maandag 10 maart 2014

Look and nails: purrrrple

Paars blijft een prachtige kleur die werkelijk iedereen staat. Je moet alleen net de juiste tint vinden. Paars is een wat gedurfde versie van bruin, volgens mij. Het kan net zo neutraal staan, maar staat net iets interessanter. Als je alleen maar bruine tinten gewend bent, probeer een keer een paarse kleur uit (door bijvoorbeeld een paarse kleur aan je look toe te voegen en niet gelijk helemaal all the way te gaan). Zelf ben ik gek op deze kleur en gebruik hem dan ook regelmatig. Laatst, toen ik in Gent was, heb ik een aantal mooie paarsige producten gescoord. Ik besloot om er een look mee te maken, dus bij deze.


De paarsige lipstick vond ik nog de meest spannende. Met de terugkomst van MAC Heroine lipstick lijkt dit de nieuwe it-kleur te zijn die bijna iedereen begint te dragen. Nou ben ik niet echt een felle-lipkleur-meisje te noemen, maar toch werd ik er nieuwsgierig naar. De donkere paars/rode kleur van Bourjois werd daarom ook een klein experimentje. En op een of andere manier... nee, het is niet echt mijn ding. Wel leuk voor af en toe, maar de kleur is te koel. Best gek eigenlijk, omdat koele kleuren oogschaduw mij juist wel weer mooi staan. Maar koele kleur van de lippen... en vooral zo donker... nee... En toch ben ik best benieuwd naar MAC Heroine, ook al is die kleur nog donkerder en koeler... gek hé. ;) De lippenstift van Bourjois komt trouwens uit de Rouge Edition en deze kleur heet Pourpre Jazzy.


Het paletje van Biguine Make-up is paarser dan paars, maar op een of andere manier komt het behoorlijk bruin op de foto's over. In het echt is het wat meer paars, maar neigt toch nog vrij veel naar bruin. Vreemd, maar niet erg. Dit paletje heet Plum Code en bevat 1 donkere matte kleur, twee satijn-kleuren en eentje met shimmer (de meest moeilijke om aan te brengen, maar daarom extra mooi als een soort layer kleur over een andere oogschaduw.


Voor deze look heb ik alle tinten uit het Biguine quatro gebruikt. De shimmery kleur zit vooral in het centrum van mijn bewegende ooglid. De look heb ik niet te donker gemaakt, en toch is het lekker smokey geworden. De kwaliteit van de oogschaduws is trouwens heel prettig, ze voelen zijdezacht aan. Behalve dan die shimmery kleur, die bleek iets stroever te zijn. Eigenlijk zijn dit wel hele mooie paarse tinten. Ze zijn heel koel, niet rood-achtig en accentueren daarom extra mooi je ogen. Love! De Biguine Long & Shock mascara komt trouwens op deze foto's niet helemaal goed tot zijn recht. Hij maakt mijn wimpers echt lekker lang en zorgt inderdaad voor volume. Geen super-effect, maar toch wel erg mooi.


Tot slot nog de paarsige nagellak, die jullie ook in de video van gisteren "live" hebben gezien. Dit is Precious Taupe en hij zit boordevol met glitters. Het kwastje was een ware ontdekking, het is breed en bollig. Daardoor breng je binnen no-time goed de nagellak aan; alleen moet je echt oppassen dat de laag nagellak niet te dik wordt. Ik had hier geen rekening mee gehouden en daarom begon het bij mij al gelijk te chippen. 1 of 2 dunnere laagjes doen het echt veel beter, zelfs zonder topcoat. Het is trouwens echt een hele mooie kleur, alhoewel ik hem op een of andere manier te volwassen vind... gek eigenlijk, maar toch.


Wat vinden jullie van paars? Het is absoluut mijn ding. Alleen doe mij maar liever een combinatie met lichtroze lippen en pastel paarse nagels. ;)

9 opmerkingen:

 1. Mooie look en wat een geweldige nagellak!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kan paars wel appreciëren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gek dat het er bruiniger uitziet dan in 't echt, maar het ziet er wel erg mooi uit! Nagellak is super, had je die zaterdag ook op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, toen had ik een felle oranje :P

   Verwijderen
 4. Mooie ooglook en wat is die nagellak tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou van paars, het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die lipstick heb ik ook :-) Je hele look is erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen