donderdag 3 april 2014

(My BSB) Look: a little bit red, a little bit Illamasqua

Voor het concert van BSB vorige week besloot ik om een opvallende look te maken. En wat is nog opvallender dan rood? Ik had zin om eindelijk eens mijn nieuwe Illamasqua pigment Berber te gebruiken en dat werd gelijk een succes. Wat een prachtige kleur is het toch ook! Aangevuld met Tweak blush werd het wel een beetje een Illamasqua look. Benieuwd naar alle details en de swatches? Kijk maar mee.


Op mijn lippen gebruikte ik trouwens iets nieuws, namelijk de liquid highlighter van NARS in de kleur Orgasm. Als liquid highlighter ben ik er niet super enthousiast over, maar als gloss/stain bleek de kleur super mooi te zijn. Mijn haar heb ik een beetje geïnspireerd op Pretty Little Liars. De meiden daar hebben vooral in de eerste twee seizoenen van die prachtige losse krullen. Dat heb ik ook geprobeerd na te maken door mijn krultang op een iets andere manier te gebruiken. De krullen bleven er trouwens super lang in zitten, maar dat was ook wel dankzij de goede hoeveelheid haarlak. ;)


En nog even de ooglook van dichtbij. Misschien hebben jullie hem ook al op Instagram voorbij zien komen. Op het laatst besloot ik om de look iets te verzachten door er glitter overheen te deppen (hoe tegenstrijdig dat ook klinkt, maar het heeft wel gewerkt). Hiervoor heb ik de gouden glitter-pigment van Paul & Joe gebruikt. Het heeft ervoor gezorgd dat de look iets zachter werd van kleur, maar nog steeds even opvallend bleef. En misschien zelfs nog iets speelser. Bij zo'n look horen trouwens ook de stevig aangezette wenkbrauwen. Ik heb ze iets dikker en donkerder gemaakt dan normaal, en dat paste hier prima bij.


Berber is mijn eerste pigment van Illamasqua. De verpakking vind ik super. Het is heel handig en er is geen geknoei met het openen. Ik vind de verpakkingen van Illamasqua sowieso geweldig om te zien. Lekker opvallend en herkenbaar.


Berber is niet zomaar een steenrode kleur. Het bevat ook een hele mooie fijne groenige shimmer. Je ziet het heel klein beetje, maar op de oog valt het bijna weg. Toch zie je duidelijk hoe mooi deze kleur is. Ik hou echt van dit soort tinten, prachtig om te zien. Heerlijk gedurfd. De kwaliteit is trouwens super. Illamasqua pigmenten blijken makkelijk te zijn om mee te werken. Geen fall-out (mits deppend aangebracht) en al helemaal niet gedurende de dag. Het gaat op je oog "liggen" en daar blijft het ook voor de rest van de dag. Ook het blenden gaat heel makkelijk en de intensiteit van de kleur is heel erg mooi.


Tweak is op zijn beurt mijn eerste blush van Illamasqua. Ik ben zo blij dat ik uiteindelijk voor deze kleur heb gekozen en niet voor een wat meer veiligere roze tint. Tweak is rood/roze, dit soort kleuren vind ik altijd zo fris staan. De verkoopster gaf aan dat het best een statement kleur is, maar persoonlijk vind ik het meevallen. Door de kleur voorzichtig aan te brengen, staat het juist heel natuurlijk en mooi.


De kwaliteit van deze blush is geweldig. Hij is niet poederig, blend heel makkelijk en blijft de hele dag op zijn plek. Dit soort kleuren kun je beter opbouwen door ze eerst heel lichtjes aan te brengen. Love it!


En tot slot nog even de swatches. Links de blush, rechts het Berber pigment. De blush heb ik ook aan een kant iets uitgevaagd zodat jullie kunnen zien dat dit makkelijk gaat. En het pigment is gewoon... prachtig. Ja, ik ben erg tevreden over beide producten. Misschien niet de meest voor de hand liggende kleuren, maar het resultaat mag er zijn, toch? ;) Illamasqua is helaas niet in Nederland te koop, maar online kom je al heel ver.

6 opmerkingen:

  1. This girl is on fiiiireeeeee ;-) Heel mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, heel erg mooi! Staat mooi bij je ogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige kleur heeft het pigment.. de blush trouwens ook ;-) hele mooie look heb je gemaakt en wat zit je haar weer jaloersmakend mooi!

    BeantwoordenVerwijderen