zondag 16 februari 2014

Meet Matt(e) + look

Iets met een leuke jongen en verliefd zijn… Mag ik aan jullie voorstellen, Matt. Ik vind hem geweldig en ik kan altijd op hem vertrouwen. Een geweldige oogschaduwpalette van The Balm in allerlei matt(e) kleuren. Basic, maar niet nude (alhoewel er ook een neutrale versie van deze palette bestaat). Vandaag wil ik mijn ervaring met jullie delen. En natuurlijk heb ik er ook een look mee gemaakt. Benieuwd naar de rest? Kijk maar even mee.


Matt heeft blauwe ogen, houdt van de lange wandelingen op het strand, creamy oogschaduws en geweldige eyeliners. Een man naar mijn hart! Meet Matt(e) palette van The Balm bevat 9 mooie matte tinten, van licht tot heel donker, en een paar wat meer gewaagde kleuren. Ideaal voor het creëren van zowel natuurlijke looks als looks met een opvallend accent.


De productfoto's in dit artikel zijn trouwens nog "op de oude manier" gemaakt, dus vandaar dat ze iets donkerder zijn. Nu valt het mij pas op wat een verschil dat is. Ik heb inmiddels al heel wat complimentjes van jullie gekregen, jullie hebben gemerkt dat de kwaliteit van mijn foto's beter is geworden. En dat komt niet door de camera, want ook hier gebruikte ik mijn mooie Nikon. Alleen ben ik eindelijk op het punt beland dat ik meer met mijn camera kan dan alleen op automatische stand fotograferen. ;) Maar goed, terug naar Matt. Eeehm, Meet Matt(e). Dit is een foto zonder flits en hieronder de foto mét flits.


Prachtige kleuren, niet waar? Het spreekt voor zich, je moet wel van matte oogschaduws houden. En dat doe ik zeker, de matte kleuren kunnen extra classy staan. Ze kunnen ook zachter staan, dan glittery kleuren en daarom kun je er makkelijker "los" mee gaan. Alle kleuren uit deze palette zijn heel erg goed gepigmenteerd. De enige tegenvaller was (op het eerste gezicht) Matt Galagher, een lichtbruine kleur die wat stroever leek te swatchen. Maar dit is de perfecte kleur om boven de arcadeboog te blenden, en het is een hele mooie kleur voor de wenkbrauwen. Het is dus maar prima dat hij iets "droger" is, in de praktijk heb ik er totaal geen last van.


De swatches! Vooral veel koele kleuren en dat is precies waar ik van hou! Ik ben ook blij dat hier niet alleen maar bruine kleuren in zitten, maar als je er juist wel van houdt dan is er nog een andere variant, genaamd Meet Matt(e) Nude. En toch is het heel makkelijk om natuurlijke looks met deze palette te creëren, ook met de "fellere" kleuren die erin zitten. Kijk maar even mee naar de look die ik ermee gemaakt heb.


Voor deze look heb ik de lichtroze kleur en de blauwe en groene tinten uit de palette gebruikt. Iets meer diepte heb ik met de donkerste kleur, Matt Batali, gecreëerd. Ook al zijn er meerdere fellere en donkerdere kleuren in verwerkt, is de look heel evenwichtig geworden. Ik heb de boel ook niet heel sterk aangezet en daardoor vind ik de overgang extra mooi geworden.


Ik hou echt van dit soort looks, waarbij het contract tussen licht en donker heel duidelijk te zien is. Dit maakt je ogen groter en het zorgt ervoor dat ze nog beter opvallen. De eyeliner die ik gebruikt heb is trouwens ook van The Balm and I love it! Voor mijn gezicht heb ik een andere foundation-techniek dan normaal gebruikt. Hiervoor heb ik de hele lichte en donkere kleuren van Senna's Lasting Illusion foundation gebruikt. Ik heb geprobeerd te shapen en meer schaduwen te creëren. Alhoewel het resultaat nog iets beter kon, vind ik dit al best geslaagd… en weet ik voor de volgende keer wat ik beter kan doen. Mocht er behoefte zijn voor meer uitleg, laat het mij weten.


En nog een keer de hele look. De blush die ik heb gebruikt kunnen jullie inmiddels wel raden… de rode cream blush van Chanel. Mijn lippen kregen ook een rode kleur, namelijk die van de gloss/vloeibare lippenstift van Manhattan. Bij dit soort ooglooks vind ik een fellere lippenstift helemaal niet zo gek staan. Ik ben gek op matte looks en dit is dus een goed bewijs waarom het zo mooi kan zijn (al zeg ik dat zelf). Mijn palette heb ik bij & other stories in Berlijn gekocht, maar het is ook bij meerdere Nederlandse webshops te koop (tip: Google). De prijs: €35.

9 opmerkingen:

 1. Die blush van Chanel staat jouw ook zo goed. Wat een leuke palette, zelf ben ik niet zo van de matte oogschaduw maar deze heeft wel leuke kleurtjes.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, mooie look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook, vind hem echt superfijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk palet, mooie look heb je er ook mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi palette, en de look die je gemaakt heb ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie look heb je ermee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi palette! Ik vind de look die je ermee hebt gemaakt ook helemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben geen fan van matte oogschaduw maar vind dit wel een mooi palette :)

  BeantwoordenVerwijderen