woensdag 7 mei 2014

Marbert Pura Clean verzorgingsproducten

Marbert is een nieuw merk op mijn blog, maar ik gebruikte het niet voor het eerst. Een feitje: mijn eerste oogmake-up remover ever was van Marbert. ;) Dat is al heel wat jaartjes geleden, maar ik weet het nog precies. En nu ik de producten van dit merk weer in huis heb, moet ik weer aan die oude tijd denken. Marbert is een Duits merk en dat is een goed teken, omdat ze in Duitsland vaak bewust met de ingrediënten omgaan. Pura Clean lijn schijnt helemaal nieuw te zijn en is speciaal voor de vette en onzuivere huid. Check! Deze twee producten heb ik een tijdje geleden op een andere blog gewonnen en ik heb ze inmiddels uitgebreid kunnen testen. Benieuwd naar mijn mening? Lees snel verder.


Allereerst de regulerende crème. Het is een matterende verzorging met ontstekingsremmend anti-spot effect. "Het natuurlijke evenwicht van de huid wordt hersteld en de vorming van nieuwe onzuiverheden wordt voorkomen." De crème is groenig van kleur en vrij luchtig van structuur. Ik merk dat hij positief op de onzuiverheden werkt, maar wat ik mis is toch net iets meer hydratatie. Persoonlijk vind ik hydratatie een stuk belangrijker dan onzuiverheden bestrijding. Ik geloof er heilig in dat als je huid in goede conditie is (dus genoeg hydratatie en weinig troep) dat het daardoor minder onzuiverheden zal hebben. Dus dat vind ik wel een beetje een nadeel. Daarom wissel ik deze crème graag af met wat meer voedende crèmes. De reinigingsschuim heeft ook weer die groenige kleur. En hoewel de crème bijna geen geur heeft, vind ik de schuim een beetje een medicinale geur hebben. Deze cleanser krijgt een luchtige schuim zodra het uit het pompje komt. Ik heb twee pompjes voor mijn hele gezicht nodig. De schuim is niet dik, maar dat is op zich ook niet nodig. Het reinigt prima mijn gezicht, alhoewel ik nog wel wat vuil daarna met een lotion verwijder. Of het nog effect op de onzuiverheden heeft, weet ik niet. Ik merk er niet direct iets van. Maar het is in ieder geval een fijne reiniger, vooral als je van schuimende cleansers houdt.


Al met al toch wel fijne producten. Ze drogen mijn huid niet uit en zijn er heel mild voor, ondanks de werkzame stoffen die erin zitten. Persoonlijk vind ik meer verzorgende producten fijner, maar dat is echt een kwestie van voorkeur. En het hangt ervan af wat de behoefte van je huid is. Mijn huid is wel vet en onzuiver, maar het is ook vrij gevoelig. Ik moet dus echt goede hydratatie hebben, anders raakt mijn huid geïrriteerd en krijg ik nog meer last van onzuiverheden. De producten van Marbert waren vroeger bij veel drogisterijen te koop zoals DA, maar nu kun je het ook veel online vinden. Marbert is over het algemeen prima betaalbaar en dat is natuurlijk altijd fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten