woensdag 26 maart 2014

Concealer van Collection - terechte hype?

Sinds een paar jaar is de concealer van Collection een hele bekende in het beautyland geworden. Het lijkt wel bijna een traditie geworden: als je naar Londen gaat, dan neem je ten minste een tubetje van Lasting Perfection concealer mee. Het schijnt de beste concealer te zijn die in staat is zowel de onzuiverheden als donkere kringen te verbergen. Een alleskunner, die ook nog eens behoorlijk lang blijft zitten. En het mooie is, Collection is een budget-merk, dus voor een paar euro (nou ja, pond) heb je zo'n wonder-middeltje te pakken. Tja, ik werd nieuwsgierig. Een tube van deze concealer kwam dan ook met mij mee uit Londen.


Is het nou zo'n geweldige concealer? Ja, hij is inderdaad goed. Geweldig? Weet ik niet. Allereerst snap ik waarom hij zo lang blijft zitten: qua structuur is het best een droge concealer. Na het aanbrengen, droogt hij snel op en wordt hij een beetje poederig. Dat zorgt ervoor dat hij echt op zijn plek blijft zitten. Voor de onzuiverheden is dit ideaal, maar voor onder de ogen vind ik hem net iets te droog. Natuurlijk kan het prima werken, maar persoonlijk vind ik een "vettere" concealer veel mooier voor onder de ogen, zodat de kleinste lijntjes niet nog eens worden benadrukt. Deze concealer verbergt wel veel. Dat werkt zowel bij onzuiverheden als bij andere kleurverschillen op je gezicht. Daarom zou het bijvoorbeeld de ideale concealer kunnen zijn om de huid rondom je ogen egaal te maken. Maar als ik er toch deze concealer voor gebruik, dan gebruik ik daarna toch nog een andere creamy concealer/highlighter er overheen. Voor onder de ogen is het dus heavy stuff. En op onzuiverheden vind ik hem niet altijd even goed blijven zitten. Begrijp mij niet verkeerd, hij is over het algemeen heel langhoudend. Maar niet op alle plekjes. Soms zie je tegen het einde van de dag al wat meer van je eigen huid doorschijnen. Het is zeker een prima concealer, maar niet mijn favoriet.


Ik weet wel een betere concealer die even lang (of langer) blijft zitten, net zo goed dekt en veel meer creamy is (terwijl hij ook mooi mat opdroogt). En je kunt het gewoon in Nederland kopen. Op de swatch-foto zien jullie links de swatch van de Collection concealer. Zie je, vrij droog. Rechts ervan is mijn andere favoriete concealer. Nou ja, officieel is het een foundation. Dermablend foundation van Vichy gebruik ik (na een tip van Lisa Eldridge) al best lang als concealer. Laatst kocht ik hem opnieuw en ik kan niet blijer zijn. Deze foundation is heel creamy, je hebt maar een mini druppeltje nodig om de verkleuringen en onzuiverheden op je hele gezicht te verbergen. De foundation droogt mat op en is minder poederig/droog dan de Collection concealer. Persoonlijk vind ik hem daarom ook net iets beter en fijner in gebruik als concealer.


Lasting Perfection concealer is er volgens mij in 3 kleuren. Ik heb de tweede kleur genaamd Cool Medium. Hij is vrij licht, zelfs voor mij nu, maar je kunt hem alsnog mooi inblenden. Als budget-alternatief is het zeker een prima product. Ik zou het geen holy grail noemen, maar hij doet wel wat hij belooft. Het is ook een kwestie van smaak, je verwachtingen van een concealer en gewoon de persoonlijke voorkeuren. Ik vind Vichy hier toch wel iets beter in. Dermablend foundation kost rond de 15-17 euro, maar het is dan ook een belachelijk grote hoeveelheid wat je ervoor krijgt, terwijl je maar zo weinig per keer nodig hebt.

8 opmerkingen:

 1. Raar dat ik hier nog nooit van heb gehoord...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik had er nog nooit van gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit van gehoord, maar ziet er wel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad best een hype, klinkt goed maar inderdaad alleen als je hem toevallig tegen komt ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou niet van dikke en droge concealers, het benadrukt lijntjes en vlekjes nog meer. Geef mij maar mijn Laura Mercier potje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig, ik vroeg laatst om beauty tips, ik ga namelijk over 2 weken naar Londen. En inderdaad iedereen raad inderdaad dit product aan. Maar na jouw (minder positieve) review ben en blijft ik toch nog steeds wel nieuwsgierig naar de hype.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga dinsdag naar Londen en deze staat ook op mijn wishlist. Toch maar proberen voor die prijs.

  BeantwoordenVerwijderen