woensdag 19 februari 2014

Murad Renewing Cleansing Oil voor gezicht, ogen en lippen

Er zijn verschillende manieren om je gezicht te "bevrijden" van alle vuiligheid en make-up. De ene doet het met een reiniger, de andere met een doekje. Laatst had ik een Youtube filmpje gezien van een Japanse beauty blogger. En ook al verstond ik niet veel van haar toelichting, ik lette goed op de stappen die zij maakte bij het reinigen van haar gezicht. Aziaten staan er nu eenmaal om bekend dat ze grondige reinigingsrituelen hebben, waardoor hun huid ook veel langer mooi blijft. Terug naar de beauty guru: zij gebruikte olie. Eerst warmde ze het tussen haar handpalmen op, masseerde olie in haar gezichtshuid en ogen, verwijderde het daarna met een washandje en dan verwijderde zij de restjes van de make-up en maakte haar gezicht op de "normale" manier schoon. Hé, dit moet ik ook eens uitproberen! Maar waar vind je een goede gezichtsolie die ook nog eens geschikt zou zijn voor de vette huid?


Murad heeft recent een nieuwe Cleansing Oil uitgebracht. Het belooft je make-up en onzuiverheden te verwijderen, terwijl het vocht ingesloten wordt voor een zachte en soepele huid. Het is dus een reinigingsolie die je zowel voor je gezicht als je ogen en de lippen kunt gebruiken. Het verstopt niet je poriën en bevat een aantal botanische oliën van de druivenpitten, granaatappel, zonnebloem en een olijfextract waardoor de make-up op een milde manier verwijderd wordt. Het vochtniveau van de huid wordt in balans gebracht, de droge, vale en doffe huid krijgt een oppepper. Klinkt goed, toch? Voor de zekerheid heb ik nog nagevraagd of deze ook echt geschikt zou zijn voor de vette huid. En na een bevestiging te hebben ontvangen, kon ik niet wachten om het uit te proberen.


Deze Cleansing Oil is een onderdeel van de Resurgence lijn die eigenlijk bedoeld is voor de huid tijdens de hormonale veroudering. Door verlies van vochtbalans en collageen lijkt de huid vermoeid, dus de producten uit deze lijn zijn erop gezicht om de huidcellen te herstellen zodat het weer een gezondere uitstraling krijgt. Wie wilt dit nou niet? Effectieve ingrediënten in de verzorgingsproducten zijn wat mij betreft altijd welkom, ook al heb je niet de specifieke huidsproblemen. Aan de ingrediënten te zien, zitten er inderdaad een heleboel oliën in dit goedje. Naast de eerder genoemde oliën bevat het ook amandelolie, jojoba en zoethoutextract. Heerlijke verwennerij voor de huid dus!


De olie voelt… olie-achtig aan. Het is gelukkig niet te waterig, waardoor het niet te snel door je vingers gaat lopen. Hoe ik het gebruik? Zoals die ene beauty guru. Ik doe een beetje van de olie in mijn handpalmen en verdeel het over beide handpalmen door er zachtjes in te wrijven. Daarna breng ik het over mijn droge gezichtshuid en masseer het een beetje in (je zou dit eigenlijk ongeveer 30-60 seconden moeten doen). De olie is echt heel goed in het verzamelen van make-up en vuiligheid. Ook prima voor de ogen te gebruiken, het prikt namelijk totaal niet en je ziet daarna niet wazig. En toch gebruik ik liever een andere reiniger voor mijn ogen, puur omdat de olie niet alle make-up van mijn ogen verwijdert. Ik gebruik op mijn onderste wimperrand nog best veel make-up en die pakt de olie niet als je je ogen dicht hebt. Dus ik moet daarna alsnog een gewone oogreiniger gebruiken, dus daarom sla ik de olie-stap maar gewoon over. Als ik met de olie de make-up van mijn gezicht verwijder, dan gebruik ik daarna alsnog een "gewone" reiniger. Dit doe ik om de laatste restjes te verwijderen. En geloof mij, daarna is mijn huid super schoon! Zo schoon krijg ik het niet als ik gewoon een reinigingsmelk of een doekje gebruik met daarna een gewone reiniger. De olie zorgt er echt voor dat de make-up lagen losgeweekt worden van je huid, waardoor het niet veel moeite kost om ze daarna te verwijderen. Mijn huid voelt na afloop goed aan, de olie voelt totaal niet zwaar en mijn poriën raken inderdaad niet verstopt. Erg fijn als een extra stap in mijn reinigingsroutine. Ik moet zeggen dat ik het niet dagelijks gebruik, omdat ik af en toe gewoon te lui ben… of nou ja, ook van afwisseling hou, omdat het reinigen met deze olie eigenlijk ook niet extra veel tijd kost. Voor 180ml (it's a lot) betaal je €40. Te koop bij verschillende Murad verkooppunten.

5 opmerkingen:

 1. amai, ik had het goedkoper verwacht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik nu ook al een aantal jaren eerst een olie om mijn make-up af te halen en dan nog mijn gewone cleanser. Ik heb zelf ook een gecombineerde huid en ik vond die van MAC heel erg fijn, ook een van Sephora (die we nu niet meer kunnen kopen) en nu heb ik een van Origins die ik binnenkort ga proberen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt fijn, maar ik vind het wel aan de prijzige kant en zou hem daardoor zelf niet snel kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt wel heel fijn, maar de prijs houdt me toch een beetje tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ouch, wel duur eh. Maar het klinkt wel heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen