich toch nog makkelijk verdelen. Het bevat hyaluroonzuur en zorgt daarmee voor de hydratatie. Ook zit er wierookextract in die je huid kalmeert. Gelijk na het aanbrengen voelt mijn huid beter gevoed en 's ochtends is het resultaat nog meer zichtbaar. Mijn huid ziet er frisser en gezonder uit. Ook onzuiverheden verdwijnen hier een stuk sneller mee. Mijn huid heeft genoten van La Nuit en daarom vond ik het extra jammer dat deze tube als eerste op was.

Tot slot is er nog Le Weekend de Chanel, een vernieuwend serum. Ik heb er veel positieve reviews over gelezen en toch heeft het even geduurd voor ik doorhad wat het nou precies voor mijn huid doet. Le Weekend hoor je dus alleen in het weekend te gebruiken in plaats van die andere twee sera. Het bevat een glycolzuurcomplex, exfolieert en hydrateert de huid. Het grootste voordeel is dat het voor de celvernieuwing zorgt en daar zit het hem dus in. Bij een onzuivere huid kan het dus betekenen dat alle onzuiverheden naar boven komen zodat de mooie huid daaronder weer beter zichtbaar wordt (and it isn't pretty… vandaar dat je het waarschijnlijk ook alleen 's weekends mag gebruiken). Het betekent niet dat je opeens helemaal onder de puisjes komt te zitten, zo erg was het bij mij ook niet. Ik merk alleen dat mijn huid zich duidelijk begon te reinigen en dat het er net iets meer onzuiver uitzag. Al vrij snel gaat het weg en uiteindelijk begon ik te merken dat mijn huid veel minder vaak onzuiver is geweest dan normaal. Sterker nog, de onzuiverheden vielen bijna niet op, mijn huid heeft een hele rustige periode gehad. Ik ben echt van mening dat dit trio daaraan heeft bijgedragen dat mijn huid in balans is gekomen. Ik zit serieus te overwegen om een fullsize van dit trio aan te schaffen (maar eerst moet mijn voorraad huidverzorging wat meer opraken). Chanel heeft hiermee dus een heel goed werk gedaan. Ze hebben basisverzorging gecreëerd waar de meest geliefde en actieve ingrediënten in zitten: salicylzuur, hyaluroonzuur en glycolzuur. Ik ben aan de ene kant verbaast dat deze producten ook voor mijn type huid geschikt zijn (ik dacht dat dit meer voor de normale huid zou zijn), maar aan de andere kant - goede verzorging hoeft niet alleen bij bepaalde huidtypes te passen. Als je benieuwd bent naar de verdere ingrediënten van dit trio, kijk bijvoorbeeld hierop.

7 opmerkingen:

 1. Lijkt me wel een interessant trio! Maar zou er zelf ook liefst eerst wat testers voor proberen, want de producten zijn vrij prijzig en als het dan tegenvalt, dat zou te erg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt best goed, helaas wel een beetje prijzig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant trio, vooral dat weekendproduct intrigeert me. Ik heb een hele onzuivere huid dus ik zou het wel eens willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinken als fijne producten, vooral La nuit de chanel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schijn de enige te zijn die hierop reageerde, na drie weken de hele linkerkant van mijn gezicht onder de pukkels....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh die wil ik zeker graag proberen ! Jammer dat ze zo prijzig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Chanel heeft echt heerlijke producten <3

  BeantwoordenVerwijderen