vrijdag 14 februari 2014

Last minute tips voor Valentijnsdag

Valentijnsdag… Je hebt drie soorten mensen: mensen die er helemaal niet om geven en vooral nadrukkelijk blijven ontkennen, mensen die op 14 februari een extra keer gaan uiteten of een bloemetje kopen en mensen die zich er helemaal op verheugen en zijn/haar geliefde overladen met cadeau's en verrassingen. De laatste groep bestaat, denk ik, vooral uit jonge mensen en de eerste met name uit vrijgezellen… toch? ;) Bij mij wisselt het zo nu en dan. Eerst behoorde ik tot de eerste groep (vrijgezel of niet), maar stiekem is het leuk om iets romantisch die dag te doen of te ontvangen. Vooral omdat je het veel om je heen ziet gebeuren. En natuurlijk, het blijft een commerciële "feestdag", maar dat zijn toch ook wel een beetje alle feestdagen. ;) Ben je nog van plan om iets leuks te regelen, misschien heb je wat aan deze tips.


plaatje via weheartit.com

Ga gezellig uiteten. Sommige restaurants organiseren iets origineels speciaals voor Valentijnsdag. Een lovers-menu of extra veel hartjes op tafel, het maakt niet uit. Ook al is er niks speciaals, maar is het gewoon een restaurant waar jullie nog nooit geweest zijn - zolang jullie maar met z'n tweetjes kunnen kletsen en genieten van lekker eten en een wijntje. Dat is ook ons plan voor vanavond. Vorig jaar hebben wij dit ook gedaan en dit jaar gaan wij weer lekker uiteten, maar dan ergens anders. Leuk en gezellig!

Maak een DIY cadeau. Er zijn talloze tips op internet te vinden, een zelfgemaakt cadeau kan echt leuk worden en is minder flauw dan je denkt. Een voorbeeld? Aan het begin van onze relatie heb ik iets heel romantisch gedaan (al zeg ik het zelf :P). Ik heb allemaal kleine hartjes van kleurpapier geknipt. Aan de binnenkant van elk hartje heb ik een reden opgeschreven waarom ik hem zo leuk vind (denk aan "omdat je mij laat lachen", "omdat wij twee idioten bij elkaar zijn"). Deze hartjes heb ik aan een balk in mijn kamer vastgeplakt en hij moest er een voor een losmaken en voorlezen. Het werden volgens mij 50 hartjes, dus dat duurde wel even. Maar hoe lief is dat! ;) Nou ja, oké, toen waren wij ook een stuk jonger, en het was nog best veel werk, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere simpelere alternatieven.

Organiseer een romantische avond thuis. Kaarsjes, lekker eten (bestellen, zodat je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan). Een leuke film daarbij mag, maar let erop dat je ook oog voor elkaar hebt. Lekkere hapjes erbij, een glas champagne… Zolang het maar sfeervol en passend bij jullie is. En ja, een sexy lingeriesetje kan hij dan ook vast waarderen. ;)

Verras elkaar met een klein cadeautje. Een bos bloemen of een mooie sieraad voor jou en een nieuw parfum of een set nieuwe DVD's voor hem. Je kunt vast iets snel bedenken wat hij graag zou willen hebben.

Probeer er vooral van te genieten en voel je zeker niet verplicht. Of het nou iets kleins is, zoals een brief waarin je vertelt wat je nou echt voor hem voelt, of iets groters zoals een avondje uit - zolang jullie beide genieten is het een goede manier om die dag nog extra van elkaar te genieten. Ik ben natuurlijk ook benieuwd of jullie iets van plan zijn om te doen. Share!

2 opmerkingen: