donderdag 13 februari 2014

Nieuwe goodies van Essence en Catrice

Eens in de zoveel tijd vernieuwt Essence en Catrice hun assortiment. Ik ben vaak wel benieuwd naar de nieuwe producten. Zouden ze tussen mijn musthaves belanden? Dan zou het alleen maar mooi zijn, omdat de prijs heel aantrekkelijk is. En eerlijk gezegd heb ik al niet veel favoriete budget producten, dus nieuwe budget goodies ontdekken blijft extra leuk. Dit keer was ik vooral benieuwd naar het nieuwe assortiment van Essence. Toen ik gisteren voor de volle schappen bij het Kruidvat stond, werd dit nogmaals bevestigd. Essence was dit keer net iets meer vernieuwend en leuk. Best gek eigenlijk, omdat ik Essence nog altijd met hele jonge meiden associeer. Maar goed, het gaat om de goodies. Zijn jullie benieuwd wat ik allemaal gescoord heb?


Allereerst de nagellakjes van Essence. Oh Em Gee! Wat zijn ze leuk! Ik ben altijd al een fan van Essence lakjes geweest: goedkoop, prima kwaliteit en mooie kleurkeuze. Maar nu… de nieuwe lakjes zijn nog leuker, er is veel meer keuze aan liquid sand lakjes en de kleuren zijn echt om hebberig van te worden. Veel bijzondere tinten en shimmers, echt heel gaaf om te zien. Paradijsje voor een echte nagellak-addict. Zoals ik… ik kon serieus moeilijk kiezen. Dit wilde ik en dat… Uiteindelijk heb ik dus vijf nieuwe kleuren meegenomen… vijf… alsof ik al zo weinig nagellak had… maar nee, dit kon ik gewoon niet weerstaan! Allereerst de Nail candies in de kleur Oh Lolli Lollipop. Het is een 6-in-1 kleur die je nagels belooft te verzorgen en te beschermen. Deze heb ik gisteren al gelijk op gedaan en ik moet zeggen, ik weet het niet. Het is echt zo'n nude kleur die je voor french manicure kunt gebruiken. Met 3 of 4 lagen zie je namelijk nog steeds het witte randje van je nagel. Op zich best leuk en het staat altijd wel netjes, maar ik ben voorlopig niet super enthousiast. Dit was dan ook de meest veilige keuze, de rest van de lakjes zijn nog spannender. ;) Twee mooie Glitter jewels (een soort glittery topcoat) in de kleuren Glitz & Glam en Glitterbomb, een Sparkle sand effect nagellak in de kleur Me & My Lover (hé, iets voor morgen? ;)) en een I'm trendy kleur genaamd Over the Rainbow (zien jullie die shimmer? whaaaa!). Welke kleur zal ik als eerste voor de blog swatchen? ;)


Zowel Essence als Catrice hebben een matterende primer voor het gezicht uitgebracht. Ik en mijn vette huid zijn er natuurlijk heel benieuwd naar geworden. Ik ga, denk ik, een vergelijksartikel met deze twee maken. Dit is trouwens ook echt het enige product van Catrice dat ik meegenomen heb. De rest was toch echt not my cup of tea… De primer van Catrice heet Prime and Fine Pore Refining Anti-shine Base (belooft te matteren, langhoudend en olie-vrij te zijn) en de kleinere primer van Essence heet All About Matt! Oil Control Make-up Base (belooft ook langhoudend te zijn en poriën te verkleinen). Ik ben echt heel benieuwd, vooral voor wat betreft het langhoudende effect. Met budget producten is het eigenlijk bijna nooit langhoudend, maar ik geef het een kans.


Tot slot nog twee potloodjes. Allereerst de Gel Eye Pencil Waterproof… die naam alleen al: potlood en gel in één. Hoe kan het en hoe werkt dit? Ik werd benieuwd, dus ik ga het binnenkort eens uitproberen. Het is in ieder geval een zwarte uitschuifbare potlood. Heel benieuwd hoe mijn ogen hierop gaan reageren. De vorige keer was het namelijk geen prettige ervaring met een langhoudende oogpotlood van Essence op mijn waterlijn. Ook heb ik de nieuwe wenkbrauwpotlood van Essence meegnomen, genaamd Eyenbrow Designer. Het blijft altijd lastig om een lichte kleur te vinden die niet al te warm is, maar de naam Soft Blonde klinkt in ieder geval al goed. Wie weet, wordt dit een goedkoop alternatief voor mijn Maybelline potloodje?


Dat was het! Op zich niet veel, toch? Behalve als je bedenkt dat het best een belachelijke hoeveelheid nagellak is. :P Ah well, ik kan zeker zeggen dat Essence het weer prima gedaan heeft. Althans, dat is mijn eerste indruk. In totaal was ik ongeveer 20 euro kwijt voor alles bij elkaar… hoe budget wil je het hebben. ;)

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke shoplog! Ik ben het meest benieuwd naar de lakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd naar dat eyebrow potloodje! en ook naar de primers, welke het beste is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke shoplog! Ik ben heel benieuwd naar de primer van Catrice.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie aankopen!! Ben heel benieuwd naar alle swatches van de nagellakjes! Moet morgen even gaan kijken of het nieuwe assortiment hier eindelijk in de schappen ligt, zijn hier altijd zo laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh naar die primers ben ik echt ZEER benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, lekker veel dingen heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben erg benieuwd naar de make-up base van ''All About Mate''.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke aankoopjes! Zelf heb ik gisteren twee crushed crystals lakjes van Catrice en een sparkling sand lakje van Essence gekocht. Ook ik heb de gel eye pencil van Essence gekocht en vanmorgen gelijk geprobeerd. Helaas gingen mijn ogen er van tranen en was het gelijk weer van mijn waterlijn af :(. Met de lakjes ben ik wel blij! Ben benieuwd hoe de lakjes jij gekocht hebt eruit zien op de nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je bent goed geslaagd, de nieuwe spulletjes zijn ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen