maandag 31 maart 2014

Super schone huid in 3 stappen

Je huid goed reinigen is het belangrijkste wat er is. Vooral als je make-up draagt en als je wel eens onzuiverheden hebt. Nee, eigenlijk zou elke huid altijd goed gereinigd moeten worden, ook al draag je geen make-up. Maar bepaalde types huid hebben het nou eenmaal harder nodig. En zo is mijn huid ook. Ik merk het effect van diep reinigen meteen, en al helemaal op langer termijn. Schonere huid betekent gedag zeggen tegen de onzuiverheden en ze vooral helpen te voorkomen. Laatst ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch wel erg blij ben met de manier waarop mijn huid nu gereinigd wordt. Dit is naar mijn mening de meest grondige manier die voor mij heel goed werkt. Ik wil gelijk "waarschuwen", het zijn geen producten die je zo bij de drogist of de eerste beste parfumerie vindt, maar hey... het gaat om je gezichtshuid. Enough said. Benieuwd naar mijn drie favorieten die mij dagelijks de grondige reiniging bieden? Kijk maar mee.


Hoe verwijder je make-up van je huid? Pak je de reinigingsdoekjes? Geen goed idee. Het mag af en toe, maar een reinigingsdoekje zal meer je make-up verplaatsen dan echt verwijderen (ook al ziet het doekje er heel vies uit na afloop). Als ik echt heel lui ben of op reis ga, dan pak ik meestal wel een doekje. Maar eigenlijk kun je hier beter een reinigingsmelk voor gebruiken. Deze is er echt op gericht om je make-up te verwijderen en "weekt" het daarom makkelijk los. Of je het nou met je handen aanbrengt en inmasseert, of je gebruikt het op een wattenschijfje - het maakt niet uit, reingingsmelk werkt goed. Ik heb gemerkt dat een oliereiniger voor mij nog beter werkt dan een melk. Olie is in staat om veel beter de make-up aan zich vast te kleven, waardoor het ook sneller verwijderd wordt. Maak kennis met stap 1 van mijn reinigingsroutine.


Over Murad Renewing Cleansing Oil heb ik al eerder geschreven. Het is een vrij kostbaar product, maar hij gaat heel lang mee. Doordat het een olie-substantie heeft, heb je maar een betje nodig om over je hele gezicht aan te brengen. Ik breng het met schone handen op de droge huid aan. Ik masseer het voorzichtig in en begin gelijk al te merken hoe makkelijk mijn foundation, blush en concealer verwijderd worden. Daarna spoel ik de boel af. Ik streef er niet naar om de olie helemaal van mijn huid te verwijderen. Zodra de eerste laag make-up eraf is, droog ik mijn huid niet af, maar ik ben wel klaar voor de volgende stap.


Enzyme Cleansing Gel van Mario Badescu reinigt heel zacht, maar enorm effectief. Ik moet zeggen dat ik bij deze cleanser verkocht was toen ik het woordje "enzymen" zag. Ik associeer het met een schone huid en het klinkt nou eenmaal hi-tech en professioneel (of ligt het aan mij?). Deze cleanser is echt heel fijn. De restjes van Murad cleanser verwijdert hij moeiteloos. En de laatste vuiligheid uit de poriën worden meteen weggespoeld. Deze cleanser schuimt niet, maar is daarom niet moeilijker in gebruik. Hij is heel zacht voor mijn huid en sluit perfect aan op de olie van Murad. De cleanser van Mario Budesqu bevat een aantal fijne fruit en citrus extracten. Mario Budesqu kun je vinden bij verschillende webshops, waaronder ook Beautybay. Nu is mijn huid weer helemaal schoon, de poriën zijn gereinigd. Wat nu? Tijd voor de laatste stap.


Pixi Glow Tonic is een nieuw populair product in het beautyland. Deze tonic zit bomvol super fijne ingrediënten met onder andere aloë vera, natuurlijke extracten en (goede) zuren. Wat merk je van zo'n fijne samenstelling? Niet alleen is deze tonic heel zacht voor je huid, hij reinigt echt heel erg goed. Als ik de hele dag geen make-up heb gedragen, mijn huid met een goede cleanser reinig, dan vindt deze tonic daarna altijd nog genoeg vuil op mijn gezicht. Met de twee voorgaande stappen is het watje met de tonic daarna wel vrijwel schoon, alhoewel de tonic altijd nog een vuiligheid kan opsporen. Het is dus de perfecte stap om de diepe reiniging af te sluiten. De poriën zijn brand schoon en de huid kan weer volop ademen. Vergeet natuurlijk niet de crème erna aan te brengen, maar dat is weer een heel ander verhaal. ;)


Het merk Pixi vind je online. En vergeet niet om een bezoekje aan Pixi te brengen als je een keer in Londen ben.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb de Glow Tonic ook net gekocht. Ik ben erg benieuwd of dit echt zo fijn is voor mijn huid. Verder ben ik ook fan van Murad gezichtsreiniging.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijken me fijne producten. Ik neem ook altijd de tijd voor het reinigen van mijn gezicht en geloof ook niet zo in gezichtsreinigingsdoekjes. Producten van Pixi wil ik zeker ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om over je reinigingsroutine te lezen! Zelf heb ik na een tijd de Purity 3-in-1 cleanser van Philosophy gebruikt te hebben sinds kort een nieuwe routine: micellair water van Garnier en daarna de cleansing oil (om met water af te spoelen) van The Body Shop. Dan is mijn huid superschoon. Na de oil cleanser gebruik ik niks meer. Heb het een paar keer getest, maar alle vuil is dan echt van mijn huid af. Producten die jij gebruikt lijken me ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijn & uitgebreid artikel. Mooie prodycten gebruik je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jeetje, dit klinkt echt super goed! Ik reinig mijn gezicht meestal eerst met een reiniger van Lush, dan spring ik onder de douche en haal ik er veel af met een washandje (en de reiniger spoel ik er dan ook af), daarna gebruik ik een face wash en dan om de laatste restjes er af te halen nog een reinigingsmelk en tonic voor het slapen gaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijn artikel ik gebruik altijd eerst reinigingsmelk en dan tonic

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Pixi glow tonic gaat zéker en vast mee als ik in Londen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het helemaal met je eens, de Pixi Glow tonic reinigt heel heel goed! En hij is erg fijn voor de huid!

  BeantwoordenVerwijderen