vrijdag 21 februari 2014

Rimmel vs. Manhattan

In mijn Berlijn shoplog hebben jullie ze al gezien: de lip lacquers van Manhattan. Het was blijkbaar een limited edition van Manhatten die behoorlijk op de Apocalips glosjes van Rimmel leek. Na een kleur van Manhattan te hebben uitgeprobeerd, heb ik kort daarna de tweede kleur gehaald. Wat zijn ze toch fijn! Zou de Rimmel Apocalips net zo fijn zijn en vandaar dus ook zo enorm geliefd door anderen? Laatst heb ik dus een exemplaar van Rimmel aangeschaft in de kleur Phenomenon. Benieuwd naar de vergelijking? Kijk maar snel mee.


De verpakking… is obvious. Als je de naam eraf haalt, dan zie je geen verschil. Qua verkrijgbaarheid wint Rimmel behoorlijk: Manhattan kun je tegenwoordig alleen in Duitsland kopen, terwijl je Rimmel in elke Nederlandse drogist kunt vinden. Ik heb, volgens mij, nog nooit Rimmel in Duitsland gezien, dus ik snap wel waarom dit niet elkaar "bijt". Het kwastje, de structuur van de glosjes/liquid lipstick en zelfs de zoete geur lijken enorm op elkaar. Het lijkt er wel op dat de applicator van Rimmel toch net ietsje zachter is dan die van Manhattan. De houdbaarheid is van beide echt heel goed. Het gaat er wel sneller vanaf als ik wat drink of de hele tijd praat (alhoewel, die van Rimmel blijft misschien net iets beter zitten en vervaagd iets subtieler dan die van Manhattan). Maar voor een middagje shoppen is dit een ideaal product, zonder dat je je druk hoeft te maken om de kleur op je lippen. Het is dus in beide gevallen een liquid lipstick: de pigmentatie is geweldig, de glans is heel mooi en het gaat niet in de lijntjes zitten of je lippen uitdrogen. Tijd om naar de kleuren (aangebracht op mijn lippen) te kijken.


Allereerst de Rimmel kleur, Phenomenon. Het is een hele mooie nude kleur. Perfect voor mijn bleke huidje van nu. Het maakt mijn lippen niet doods omdat er een beetje een roze tint in zit. Maar hij is vooral nude, heel mooi nude. De keuze van Manhattan glosjes was nog heel beperkt toen ik in Duitsland was. De lichtste kleur die zij hadden was Kiss & Tell, een mooie neutrale peachy kleur. Het is een soort warmere nude die eigenlijk altijd wel staat. Als ik zin heb in een beetje kleur, maar toch de look neutraal wil houden dan grijp ik vaak naar Kiss & Tell. De tweede Manhattan kleur is Tempting Red, een hele mooie roze/rode kleur die ik mezelf goed vind staan (en dat gebeurt niet snel met dit soort kleuren). Dit is een wat gewaagdere kleur die ik toch bij een dagelijkse look vind staan. Kortom, zowel de lipglosjes van Rimmel als Manhattan zijn erg fijn in gebruik. Ze lijken behoorlijk op elkaar en hebben beide een fijne structuur. De houdbaarheid van beide bevalt mij goed, alhoewel die van Rimmel misschien een klein beetje beter is. Maar het verschilt niet veel, terwijl het qua prijs een kwart scheelt (de glosjes van Manhattan waren 3-4 euro en Apocalips kost 10,99). Ik vraag mij alleen af of de Manhattan lip lacquers nog ergens te koop zijn, maar mocht je ze een keer in Duitsland zien - sla zeker je slag.

11 opmerkingen:

 1. Ik vind die eerste en laatste kleur het mooiste, bij mij staat die peachy/koraal kleur niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste kleur is inderdaad erg mooi, ook de laatste is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleuren, de producten van Manhattan zijn ook altijd wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai die verpakking is perfect hetzelfde :o goeie tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De laatste kleur vind ik mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ze zien er inderdaad precies hetzelfde uit! Prachtige kleuren. Draag normaal geen nude kleuren maar Phenomenom vind ik echt prachtig, misschien toch een keertje proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh handige vergelijking, thanks! Ze lijken inderdaad erg op mekaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, zo gek dat de verpakking gewoon dezelfde is ! Ik kijk zeker eens uit nr Manhattan als ik nog eens in Duitsland ben. Spijtig dat het hier niet meer verkocht wordt. Een van mn favoriete blushes is van Manhattan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. identiek, zal mij niets verbazen als het uit de zelfde fabriek komt, de laatste kleur vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, ze lijken echt precies op elkaar. Ik moet naar duitsland O.o

  BeantwoordenVerwijderen