dinsdag 13 mei 2014

Kleine producten mee op vakantie

Als jullie mij op Twitter of Instagram volgen, dan weten jullie dat ik vorige week heerlijk op vakantie was. Zon, zee, strand - ik heb er volop van genoten! Ik zal nog een artikel met (vakantie) foto's maken, maar voor nu heb ik iets anders voorbereid. Op vakantie neem ik steeds vaker kleinere verpakkingen mee. Mini's, proefmonsters of gewoon handige kleinere goodies. Het voordeel is dat het natuurlijk allemaal niet zwaar is en dat het dus ook niet erg is als je toch nog iets te veel meeneemt. ;) Eind vorige week heb ik de door mij gebruikte goodies op de foto gezet, zodat ik ook gelijk kan vertellen wat ik ervan vond. Benieuwd? Lees dan snel verder.


De verzorging van Chanel heb ik altijd al fijn gevonden. Ik wist dus dat de sample van Hydra Beauty Crème mij niet zou teleurstellen. En ja, het is een heerlijke gezichtscrème die ik vooral 's avonds gebruikte. Hij is luchtig qua structuur, maar hydrateert echt heel goed. Zo'n sample was bijna genoeg voor 8 dagen, hoewel ik op het laatst een andere (iets minder fijne) crème ging gebruiken. Mijn huid maak ik op vakantie net iets te vaak schoon: 's ochtends en 's avonds, maar ook 's middags als ik terug kom van het zonnen. Dit heb ik nu anders geprobeerd te doen. "Na het zonnen" en avond-routine heb ik gecombineerd, omdat er niet veel tijd tussen zit. En 's ochtends maakte ik mijn huid alleen schoon met een tonic, en daarna bracht ik Skin Food Watery Berry Sun Lotion SPF30 aan. Deze was precies goed als moisturizer en zonbescherming in een. Mijn gezicht is dit keer niet verbrand, dus dat zegt ook wat over de bescherming door deze crème. Voor diegene die het niet wisten: Skin Food is een Aziatisch merk, dat ik in Hong Kong heb ontdekt. Ook heb ik een gezichtsmasker meegenomen van Dr Van Der Hoog met de vrolijke naam Madly Mango Melon. Ik zag hem liggen in mijn voorraad-lade (jep, die heb ik :P) en toen ik las dat het "vochtregulerend en verkoelend" was, bedacht ik dat het ideaal voor op vakantie zou zijn. Het is een gel-masker en normaal ben ik er geen fan van, omdat het niet veel voor mijn vette huid doet. Maar als je huid net in de zon is geweest, dan voelt zo'n gel-structuur toch wel heel lekker aan. Ook al heb ik niet het idee dat dit masker heel diep mijn huid hydrateerde, het zorgde ervoor dat mijn huid iets rustiger werd. En het zakje was precies goed voor twee keer gebruik. Als parfum had ik de fruitige Marc Jacobs Sunshine (press)sample meegenomen. En voor mijn haartjes had ik Biosilk Summer Therapy Silk mee. Dit serum maakt mijn haar niet alleen lekker zacht, maar beschermt ook eens goed tegen de uitdroging door de zon.


Bij de DM in Duitsland kocht ik voor de vakantie de Sun Dance Activ-stick SPF30. Deze gebruikte ik om vooral de tattoo's beter te beschermen. De stick is vrij vettig, maar niet te. Hij werkte eigenlijk wel heel fijn en prettig. Voor het lichaam heb ik een Nivea spray gebruikt, die -voordat deze foto's gemaakt werden- al op was. Daarna ging ik over op Nivea Sun Pocket Size SPF30 en ik moet zeggen - hij is fijner dan ik had verwacht! Het is een vloeibare melk die heel makkelijk aanbrengt, en niet vettig of plakkerig is. Aan zo'n kleine verpakking heb je trouwens (met z'n tweeën) ook echt genoeg als je maar een weekje naar de zon gaat.


En tot slot nog de minst noodzakelijke, maar toch wel fijne goodies - voor de nagels. De nagellak die ik voor de vakantie aangebracht had, was na een paar dagen al niet meer mooi. Ik had gedacht dat ik op vakantie nog wat lakjes zou scoren (want ja, dat gebeurt altijd), maar uiteindelijk heb ik pas op de laatste dag iets gekocht. Ik heb dus bijna de hele tijd met een laagje doorzichtige nagellak rondgelopen... want op zich ook wel mooi en verzorgd is, maar het was wel even wennen. ;) Ik nam een vijl van Big Bazar mee, Miracle Repair 7 van L'oreal (best een fijne basecoat, maar niets is effectiever dan Trind) en een kleine nagellak remover van DM/Ebelin die geen aceton bevat en zacht naar kokos ruikt. Een prima basis-setje voor op vakantie dus!

En voor deigene die het interessant vinden, de grotere producten die ik verder mee had waren: Cattier shampoo (voor zachte reiniging van mijn haar), Enecto Treatment voor droog haar (een haarmasker is vooral op vakantie veel fijner dan een conditioner), gezichtsreiniger van Mario Badescu (reinigt heel zacht maar effectief de huid dankzij de vele fruitextracten die erin zitten), Fresh Line lotion tegen onzuivere huid en tot slot de heerlijk voedende en geurende frambozen body butter van The Body Shop (die tevens prima als aftersun diende).

4 opmerkingen:

  1. Ik moet ook mini producten meenemen voor vakantie, ik wil altijd alles meenemen wat ik al heb , maar nooit past het allemaal haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wanneer ik een weekje ergens heen ga dan neem ik ook mini`s mee als ik langer dan 2 weken ga dan koop ik of daar full size of neem het mee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo erg...ik wist zelfs niet dat je met vakantie was..heel erg van me! Maar ik hoop dat het leuk is geweest! Welke dag ga je naar Imats, ik had je nog geantwoord dat ik op zondag kan.

    BeantwoordenVerwijderen