zondag 27 april 2014

Horror films

Oké, ik heb best een rare smaak wat films betreft. Ik hou van horrors. En natuurlijk ben ik niet de enige, dus ik besloot om een paar aanraders met jullie te delen. Ik hoop dat de rest dit niet al te erg zal vinden. ;) Waarom zijn horrors leuk? De adrenaline, de spanning en het is gewoon leuk hoe sommige makers toch nog dingen verzinnen om het publiek bang te maken. Normaal ben ik iemand die zich al vrij snel verveelt als ik een halfuurtje stil zit (oftewel, als ik een film begin te kijken). Met dit soort films is dit absoluut niet zo. Hieronder vinden jullie een paar van mijn aanraders. Ik hou eigenlijk ook van fantasy-achtige actiefilms (zoals Underworld... mijn favoriete film ever), maar hier zal ik misschien een andere keer over schrijven. Voor nu ben ik benieuwd hoe jullie dit soort artikelen gaan vinden. En nogmaals excuses dat ik niet leuke komedies of dat soort luchtige dingen laat zien. ;)


Ik begin wel met iets luchtigs voor deze genre. ;) Good old zombie movies... Alleen deze is net even anders. Dead Bodies is horror en komedie in een. Het gaat om een zombie-jongen en zijn wereldje. Eigenlijk is daar niks spannends aan, alle dagen lijken op elkaar, je bent nou eenmaal een lijk. Totdat hij een levend meisje ontmoet. Hij begint opeens te voelen. Een zombie met gevoelens? Jep, dat kan best ontroerend zijn. Persoonlijk vond ik niet dat er enge stukjes in de film zaten, het is meer een leuke film om te zien. Een aanrader, ook al hou je niet van enge films.


REC (of eigenlijk is het [REC] ;)) is wat mij betreft een van de beste zombie-movies. In de trailer hierboven zien jullie hoe het allemaal begon. Jep, een Spaanse... lang leven de ondertitelingen. Na de eerste REC werd ik nieuwsgierig naar meer. Het verhaal in het kort: de journaliste die een midnight-programma maakt, gaat een avondje met de brandweermannen mee. Opeens krijgen zij een oproep dat er iets gaande is in een huis... Daar zijn ze dan, en het blijkt om zombies te gaan.. Klinkt best suf, maar de film is echt wel spannend. Vooral als je ook de andere delen hebt gezien, waarin ze ook vanuit de andere perspectieven hebben gefilmd. Volgens mij heb ik nu deel 1 t/m 4 gezien, en als ik zo de trailer van deel 5 zie, dan heb ik zin om verder te kijken.


Paranormal Activity is ook weer zo'n film die binnenkort met deel 6 al uitkomt. Het is er een die knap gemaakt is. Vooral de eerste. Er zijn weinig middelen gebruikt, en het enge effect krijg je vooral met geluid. Een spookverhaal, echt heel cool gedaan. Ik heb vooral de eerste en de vierde al vaker gezien, dus alle momenten zijn inmiddels heel voorspelbaar geworden. En toch blijft het een gave film om te zien.


Cloverfield is inmiddels een oude film, maar nog steeds erg cool. Dat hele idee van het filmen met een handycam en dus ook de film beleven alsof je erin zit, was vooral toen nog erg vernieuwend. En nog steeds, een knap in elkaar gezette film. Het verhaal begint met een feestje en eindigt in het verstoppen tegen een monster. Een Godzilla-achtige feel, maar dan met aliens.


En tot slot nog The Possession. Het kwaad komt uit een doosje. Klinkt een beetje onschuldig, maar hij is best eng. Toen wij deze film op DVD huurden, gingen wij natuurlijk ook tussen de special features kijken. Een van die filmpjes ging over het openen van een echt D-kistje, en -geloof het of niet- dat filmpje heb ik maar niet gekeken. ;) Tja, hij is dus best indrukwekkend ja.

Tip: zoek op YouTube op "best horror movies" en je zult nog meer aanraders vinden. Alhoewel, iedereen natuurlijk zijn eigen smaak, maar deze films vind ik in ieder geval de moeite waard.

5 opmerkingen:

 1. Oh, vooral die laatste wil ik wel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cloverfield heb ik nog niet gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dol op horror, maar echt een goede doodenge horror film ben ik nog niet tegen gekomen. Bij Paranormal Activity hebben wij ons slap gelachen. Ik wacht op de doodenge horror.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wil die nieuwe in de bios graag zien met die spiegel ben even de naam kwijt, hou van dat soort films haha

  BeantwoordenVerwijderen