zaterdag 17 mei 2014

MAC Fathoms Deep (Alluring Aquatic collectie)

Ook al heeft MAC veel limited editions per jaar, ze wijken niet vaak af van hun (matte) zwarte verpakking. Eens in de zoveel tijd brengen ze wel weer een collectie uit waarbij iedereen hebberig wordt alleen al bij het zien van de verpakking. Als MAC het verandert, dan doen ze het goed. Zo ook bij de Alluring Aquatic collectie. Zo zomers en zo ongewoon. Nog nooit eerder heb ik zoiets gaafs gezien. Ik moest ze van dichtbij bekijken... nou ja, en een item uit deze collectie meenemen was een logische vervolgstap. ;)


Deze collectie bevat een aantal prachtige Extra Dimension oogschaduws, blushes en brozers. Extra Dimension producten staan bekend om de prachtige glans, naast de goede pigmentatie en een mooi patroontje. Ook al ben ik fan van matte oogschaduw, een kleur met prachtige glans kan ik niet weerstaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem ook een van de blushes wilde meenemen, maar toen ik ze zelf ging swatchen besloot ik om het maar toch niet te doen. Het zijn net niet mijn kleuren. Maar de oogschaduws... whaaa, die zijn allemaal prachtig! En drie keer raden voor welke kleur ik ging...


Fathoms Deep wordt omschreven als deep blue. Persoonlijk vind ik dat dit meer grijs/blauw is, dan diep blauw. Ik zou de kleur meer gun metal willen noemen. Het is inderdaad een diepe, rijke kleur die ook wel een beetje taupe in zich heeft. Een hele veelzijdige kleur die makkelijk valt te combineren. Vooral bij mijn blauw/grijze ogen vind ik hem ideaal passen, maar ik weet zeker dat hij meerdere types zal staan. Het is ook wel een smokey kleur, dus raad eens welke look je hier het makkelijkst mee kunt maken. ;)


De swatches! Ik hoop dat jullie kunnen zien hoe veelzijdig deze kleur is. Ik moet zeggen dat vooral bij direct licht de fijne shimmer het meest opvalt. Bij normaal licht krijg je een veel subtieler effect. Maar ik wilde zowel op de swatches als in me look de kleur op zijn mooist laten zien. En over de look gesproken...


Om te blenden heb ik een aantal andere MAC kleuren gebruikt. Over de hele bewegende ooglid en langs de onderste wimperrand heb ik wel Fathoms Deep gebruikt. Eigenlijk heb je niet (veel) meer dan deze kleur nodig, juist door zijn veelzijdigheid. Ik houd echt van zulke tinten. De oogschaduw zelf heeft een fijne structuur. Niet te zacht, niet te hard, maar er komt veel kleur vanaf. Pigmentatie is echt top en de houdbaarheid ook. Love it! Deze oogschaduws zijn wel duurder dan de reguliere MAC mono's, je betaalt hier namelijk €20 voor.

5 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een schitterend kleurtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. verpakking is echt pracht al mag de kleur er ook wel zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De verpakking is zo mooi! En de kleur, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen