donderdag 27 maart 2014

Favoriete haarserums van dit moment

Haarserums gebruik ik (bijna) dagelijks. Ik blijf ook altijd op zoek naar goede exemplaren. En daarom is mijn voorraad haarserums altijd best wel uitgebreid... wat dus niet zo gek is. Toch grijp ik vaak wel naar hetzelfde serum. Of serums, in dit geval. Ik heb er op dit moment drie die ik als mijn favorieten beschouw. Vandaag wil ik ze graag met jullie delen.


Allereerst een van mijn laatst gekochte serums, Gliss Kur 6 Miracles Oil Essence. Dit serum belooft soepelheid, anti-pluis en intensieve verzorging. Naast siliconen (wat prima zijn voor in een haarserum) staan er ook een paar hele goede oliën vrij hoog op het ingrediëntenlijstje. Voor de ingrediënten zie dit overzichtje. Indrukwekkend, vooral voor een budget product. Ik vind dit serum echt heel erg fijn! Ik heb dit serum al eerder tussen mijn maand-favorieten gestopt, omdat ik het fijn vind om in combinatie met mijn roterende borstel te gebruiken. Maar op zichzelf is dit serum ook erg fijn. Ik gebruik het vaak ook op droog haar om het er minder pluizig uit te laten zien. En het werkt. Mijn haar wordt goed getemd door dit serum. Het is een van de weinige die zowel op nat als op droog haar even goed werkt. Nog een fijn voordeel: het ruikt heerlijk oosters.


Op de swatch zien jullie het serum van Gliss Kur helemaal links. Het is de meest vloeibare van de drie. Het dikkere serum daarnaast is van Boots Botanics (gekocht bij een Boots apotheek in Nederland). Het is een glansserum dat tegen de hitte van de stylingtools beschermt. En hoewel ik ervan overtuigd ben dat je elk siliconen-bevattend serum als hitte-beschermer kunt gebruiken, vind ik dit serum het fijnst om te gebruiken voordat ik mijn stijltang of krultang pak. Ik merk dat in combinatie met stylingtools mijn haar net iets meer glans heeft en nog steeds vrij zacht blijft en dus minder beschadigd wordt. Ja, dit is absoluut een heel fijn serum daarvoor. En tot slot nog een oude favoriet: Potion 9 van Sebastian. Over dit oranje goedje heb ik al eerder geschreven. Het zit boordevol verzorgende ingrediënten en het is voor mij het ideale serum voor het aanbrengen op vochtig haar. Daarna valt mijn haar altijd perfect. Ik heb echt nooit een bad hairday met dit serum. Ik weet niet hoe het werkt, maar het werkt. Mijn haar ziet er verzorgd uit, is pluis-vrij en echt heel mooi en glad. En als ik op de tweede dag merk dat dit effect vermindert, dan pak ik het serum van Gliss Kur erbij. ;)

6 opmerkingen:

 1. Die van Gliss Kur wil ik ook zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat van sebastian ziet er zo leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die van gliss kür wil ik ook wel eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral die van Gliss Kur lijkt mij heel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie selectie. Zelf gebruik ik eigenlijk geen haarserum. Ik hou het bij intensief voedende maskers. Alles wat leave-in is, is niks voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een fijne serums gebruik je! Ik kan ook echt niet zonder!

  BeantwoordenVerwijderen