dinsdag 20 mei 2014

Clarins Summer Bronzing Compact

Als je om 4 uur 's nachts op Schiphol bent, wat ga je dan doen behalve koffie drinken? Juist, make-up shoppen. Nou ja, ik moet zeggen dat het al even geleden is toen ik bij duty-free ook daadwerkelijk iets gekocht heb... maar op zo'n belachelijke tijdstip kon ik het blijkbaar niet weerstaan. Naast al die leuke kits en sets die ze op de vliegvelden verkopen, had ik alleen oog voor een ding - een nieuwe bronzer. Ik twijfelde tussen de mooie bronzer van Guerlain (waar zelfs een penseel bij zat!) en een prachtige bronzer van Clarins. Ik besloot om voor de meest aparte van de twee te gaan...


Deze Bronzing Compact van Clarins heb ik nooit eerder gezien. Zou het een speciale editie voor de duty-free shops zijn? Ik vond hem er zo mooi uitzien, en -ook al kun je dit soort producten nooit van te voren swatchen- ik besloot hem gewoon mee te nemen. Ik wilde al zo lang een bronzer op het vliegveld kopen (geen idee waarom precies... maar ik zat er al eerder aan te denken), en nu eindelijk heb ik hem in mijn bezit! Ik moet zeggen, zo'n vroege aankoop werd een enorm succes. Vandaag wil ik meer over deze bronzer met jullie delen.... met veel foto's erbij. Want ja, de fotoshoot-locatie (hehe :P) heeft voor mooie sfeer gezorgd.


Ik vind eigenlijk alles ideaal aan deze bronzer! Om te beginnen met de verpakking. Of nee, het formaat. De bronzer is namelijk behoorlijk groot! En nou is dat niet zo gek voor een bronzer, we kennen ze wel in deze grootte. Maar ik heb nooit eerder make-up in zo'n grote verpakking gehad. En over de verpakking zelf gesproken... die is prachtig. Het doet mij denken aan de zomer.


Een semi-matte bruine verpakking met een subtiel glanzend zonnetje in het midden. Prachtig! En het past helemaal bij de inhoud.


Dit was dus de reden waarom ik deze bronzer zo graag wilde. Al die schakelingen van bruine tinten, een highlighter in het midden, het reliƫfje van de bronzer... het is zo'n beauty! In het dekseltje zit trouwens ook een handige grote spiegel. Ideaal dus om mee te nemen. Het ziet er allemaal zo luxe uit, love it!


Waar ik mij alleen een beetje zorgen om maakte was of het een matte bronzer zou zijn. Yes it is! Dat is ook wel duidelijk te zien. Geen glans te bekennen, alleen in de highlighter, maar ook dat is heel subtiel. De kleur van de bronzer is echt ideaal. Niet te grijzig, maar ook zeker niet oranje. Hij is zelfs wat roder en oogt daarom een stuk natuurlijker. Het effect vind ik echt heel mooi. Hieronder kunnen jullie zien hoe het er op mijn gezicht uitziet.


Dit is, denk ik, een van mijn "sterkste" bronzer. En met sterk bedoel ik sterk van kleur. Dit is de ideale bronzer om te contouren. Als je voorzichtig bent dan kun je hem ook makkelijk all-over aanbrengen. De pigmentatie is echt heel erg mooi en de kleur is precies goed. Ik ben nu natuurlijk bruiner dan normaal, daarom kan ik hem wat heftiger aanbrengen. Maar ook als ik straks weer bleker ben, dan kan ik hem nog makkelijk gebruiken. Deze foto's zijn trouwens gemaakt met een flits. Ik heb de bronzer langs de holtes van mijn wangen aangebracht, en ook een beetje langs de haarlijn.


Deze foto's zijn met natuurlijk licht gemaakt. De kleine peachy highlighter heb ik op het hoogste punt van mijn wangen en onder de wenkbrauw aangebracht. Omdat het een peachy highlighter is, zal hij iets te donker zijn als ik straks weer bleek ben, maar voor nu staat hij heel mooi en natuurlijk. En zoals jullie zien, zit er weinig glans in. Het hele effect, vooral van de bronzer, vind ik echt heel mooi. Ik gebruik hem dan ook dagelijks sinds ik terug ben van vakantie.


Voor zover ik het heb kunnen nagaan is Clarins Splendours Summer Bronzing Compact niet echt makkelijk in Nederland te vinden (behalve dus op de luchthaven). In de nieuwste limited edition van Clarins genaamd Colours of Brazil zit ook een grote bronzer, die volgens mij een beetje op deze bronzer lijkt. Een ding zeker, de bronzers van Clarins zijn absoluut de moeite waard. Ook gezien de prijs (ik heb hier volgens mij rond €45 voor betaald), omdat je er een behoorlijke hoeveelheid product voor krijgt en omdat de kwaliteit (pigmentatie, houdbaarheid, kleur) echt top is. Ik ben de laatste tijd sowieso enorm into bronzers (dat gaan jullie nog aan mijn maand-favorieten zien), maar dit is toch absoluut een enorme lieveling!

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooie bronzer! Prachtige foto's ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige fotos en de bronzer ziet er ook goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze is inderdaad erg mooi! En oogt zoals je zegt heel natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een pracht van een product. Dat patroontje, oh my <3 Het staat ook erg mooi op je huid, heel naturel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, lijkt me een echte aanrader voor de zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat patroontje is zo pretty! :D Lijkt me een heel fijn product, ook al gebruik ik amper bronzer. Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen