vrijdag 25 april 2014

Pixi Seasonal Reflection Kit + look

Pixi is eigenlijk wel een heerlijk merk. Niet alleen wat verzorging betreft, maar ook zeker in make-up. De verpakking is apart met die lichtgroene kleur, maar het heeft zeker die leuke feeërieke sfeer. In Londen kocht ik dit paletje omdat ik onder de indruk was van de kleurensamenstelling. En omdat zo'n oogschaduw/blush paletje nou eenmaal altijd handig is. Sindsdien is dit wel mijn go to / meeneem palette geworden voor weekendjes weg en dat soort dingen. Nou ja, meestal neem ik eigenlijk een duo oogschaduw van Topshop mee, maar als ik net iets meer keuze wil dan stop ik snel deze kit nog in mijn tas.


Deze Seasonal Reflection Kit is er in twee uitvoeringen: Warm Wonder en Casual Cool. In beide is de kleursamenstelling echt heel erg mooi, maar de paarsige en bruine tinten in Casual Cool spraken mij net iets meer aan. En vooral zo'n lichte lila kleur heeft dan al snel mijn aandacht. Achteraf gezien, zijn het vooral de bruine tinten in deze kit die ik het meest gebruik. Maar toch, het zijn super mooie en bruikbare kleuren zo bij elkaar.


De oogschaduws hebben echt een super romige structuur. Ze brengen heel makkelijk aan en hebben geen fall-out. Van Pixi had ik het ook wel verwacht. Maar toen ik de kleuren de eerste keer zelf ging swatchen, waren mijn verwachtingen overtroffen. Heerlijke structuren om mee te werken, en wat een prachtige pigmentatie! Bij de blush is het precies hetzelfde. Het heeft een zachte roze kleur met een iets paarsige ondertoon. Het geeft een gezonde glow aan je wangen, zonder dat er shimmers in zitten.


Ik hoefde nauwelijks moeite te doen om deze swatches te maken, de pigmentatie is echt wauw. Er zitten 4 matte kleuren en 4 shimmery kleuren in. De matte kleuren zijn iets minder romig qua structuur, maar brengen op het oog alsnog vrij makkelijk aan. De shimmery kleuren zijn echt boterzacht en ik vind ze daarom kwalitatief net een tikje beter. Er zitten trouwens geen grove glitters in of iets dergelijks, de shimmer is heel subtiel en super mooi. Mochten jullie de swatch van de blush niet hebben ontdekt - die zit horizontaal, net iets boven de oogschaduws. ;)


En dat is de look die ik met deze kit gemaakt heb. Ik besloot om niet voor de veilige bruine kleurtjes te gaan, maar juist vooral de paarse tinten uit deze kit te gebruiken. Boven mijn arcadeboog (de warmere gloed) is de matte lichte roze kleur. Op de bewegende ooglid heb ik de lila en de donker paarse tint (op de swatches lijkt het meer donker bruin) aangebracht. Om de boel nog iets mooier te maken heb ik de grijzige taupe kleur (naast de donker paarse in de palette) gebruikt. Deze bracht ik tussen de twee paarse kleur aan en een beetje in de arcadeboog (dat is de shimmer die er te zien is, terwijl ik voor de rest alleen de matte tinten gebruikt heb). Langs de onderste wimperrand heb ik vooral de rodere bruine kleur (naast de lila kleur in de palette) gebruikt, dit soort tinten moet ik altijd in een look hebben. En de highlighter onder mijn wenkbrauw is ook de highlighter in de palette.


De roze blush past wat dat betreft ook perfect bij alle oogschaduws in deze kit. Zien jullie de mooie subtiele glow die hij geeft? Alhoewel ik moet zeggen dat mijn gezichtsmake-up die dag (of avond.. zaterdagavond) niet helemaal photo-friendly was (iets te enthousiast met de settingpowder geweest... hallo, wit gezicht), maar toch kun je een beetje het mooie effect van de blush zien. Op mijn lippen droeg ik een combinatie van twee lip tars, die ik wel mooi vond staan bij de look (en vooral bij de kleur boven de arcadeboog). Al met al een geslaagde (party) look die het prima de hele nacht heeft volgehouden. Pixi is helaas niet te koop in Nederland (maar wel in België, volgens mij). Seasonal Reflecion Kit kost 16 pont (ong. 18 euro) en je kunt het o.a. online vinden.

7 opmerkingen:

 1. Hele mooie look heb je ermee gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De combinatie van de lip tars vind ik erg mooi op je lippen. Leuke palette.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende het merk nog niet. Mooie look hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie look, dit merk past echt bij jou! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een schattig palette, vooral de laatste 2 kleuren vind ik erg mooi. Je hebt er ook een mooie ooglook mee gemaakt vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattig palette met leuke kleuren, goede pigmentatie ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi paletje, zo origineel :-) En de look is erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen