woensdag 12 maart 2014

Trind: over de werking en formaldehyde

Iedereen heeft vast wel eens van Trind gehoord. Hét merk voor wat betreft de verzorging van je nagels. Een heleboel mensen zijn er helemaal weg van, en andere mensen zijn er behoorlijk tegen. Ik heb enkele producten de afgelopen maanden gebruikt en ik heb best goed mijn eigen mening daarover kunnen vormen. Benieuwd of ik dit ook zo'n wondermiddel vind? Lees snel verder.


Zoals jullie misschien nog weten heb ik tot begin vorig jaar een paar jaar lang de acrylnagels gehad. Waarom? Dit was de enige manier om mijn nagels lang te krijge. Fijne bijkomstigheid was dat acryl mijn nagels voller maakte. En dat was dus heel anders dan de stompjes die ik ervoor had. Ik had echt zoveel middeltjes en verharders geprobeerd, maar niks hielp. Dus vandaar ook mijn overstap naar acryl. Begin vorig jaar was ik er een paar maanden mee gestopt en, dankzij de Nail Repair gingen mijn nagels opeens goed groeien... en niet breken. Speciaal voor de bruiloft heb ik de hulp van acryl er weer bijgeroepen, maar eigenlijk was ik er toen al klaar mee. Al tijdens de huwelijksreis heb ik de nagels eraf gehaald en ik besloot om mijn eigen nagels weer lekker sterk te maken. Eerst met een paar andere verharders geprobeerd en af en toe het flesje Trind erbij gehaald. Ze wilden maar niet sterk groeien, maar het was een kwestie van tijd. Na ongeveer een maand of anderhalf werden mijn nageltjes weer hard en bijna niet breekbaar. Af en toe splijt er wel eentje, maar dat gebeurt eigenlijk nauwelijks. Mijn nagels zijn heel sterk en kunnen makkelijk tegen een stootje (ook als ze buigen, dan breken ze niet). Alleen de oppervlakte van sommige nagels kan wat mij betreft beter, maar ik weet niet of dat komt door de soort verharder of puur omdat mijn nagel nou eenmaal zo "bobbelig" groeit. Dus ja, je kunt wel zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben. Hoe mijn nagels er nu uit zien, hebben jullie in al mijn "nail of the day" artikelen van de afgelopen maanden kunnen zien. Ik krijg er ook best veel complimentjes over en dat maakt mij trots. Nooit gedacht dat ik op mijn eigen nagels trots zou kunnen zijn. Nail Balsam gebruik ik nu ook elke keer voordat ik de verharder aanbreng. Volgens mij moet je het eigenlijk in je nagels wrijven, maar ik breng het gewoon aan en daarna bijna gelijk de verharder er overheen. Ik weet niet wat het precies met mijn nagels doet, maar volgens mij zijn mijn nagels juist door de balsem niet zo droog (de verharder alleen zou ze kunnen uitdrogen, zie ook verder). Ach ja, mijn nagels zullen er vast van genieten, daardoor zijn ze nu zo sterk. Eens in de zoveel tijd gebruik ik ook de Cuticle Remover. Het is heel simpel: je brengt het als eerste stap aan en duwt voorzichtig de nagelriemen terug met een bijgevoegd bokkenpootje. Volgens mij heb ik geen dramatische nagelriemen, dus daarom gebruik ik dit ding niet zo vaak. Waarschijnlijk kun je het ook makkelijk van een ander merk gebruiken, maar ik besloot om het allemaal bij 1 te houden. Klinkt allemaal als een supermiddeltje, toch? Er zit een nadeel aan...

En dat heet formaldehyde. Het is een giftig stofje dat irritaties kan veroorzaken en zelfs kankerverwekkend kan zijn. Een bepaalde hoeveelheid is wel toegestaan in Nederland en Trind zit wat dat betreft zelfs onder de toegestane hoeveelheid. Maar het zit er wel in. Formaldehyde wordt vaak gebruikt om zijn ontsmettende en conserverende werking. Ook zorgt juist dit stofje voor het verharden van de nagels. Er zijn ook nagelverharders zonder formaldehyde, maar deze zouden de oppervlakte van je nagels niet of minder effectief kunnen verharden. Formaldehyde bevat keratine-deeltjes en trekt vocht uit de nagels. Dit zorgt er dus ook voor dat ze harder worden. Ik moet zeggen dat ik altijd tegen de formaldehyde-bevattende producten was. Maar sinds ik zo onder de indruk ben van de Trind verzorging, neem ik het maar voor lief. Ik probeer het ook niet constant te gebruiken, maar meer als een kuur. Zo nu en dan pak ik een andere verharder (alhoewel ik echt moet checken of formaldehyde daar ook niet in zit) en ik geloof graag dat dit op deze manier goed werkt. Nou ja, alles voor de sterke nagels. Of in ieder geval, binnen dit soort grenzen. ;) Ik ben ook wel benieuwd wat jullie ervan vinden! Schrikken dit soort stofjes jullie af of maakt het niet uit zolang het binnen de toegestane normen is?

12 opmerkingen:

 1. Goh ik weet niet wat ik ervan moet denken, het resultaat is natuurlijk super, heb ik irl kunnen zien maar langs de andere kant als je het lang gebruikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als mijn nagels weer wat extra's nodig hebben. Grijp ik altijd naar Trind!
  Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, dat stofje schrikt me toch wel een beetje af, mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke producten maar met producten voor je nagels blijft dat moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb nog nooit iets van trind gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit iets van Trind gebruikt, maar hier schrik ik wel een beetje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wist ik helemaal niet. Het is wel een beetje afschrikwekkend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben dol op de producten van Trind! Ik gebruik de Nail Repair, Nail Balsem en Cuticle Balsem elke keer als ik mijn nagels opnieuw lak, en dat is zeker zo'n 2 keer in de week. Merk dat mijn nagels heel goed reageren op de producten en vooral de nail balsem en nail repair dus ik maak mij niet zo druk om de ingrediënten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een paar lakjes zonder formaldehyde, maar ik gebruik net zo goed nagellak met. Deze nagelverzorgingsproducten klinken zeker niet slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. interessant artikel! Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit wist ik echt niet van nagelverharders, goed dat je het aan het licht brengt, zelf ben ik wel echt verkocht aan Trind, bizar echt bizar haha

  BeantwoordenVerwijderen