woensdag 5 maart 2014

St. Ives Apricot Scrub

Zoals jullie misschien opgevallen is, heb ik geen februari-favorieten artikel geplaatst. De afgelopen maand heb ik zoveel nieuwe producten geprobeerd, dat er niet echt vaste favorieten waren. Maar vandaag wil ik een product laten zien die ik anders wel in mijn favorieten had benoemd en die ik inmiddels al meer dan een maand gebruik. Ik dacht dat ik al een goede gezichtsscrub had gevonden, maar guess what? Deze is nog veel en veel beter. Mag ik jullie aandacht voor de (in het beautyland) welbekende St.Ives scrub met abrikoospitjes?


Er is al zoveel geschreven over deze gezichtsscrub dat het makkelijk een hype te noemen is. En dat is ook helemaal terecht. Als je van zachte scrubs houdt die je nauwelijks voelt, dan is het waarschijnlijk niks voor jou. Maar als je vooral een wat vettere huid hebt en een stevigere scrub kunt waarderen, dan is dit een must. Als je het toch zachter wilt, dan moet je deze scrub vooral voorzichtig blijven inmasseren. Ik ben echter fan van de korreltjes. Ze zijn niet te groot, maar eigenlijk precies goed. Je voelt ze wel en dat is precies wat ik zo fijn vind. Mijn huid is na gebruik een beetje rood, maar ook brandschoon. Heerlijk!


Deze scrub bevat geen parabenen, is non-comedogenic (verstopt de poriƫn niet) en bevat salicylzuur. Een perfecte combinatie voor de onzuivere huid, waar de scrub ook voor aangeraden wordt. Nou is mijn huid ook best vet en kan ik vrij snel last van de onzuiverheden hebben, dus deze scrub is ideaal voor mij. Hij maakt mijn huid echt goed schoon en zacht, en doet alles wat ik van een scrub wil. Dit betekent niet dat je deze scrub niet kunt gebruiken als je een ander soort huid hebt. Een vriendin van mij heeft een gevoeligere huid en ook zij vindt deze scrub erg fijn. Zolang je er maar voorzichtig mee bent en het niet erg vindt om de scrubdeeltjes te voelen, dan is dit echt de ideale scrub.


De verkrijgbaarheid van deze scrub is wel een nadeel, omdat je het niet zomaar overal kunt kopen. Veel webshops en eBay bieden wel een oplossing. Zelf heb ik hem bij de Afro winkel in Den Haag gescoord. Nog een voordeel: de prijs. Deze scrub kost zo rond €5 en je krijgt er een behoorlijke hoeveelheid voor.

12 opmerkingen:

 1. net iets te hard voor mijn huid denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vijf euro??, Dat is gewoon a bargain voor zo'n goede scrub! Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ben ik echt al een hele lange tijd benieuwd naar! Gebruik nu de Microdelivery Face Wash van Philosophy maar als die op is ga ik deze proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, deze is goed! Heb hem een aantal jaar geleden in Londen gekocht, echt een koopje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt wel goed, maar mijn gezicht scrubben heb ik afgezworen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook eens een scrub met abrikozenpit gehad, van Yves Rocher, en die vond ik echt geweeeeeldig! Deze lijkt me ook nice.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een erg fijne scrub!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh! Klinkt goed.
  Dat je huid rood is na het scrubben is normaal, dat is de bloedsomloop die weer meer gestimuleerd wordt door de scrub :)

  BeantwoordenVerwijderen