vrijdag 21 maart 2014

Not mine stash #1 (+ beauty budget tip)

Nummer een, ja, de eerste uit deze nieuwe reeks. Eindelijk! Het afgelopen weekend was ik bij een goede vriendin van mij en toen besloot ik om haar make-up stash met mijn iPhone vast te leggen. Want make-up stashes kijken is altijd leuk en zal nooit vervelen, hoe groot of klein zo'n verzameling ook is. Het kan juist grappig zijn om te zien hoe weinig sommigen nodig hebben wat make-up betreft. Maar in het geval van mijn vriendin Olly is het niet helemaal zo. Haar stash is best uitgebreid, maar wel met mate. Zij heeft een aantal MAC producten, maar houdt vooral van budget. De meeste palettes en kwasten koopt zij online via een Aziatische website. En daar heeft zij mij nu wel een beetje mee aangestoken. Benieuwd naar haar verzameling? Kijk maar mee.


"Aan een zo'n palette heb je eigenlijk genoeg.. voor de rest van je leven." - zei Olly, terwijl zij deze beauty uitklapt. Van neutrale tot felle kleuren, je vindt er alle oogschaduws die je ooit maar nodig zult hebben. Perfect om mee te experimenteren ook. Gekocht niet via eBay, maar via de website die ik zo met jullie ga delen.


Een van de meest gebruikte palettes is toch wel deze, met neutrale warmere tinten. De textuur is zijdezacht en de pigmentatie is prima, ik moest er natuurlijk met mijn vinger ook even in. En natuurlijk, vooral de rodere kleur in het midden trok meteen mijn aandacht. Afkomstig van dezelfde website. Net als bijna al haar palettes eigenlijk.


Links zie je hoe zij haar palettes bewaart. In mappen! Simpel, maar geniaal. Dit opbergsysteem heb ik nog niet eerder gezien. Olly legde uit dat zij eerst dit kastje had en toen pas bedacht dat hier make-up in moest. Dus mappen ophangen leek haar een handige oplossing. En ja, dit is best leuk en origineel. Rechtst kun je onder andere het gesmolten Shiseido doosje zien. De zon scheen net iets te fel en de spiegel stond er net op gericht.. Kan gebeuren.


De Infaillible oogschaduws van L'oreal zijn geweldig, maar toch best prijzig. De oplossing: Big Bazar. Daar zijn zij regelmatig in de aanbieding en Olly heeft de hele collectie verzameld. Voor de rest zien jullie nog een van haar favoriete Yves Rocher foundations en een paar mooie Catrice blushes. En de rode BB cream van Misha, die ik eigenlijk ook had moeten kopen toen ik in Hong Kong was.


De lege palette komt ook van die ene site. Deze is gevuld met allemaal losse oogschaduws. Herkennen jullie de mooie duo's van Essence? De opvallende peachy kleur en de zeegroene kleur daarnaast zijn eigenlijk de geperste pigmenten. Dit ziet er toch super leuk uit!


En tot slot nog de mooie kwasten. De grote doorzichtige bakken komen van de Action. Ze zijn gevuld met... erwten! Dat zou je echt niet zeggen als je het niet zou weten. Er zijn een paar Sigma kwasten, maar de meeste komen toch van dezelfde website als de palettes. Ik heb ze gevoeld en ik was echt onder de indruk. Vooral een paar van deze kwasten ga ik nog zeker aanschaffen. Je betaalt er heel weinig voor en ze worden ook nog eens gratis bezorgd. De website waar het om gaat heet trouwens BuyInCoins. Je vindt er van alles, van kleding tot make-up. Zeker de moeite waard om te kijken, vooral als je op zoek bent naar budgetvriendelijke producten. Leuk om te weten (en om te zien), toch?

4 opmerkingen:

  1. Wow wat een mooie stash. Goed idee om ook budget eyeshadows te depotten, ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw, wat een pracht van een stash heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dat is een flinke voorraad :D

    BeantwoordenVerwijderen