maandag 5 mei 2014

Make-up producten die ik niet begrijp

Ik gebruik heel veel verschillende make-up producten, ik vind het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Nieuwe kleuren, texturen, vernieuwende formules... Waarom niet? Misschien dat ik aan het begin wat voorzichtiger zal zijn, maar als een product werkt dan ben ik alleen maar blij. Toch zijn er een aantal producten waar ik het nut echt niet van snap. Vooral deze twee...


foto van weheartit.com

Setting sprays
Ik weet hoeveel mensen hier gek op zijn. Zoveel YouTube guru's zweren bij de setting sprays van Urban Decay of andere merken. De meeste mensen gebruiken ze om de make-up te fixeren en om het poederige effect te verzachten. Er zijn ook mensen die de spray onder de foundation gebruiken. In beide gevallen snap ik het niet. Ik heb het geprobeerd, maar bij mij werkt het niet. En het ligt niet per se aan de sprays... ik denk dat als je Fix+ en de All Nighter hebt geprobeerd, dat je de elite van de setting sprays zo een beetje gehad hebt. Ik snap gewoon niet hoe dit zo'n verschil kan maken. Ligt het niet aan de producten die je daaronder gebruikt? Heeft je foundation een niet te poederig effect? Is het langhoudend genoeg? Ik hoef dit soort sprays niet, want dankzij de andere producten ziet mijn make-up er prima uit. Nee, ik snap het niet...

Wet & dry producten
Vooral bekend vanwege de oogschaduws, maar er schijnen ook wet & dry blushes en dergelijke te zijn. Why? Als ik een oogschaduw koop, dan wil ik dat het lekker gepigmenteerd is. Als ik een zacht effect wil, dan koop ik een zachte kleur. Waarom zou je de oogschaduw vochtig moeten maken om er meer kleur vanaf te krijgen? Ik snap dit dus echt niet. En oké, ik weet dat sommige glitter-oogschaduws er mooier uitzien als ze nat aangebracht zijn, maar -geloof mij- er zijn genoeg glitter-oogschaduws die ook droog aangebracht een prachtig effect geven.

Zijn er andere producten waar jullie het nut niet echt van inzien? Share it! :)

8 opmerkingen:

 1. Ik ben het helemaal eens met die oogschaduws. Zelfs budgetmerken kunnen prachtige glitteroogschaduws maken. Ik swatchte laatst teeez, ooooh wat een glitters shimmers in een heerlijke formule!
  Setting spray heb ik nooit geprobeerd. Hou mij maar lekker mat en 'poederig'. Wat ik dus nooit gebruik zijn doorzichtige lipglossjes. Waarom zou je niet voor een beetje kleur gaan? Egaliseert je natuurlijke lipkleur ook weer wat..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook niet zo van de wet & dry oogschaduws, het is gewoon niet handig en een beetje een troep altijd, de setting spray heb ik nog niet echt een mening over ik heb het nog niet geprobeerd en ik heb niet het idee dat ik iets mis maar wie weet ga ik het ooit nog wel een keer proberen dan weet ik het pas zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Guerlain oogschaduws kan je ook nat gebruiken en dat werkt dan wel weer. Maar ik denk dat er ook verschil zit in kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Settijng spray heb ik nooit geprobeerd en ja wet en dry oogschaduws snap ik ook niet zo goed, het is niet zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wet en dry snap ik ook niet, het moet gewoon goed gepigmenteerd zijn inderdaad. Gewoon een manier om slecht pigment te verdoezelen dus, alsof het iets positiefs is :p Naar die setting sprays ben ik wel heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog nooit een setting spray gebruikt, en ik ben er wel heel erg benieuwd naar. Als ik het ooit probeer dan hoop ik dat 't bij mij even goed werkt als bij al die beauty guru's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. setting spray is ook al echt achterlijk duur.. rond veertig vijftig euro! anders haarlak gebruiken haha! ik snap je liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fixing sprays snap ik ook niet, wel een aantal gekocht en geprobeerd maar ik gebruik het toch niet.

  BeantwoordenVerwijderen