woensdag 19 maart 2014

CC Cream van Sans Soucis

Na de BB creams, hebben de CC creams nu alle aandacht. Alhoewel ik het idee heb dat deze hype wat minder groot is. CC staat voor colour correcting, dergelijke crèmes beloven dus vooral je teint egaal te maken. Dat kan soms een uitdaging zijn, maar het is toch wel fijn dat sommige merken iets meer van een CC cream maken dan een soort luchtige basis. Zo ook de CC cream van Sans Soucis. Deze zit vol verzorgende ingrediënten en daarmee is het veel meer dan een make-up product. De afgelopen weken heb ik deze CC cream geprobeerd en ik ben enthousiast! Benieuwd hoe dat komt? Lees maar verder mee.


Sinds dit jaar voel ik mij extra verbonden met dit merk... hoe gek het ook klinkt. Toen wij in januari in Berlijn waren, zijn wij ook naar het gebied Sans Soucis geweest. Het was er prachtig en erg rustgevend. Als ik dit merk zie, dan moet ik er weer steeds aan denken. De producten van Sans Soucis staan erom bekend dat er thermaal water uit Baden-Baden in gebruikt wordt. Dit water is rijk aan mineralen die de goede conditie van de huid bevorderen.


Deze CC cream bevat hyaluronzuur (houdt het vocht in je huid op peil), abrikozenpitolie (zorgt voor zachtheid en soepelheid) en vitamine E (beschermt en hydrateert). Naast de kleurpigmenten die de natuurlijke dekking geven, zit er ook SPF 20 in om je huid tegen de zon te beschermen. Daarnaast is deze CC cream verrijkt met een tripeptide complex die het aanmaak van collageen stimuleert en daarmee een dubbel anti-ageing effect biedt. Sans Soucis CC cream belooft kleine oneffenheden weg te werken en zorgt voor een stralende huid.


De crème is groenig van kleur, maar eenmaal versmolten met je huid past de kleur zich prima aan. Ik verdeel een dun laagje over de schone huid (ik gebruik nog wel een extra moisturizer eronder, maar in principe hoeft het niet). De dekking is inderdaad heel licht, maar de roodheden worden aanzienlijk verminderd. Daarna heb ik een klein beetje concealer nodig om het perfecte resultaat te bereiken. Ook al heeft deze crème geen mat effect, mijn vette huid bevalt deze CC cream enorm. Het krijgt een natuurlijke finish die een beetje glanst, maar het ziet er niet vet uit. Ik vind het echt heel mooi, zeker als je van een gezonde glow houdt. Ik poeder mijn t-zone een beetje af en voor de rest van de dag blijft mijn gezichtshuid er mooi uitzien. De finish is echt heel natuurlijk, terwijl de kleurpigmenten prima de roodheden verbergen, ook gedurende de dag. De groene kleur verdwijnt echt meteen zodra je de crème uitgesmeerd hebt, en er blijft alleen een gezonde huidskleur over. Mijn huid voelt heel prettig aan, die extra hydratatie kan ik nu zeker gebruiken. Op de dagen wanneer ik snel mijn make-up wil doen en daarom de foundation oversla, grijp ik telkens naar deze CC cream. Hij is luchtig en toch effectief. Oké, mijn verwachtingen waren wel voorzichtig maar hoog, en ik vind dat hij ze prima heeft kunnen waarmaken. Te koop voor €26,50 (40ml); het merk Sans Soucis kun je onder andere online vinden (bijv. in de webshop van Douglas).

5 opmerkingen:

 1. Ik ben niet helemaal enthousiast, vooral omdat het best duur is voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat hij ook voor een vette huid kan gebruikt worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat hij ook op een vet huidje werkt :-) Da's altijd 't eerste waar ik naar kijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best duur maar toch vind ik 'm er best prima uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm ik weet niet, het feit dat hij groen is en zich dan aanpast aan je huidskleur zogezegd. Daar hou ik niet zo van :p

  BeantwoordenVerwijderen