zondag 2 maart 2014

Er frisser uitzien (hoe je je ook voelt)

Hoe zie je eruit als je je niet lekker voelt? Als je fysiek ergens last van hebt, dan kun je het waarschijnlijk moeilijk verbergen. Maar als je emotioneel een wrak bent en last hebt van allemaal gedachtes die de hele dag door je hoofd racen… Emotioneel helemaal uitgeput, hoe goed je ook je best doet. Ook al gaat het misschien een stuk beter dan eerst, je merkt aan jezelf dat het nog niet 100% goed zit. Hoe zie je er op dat soort dagen uit? Mega wallen onder je ogen? Haren die niet gekamd zijn? Super bleek en energieloos? Zie je het zo obviuous dat mensen er naar blijven vragen of het wel goed gaat?

Misschien ligt het aan mij… en misschien ben ik best goed in het opzetten van maskers en doen alsof ik vrolijk en energiek ben… en oh ja, ik weet ook wel iets van make-up. Emotioneel gaat het nog niet helemaal goed, ik heb mijn eigen struggles. Maar geloof het of niet, de laatste tijd krijg ik wel heel vaak complimentjes over hoe goed ik eruit zie. Why? Doe ik nu extra mijn best om niet op een zombie te lijken? Misschien. Ik kan ook stil in een hoekje zitten en geen moer geven om hoe ik eruit zie, maar ik heb er gewoon geen zin in. Laat mensen denken dat het prima gaat. Het is makkelijker. Mensen die verder dan dit kijken, zien dat het slechts een masker is. ;)


foto van weheartit.com

En hoe doe je het: er frisser uitzien? Eigenlijk best makkelijk. Het begint bij de verzorgingsproducten. Er zijn genoeg crèmes en sera die voor een frissere huidskleur zorgen. Let op de toevoeging van anti-oxidanten en vitaminen. Dan je foundation - eentje waar een frisse glans in zit helpt altijd wel bij een gezonde look. Niet vet, maar mooi glanzend. Denk aan Senna Lasting Illusion foundation, L'oreal Lumi Magique foundation of Rimmel Wake Me Up. Een concealer/highlighter-pen die hetzelfde (maar dan nog heftiger) voor je ogen doet, helpt om dit effect te versterken. Denk aan L'oreal Lumi Magique concealer of YSL Touche Eclát. Breng een goede laag aan om de huid extra op te helderen en het zal een enorm verschil maken. Als je het effect nog meer wilt verhelderen, dan kun je daarna Banana Powder van Ben Nye onder je ogen aanbrengen (het gelige poeder zal een mooi effect geven). En als je extra veel last hebt van donkere kringen, dan kun je beter een extra dekkende concealer onder je ogen aanbrengen, en dan pas zo'n highlighter-pen gebruiken (een highlighter-pen is niet per se een concealer, maar dient vooral om te verhelderen/highlighten). Gebruik een blush die je de meest frisse look geeft. Bij mij werken de rodere tinten het beste. Fellere kleuren creëren sowieso altijd een gezondere uitstraling. Durf je het niet, ga voor zacht of oud roze. Vergeet de bronzer niet, het geeft je gezicht een warmere uitstraling. Breng deze in de hollen van je wangen en langs je haarlijn aan. De ogen… tja, dat kan ook per persoon verschillen. Draag een look die je een frissere uitstraling geeft. Ik zou niet per se voor iets zachts gaan, maar liever voor iets kachtigere kleuren. Geen super donkere smokey eye, maar een diepere bruine tint bijvoorbeeld. En denk aan je waterlijn, die kan verraden dat je moe bent bijvoorbeeld, vooral als je waterlijn best zichtbaar is (zoals bij mij). Persoonlijk kies ik ervoor om het op deze dagen ook een donkere bruine kleur te geven, zodat de ogen lekker smokey en mysterieus blijven. En oh ja, een beetje krachtig. En verder…. vergeet niet te glimlachen zo nu en dan. Blijf zo enthousiast mogelijk kletsen, maar kom zelfverzekerd over. En tot slot, kom zo snel mogelijk van dit vervelend gevoel af, zodat je niet meer hoeft te doen alsof. Geloof mij, dit ga je nooit lang volhouden. Deze tips zijn misschien sowieso handig voor de mindere dagen. Nou ja, of voor die dagen wanneer je stiekem aan jezelf probeert te werken, terwijl de rest van de wereld er niets van hoeft te merken,

8 opmerkingen:

 1. Wat onwijs handig. Ik vind het zelf ook erg prettig om er wat frisjes uit te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wenkbrauwen epileren, eventueel iets donkerder verven en met poeder bijkleuren zou ik nog aan het verhaal toe willen voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat is ook nog wel een goede!

   Verwijderen
 3. Fijne tips! Maar inderdaad, probeer je erdoor te sleuren, ga sporten, buiten, bewegen en lach zo vaak mogelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nice! Handige tips.. Kan ik wel gebruik van maken want ik ben al maanden lang depri

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig! Die banana-powder hebben ze trouwens ook bij de Inglot, die werkt echt geweldig! Gebruik hem al heel lang :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handig stukje! Ik zelf zit momenteel ook niet altijd even goed in m'n vel, waardoor m'n uiterlijk soms een beetje verwaarloost word.. Het helpt inderdaad wel om er op z'n minst nog een beetje fris uit te zien, dit zijn wel echt goeie tips, ik zal ze onthouden!

  Btw, sorry dat ik zo lang geen comment meer heb geplaatst, maar ik volg je nog steeds ;)

  BeantwoordenVerwijderen