dinsdag 22 april 2014

Anti-shine primers van Catrice en Essence

Zowel Catrice als Essence hebben wat nieuwe gezichtsprimers aan hun assortiment toegevoegd. Voor mijn vette huidje heb ik bij elk merk er een uitgekozen en ik ging aan de slag met het testen. Zouden zij net zo goed zijn als de duurdere primers of is het maar goed dat ze zo weinig hebben gekost, dat ik geen spijt zal hebben van mijn aankoop?


Allereerst wil ik zeggen dat hoewel deze primers op elkaar lijken, ze heel verschillend zijn. In hoe zij eruit zien, hoe zij aanvoelen, wat zij doen etc. Essence All About Matt is een Oil Control Make-up Base en zorgt dus vooral voor een mat effect. Catrice Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine Base is er vooral op gericht om de poriën zichtbaar te laten verdwijnen. En ook al belooft de primer van Catrice ook anti-shine effect te geven, in deze wint Essence absoluut. De primer van Essence laat mijn huid net iets langer mat, en ook al bij het uitsmeren merk je dit effect veel beter dan met Catrice. Qua structuur is de primer van Catrice iets droger, en die van Essence heeft een meer gel-achtige structuur. Maar geen plakkerige gel, deze droogt dus mooi mat op.


De primer van Catrice zal niet in een keer al je poriën verbergen, hier zul je meer hulpmiddeltjes voor nodig hebben (zoals een bijpassende foundation). Wel zorgt het ervoor dat mijn foundation egaal wordt aangebracht. Je moet geen wonderen verwachten van beide primers, een goede foundation speelt ook een hele belangrijke rol. Maar persoonlijk vind ik de primer van Catrice ideaal voor elke dag. Qua structuur, qua aanvoelen, qua alles. Hij doet misschien niet per se wat, hele vloeibare foundations blijven er volgens mij niet extra lang mee zitten. Maar mijn huid egaler maken en het aanbrengen van foundation makkelijker maken zijn al twee belangrijke verdiensten. De primer van Essence vind ik vooral ideaal voor mijn T-zone. Het werkt niet zo sterk als een anti-shine product, maar mijn huid glimt er zeker minder mee. Zelf vind ik hem minder fijn voor mijn hele gezicht, maar dat is echt persoonlijke voorkeur. De structuur van de Catrice primer vind ik wat dat betreft net even fijner, Maar de werking en kwaliteit over het algemeen van de Essence primer is misschien toch net even beter. Het is gewoon dat ik dagelijks vaker naar de primer van Catrice grijp... Jep, geen conclusie dus. Er is geen betere of slechtere primer. Het is maar net wat je zelf het prettigste vind. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, beide zijn erg betaalbaar.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben van geen van beiden overtuigd. Then again, nog geen enkele primer heeft ooit ECHT mijn porien kunnen verbergen zoals ik het wil, buiten dan de Nanoblur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een goede primer vinden is niet makkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MIjn Guerlain primer is onlangs op gegaan en nu ben ik aan een heel betaalbare begonnen van NYC. Deze van Catrice en Essence heb ik nog niet geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelf momenteel verkocht aan de primers van Garnier, heerlijk spul. Die van Essence en Catrice heb ik nog nooit geprobeerd, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben het inderdaad met je eens dat die van Essence qua matheid het zeker wint, vind beide erg fijn maar niet all time favorite waard zeg maar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De primer van Catrice geeft mij echt een schale huid dus die koop ik niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nog steeds op zoek naar een goede budget primer, maar denk niet dat deze dat zullen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt niet slecht. Heb nog nooit ene getest van beide merken.

  BeantwoordenVerwijderen