maandag 26 mei 2014

Budget tip: Franck Provost haarverzorging

Goede budget haarverzorging is echt heel lastig om te vinden. De meeste producten lijken hetzelfde te doen en ik koop ze eigenlijk bijna nooit opnieuw. Dat was in ieder geval zo, totdat ik de producten van Franck Provost ontdekt had. Ze kosten heel weinig en je krijgt ze in een mega grote verpakking. Klinkt bekend en dus verwacht je er niet veel van? Onterecht. Dit is anders. Deze producten zijn niet alleen fijn voor je haar, maar bevatten ook een aantal heerlijk voedende ingrediënten. Het enige nadeel: niet te koop in Nederland. Wel in België, waar ik deze producten bij de Di tegen kwam. Ook in Duitsland kun je de producten van Provost zo nu en dan tegen komen. Ik zeg, haal Franck Provost lekker naar ons kikkerlandje!


Franck Provost is, volgens mij, een merk voor professionals maar dan voor budget prijzen. Ik zie dit merk wel eens in het programma van MTV, Plane Jane. Maar ik kan mij voorstellen dat je er nog nooit van gehoord had, want dat had ik ook toen ik het merk een (paar?) jaar geleden in Duitsland tegen kwam. Ik had toen een masker meegenomen omdat er goede ingrediënten in zaten en na de eerste keer onder de douche was ik verkocht. Ik zou en moest ook de andere producten uitproberen, dus kocht ik aan het begin van dit jaar een aantal goodies bij de Di. En ja, dit is toch wel een van de fijnste budget haarverzorgingsmerken ever.


Ik heb gekozen voor de Expert Nutrition lijn, omdat die speciaal voor droog haar is gemaakt. En ja, dat heb ik... Ik heb ook nog een masker uit een andere lijn liggen, maar ik weet zeker dat ook die mij enorm gaat bevallen. Laten wij het eerst over de shampoo en de conditioner hebben. Jongens, 750ml is echt veel. Dit zijn dan ook enorme flessen waar je super lang mee doet! En dat is ook wel eens lekker, vooral als je wat langer haar hebt net als ik (je gebruik per wasbeurt is toch wel anders). De shampoo bevat wel SLS, maar dat vind ik niet erg (zolang ik het zo nu en dan met een SLS-vrije shampoo kan afwisselen). Deze shampoo blijft zacht voor mijn hoofdhuid en reinigt heel goed. Na het uitspoelen voelt mijn haar niet droog of stug aan, het lijkt juist een stuk zachter geworden. Dat komt zeker door dat beetje shea boter dat toegevoegd is aan de shampoo. De conditioner bevat voedende palmboom olie en dat voel je ook wel. Het maakt mijn haar zacht en makkelijk doorkambaar. Echt een prima conditioner voor elke dag (of hoevaak je ook je haar wast). Voor extra voeding en zachtheid kun je nog altijd wat extra serum na het wassen gebruiken. Of ga voor het voedende haarmasker.


Hoewel de shampoo en de conditioner al heerlijk subtiel ruiken, vind ik de geur van het masker het lekkerst. Die is net iets sterker en het is echt zo'n lekkere dure kappersgeur. Of eigenlijk vergelijk ik het soms nog met een aftershave geur... oké, rare vergelijking, maar het doet mij er wel aan denken. Ik vind het echt heel lekker, het ruikt zo fris en stoer. Het masker is niet heel dik van structuur en verdeelt zich daarom heel makkelijk. Ik laat het voor een paar minuten erin zitten en het doet prima zijn werk. Ik heb het idee dat het masker net iets dieper mijn haar voedt dan de conditioner, alhoewel als je de ingrediënten ziet is er weinig verschil tussen... Dat is best gek, maar het voelt toch net iets anders. Ik vind het echt een heerlijk masker, en dit is dus een re-buy geweest!


Tot slot nog de ingrediënten van de shampoo, conditioner en het masker. Ik ben dus fan van deze producten! En ik blijf het raar vinden dat ik er niet eerder over gelezen heb. Misschien omdat de verkrijgbaarheid niet top is? Ik zou zeggen, houd je ogen open, vooral als je (een keer) in België bent. Sommige budget haarverzorgingsproducten maken prima hun beloftes waar en dat blijkt dus zo'n merk te zijn.

4 opmerkingen:

 1. Dit is inderdaad een zeer degelijk betaalbaar merk, ik ben ook fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens over de produkten van Franck Provost.
  Alleen is het in Nederland niet te verkrijgen.
  Heeft iemand enig idee waar ik het kan kopen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien online, bijv. via een Belgische webshop?

   Verwijderen