zondag 20 april 2014

(Super) budget kwasten van BuyInCoins

Ik ben gek op make-up kwasten (of "penselen" zoals dat netjes genoemd moet worden). Ik investeer er graag in en heb dan ook al een hele verzameling opgebouwd. Toen een vriendin haar favoriete website laatst met mij deelde en toen ik voelde hoe fijn haar kwasten aanvoelden die daar vandaan kwamen, werd ik nieuwsgierig. Budget kwasten voelen meestal vrij stroef en cheap aan. Maar deze waren vol, zacht en kwalitatief goed. Dit moest ik zelf eens uitproberen. Ik plaatste een bestelling op BuyInCoins en twee weken later kreeg ik het pakje al binnen!


Dit was dus mijn bestelling... nou ja, ik heb ook twee van die dingen gekocht waar je losse thee in kunt doen. Alles bij elkaar kostte volgens mij 12 euro... jep, ik maak geen grapje. Ze verkopen veel dupes en dat is niet per se wat ik wil hebben. Maar toch was ik zo nieuwsgierig naar bepaalde penselen, dat ik ze gewoon moest uitproberen. Twee weken bezorgtijd is trouwens nog best snel, het schijnt dat het vaker rond de 4 weken is. Nog een pluspunt - geen verzendkosten. ;)


Ik wilde weer wat nieuwe foundationkwasten hebben, omdat ik zelf maar 1 of 2 goede had. Dit setje werd dan al snel gekozen. Hij is er in meerdere uitvoeringen, maar ik wilde per se deze gouden. Alleen dacht ik dat het meer rosé goud zou zijn, maar het is dus geel goud. Ook prima, want ik vind ze wel iets hebben. Er zitten 5 verschillende penselen in, waar ik al langer naar benieuwd was. Dit is trouwens een mooie manier om verschillende vormen uit te proberen, voordat je een duurdere kwast wilt kopen. Ik heb ze inmiddels allemaal geprobeerd en ik moet zeggen, ik ben onder de indruk. Helemaal bovenaan is een "gewone" tappered brush. Hij is vrij stevig, maar niet te. De haartjes zijn recht afgesneden. Een soort kabuki, maar dan net iets luchtiger. Deze kwast is ideaal voor het aanbrengen van (hele) vloeibare producten. Een waterige foundation of een tinted moisturizer of een BB cream... zolang het wat meer vloeibaar is, is dit een ideale kwast. Ik vind hem niet stevig genoeg om ook wat meer mouse-achtige producten mee aan te brengen, maar het kan wel. Toch is dit een van de twee favoriete kwasten van dit setje geworden. Love it! Daaronder zien jullie zo'n puntige kwast. Ik weet nog toen Louise Young zo lovend was over deze vorm; dit zou de beste kwast zijn voor het aanbrengen van de foundation (maar dan eentje van haar eigen merk natuurlijk). Nou, ik moet zeggen, ik ben (nog) geen fan. Het is naar mijn mening niet de makkelijkste manier, en het is vooral goed voor het aanbrengen van concealer onder je ogen door de vorm van deze kwast. De schuin afgesneden kabuki is mijn grootste favoriet van deze set. Natuurlijk heeft Sigma er ook een, en ik snap waarom het zo populair is. De vorm is ideaal, het maakt het aanbrengen van de foundation extra makkelijk. De kwast zelf is een schuin afgesneden kabuki, het is steviger dan de eerste waar ik het over had. Maar het is net niet zo stevig als de laatste kwast, de rondere kabuki. Deze vind ik persoonlijk net iets te stevig. Met stevig bedoel ik trouwens niet hard, want al deze penselen hebben hele zachte haartjes. Met stevig bedoel ik dat de haartjes heel dichtbij elkaar geplaatst zijn. Bij de ronde kabuki is dit net iets te goed gedaan. Sommigen zullen dit juist heel prettig voor foundation vinden, maar op dit moment vind ik de schuin afgesneden kabuki toch net iets fijner in gebruik. Ik denk dat zo'n stevige kwast vooral heel fijn zal zijn voor de minerale make-up. Maar over het algemeen ben ik erg tevreden over deze set. De kwaliteit is super en dat had ik toch niet helemaal verwacht.


Ook heb ik nog twee losse witte kwasten gekocht. Ik begin met de onderste, de blending kwast. Dit zou een dupe voor MAC 217 te zijn. Eerlijk gezegd, nee... dit is niet te vergelijken. MAC is nog steeds fijner. Dit is een prima blending kwast, maar ik vind hem net iets te fluffy en niet zo zacht als MAC. Maar ja, qua blending kwasten ben ik dan ook best verwend. ;) De bovenste schuin afgesneden blush kwast is dan wel weer een topper. Het is smaller dan mijn soortgelijke Sigma kwast, maar ik vind hem super fijn. Hij blend heel makkelijk de blush en maakt het aanbrengen heel precies en fijn.


Tot slot nog een bronzer-kwast die ik zelf voor poeder gebruik. Hij is ook weer vrij stevig, maar ik vind hem net iets te groot voor bronzer. Voor poeder is hij precies goed, omdat hij voor een soort blotting-effect zorgt. Het is ook een mooie kwast om te zien. Van mij had Ecotools er niet op hoeven te staan, maar ja, het gaat om de kwast zelf. Hij is zacht en doet prima zijn werk. En kost -net als de rest- bijna helemaal niks. ;)

6 opmerkingen:

  1. Toch ideaal dat je er een aantal heel goeie rijker mee bent! Zeker voor dat geld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zien er voor wat ze kosten eigenlijk echt wel heel degelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kwasten, ik lees zo vaak over die website, ga het nu eindelijk eens bekijken :)

    BeantwoordenVerwijderen