vrijdag 23 mei 2014

3x nagellak uit Turkije

Toen ik voor een dagje in Bodrum was, wist ik dat ik op zoek moest naar Flormar en Golden Rose. Deze twee merken komen uit Turkije en dus zouden ze ook nog eens een stuk goedkoper moeten zijn. En dat klopte ook wel, het prijsverschil is ongelooflijk. De lakjes van Flormar zag ik overal liggen: bij van-alles-en-nog-wat winkeltjes, maar ook bij een aparte Flormar winkel. Toen ik de Turkse drogist tegenkwam, besloot ik om toch eens wat lakjes mee te nemen. Het werden er uiteindelijk maar 3. Wow, je kunt wel zeggen dat ik mij ingehouden hebt!


Alle drie de kleuren zijn heel verschillend, en ook de finishes zijn heel anders. Ik kan jullie nu al verklappen dat ik behoorlijk blij ben met alle drie lakjes. En dat voor de prijs van rond €1... jep, nog meer budget kun je het niet krijgen. :) Je snapt dus dat nagellak echt een must is om te kopen als je een keer in Turkije bent. Waarom ik dan maar 3 kleuren heb gekocht? Misschien heb ik al te veel lakjes (zou je echt denken? :P), waardoor ik ook kieskeuriger ben geworden. Een nagellak moet er voor mij qua kleur echt uitspringen, of ik moet zin hebben in iets speciaals. Maar ik vind nog steeds dat ik een kleur moet kiezen die ik niet in mijn stash heb, want dat zou zonde zijn... en dat is dus precies de reden waarom ik bij deze nagellakjes zo lang heb gestaan. :P Oké, op naar de swatches!


Van alle drie de merken heeft Flormar toch wel de meest bijzondere tinten in het assortiment. Daarom besloot ik ook om een shimmery kleur mee te nemen. Flormar Supershine Miracle Colors #U31 is een prachtige donker-paarse kleur met blauwe shimmer. Alhoewel het soms ook lijkt of het een donker-blauwe kleur met paarse shimmer is. Duochrome! De dekking is echt heel goed. Door de eerste laag was ik al positief verrast, maar ik heb uiteindelijk toch wel twee lagen gedaan. De houdbaarheid was redelijk, maar bij een donkere kleur gaat het "slijten" altijd al iets sneller. Flormar kun je tegenwoordig ook in Nederland (Amsterdam) vinden, maar de prijzen liggen natuurlijk iets hoger (ook al blijft het een budget-merk). Foto links is gemaakt in de zon, foto recht - bij indirect licht.


Golden Rose #94 is ook al zo mooi en bijzonder! Het is een prachtige koraal-roze kleur. Soms lijkt hij wat roder en soms knal-roze. Prachtig! De dekking vind ik een beetje twijfelachtig. Bij bepaald licht zie je nog wel een beetje een randje, ondanks de goede 2-3 lagen. Maar vooral bij direct licht ziet de kleur er heel goed dekkend uit. Heel gek, daardoor doet deze lak mij aan een jelly finish denken. Nou ja, dit soort kleuren zijn ideaal voor de zomer met een fel zonnetje, en dan vind ik dit lakje op zijn mooist. Ook Golden Rose kun je tegenwoordig in Nederland vinden, vooral online. Foto links is gemaakt met flits, foto rechts - bij indirect licht.


Tot slot nog de prachtige nude kleur van een voor mij onbekend merk. Golden Lady #429 is nu een van mijn favoriete nude kleuren ever geworden. Ik heb hem op vakantie nog aangebracht (ah, die achtergrond... zo fotogeniek!) en toen ik weer terug kwam heb ik er nog een paar dagen plezier van gehad. Jep, die bleef lekker lang zitten, ook zonder een basecoat (alhoewel je het chippen bij dit soort kleuren sowieso niet snel ziet). Super fijne kleur! Aan de ene kant niet echt bijzonder, maar dit soort tinten zijn gewoon ideaal. Het staat heel subtiel en chique, love it! De dekking is misschien niet 100% goed, maar met drie lagen vind ik hem heel mooi. Foto links is gemaakt in de (ondergaande!) zon, foto rechts - bij indirect licht.

6 opmerkingen:

 1. Ik vind de laatste twee lakjes heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wow, die van Flormar is echt geweldig cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleuren! Vooral die eerste is echt prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie lakken! Die eerste heb ik ook, maar dan iets lichter en de glitters zijn feller blauw (nummer U16). Ik wil eigenlijk alle lakken uit die serie wel, haha. De laatste is ook héél pretty, kan nooit genoeg krijgen van nude tinten.

  BeantwoordenVerwijderen