donderdag 1 mei 2014

Ooglook maken zonder kwasten

Toen wij afgelopen weekend naar Keulen gingen, heb ik een beetje chaotisch mijn spullen ingepakt. Althans, dat bleek toen ik in de auto eraan dacht dat ik geen een oogkwast mee had. Dat is handig.... maar geen drama. Het is eigenlijk niet zo moeilijk om een look zonder kwasten te maken. En oké, ik ben inmiddels zo gewend aan de kwasten, dat ik dit waarschijnlijk niet lang zou volhouden. Maar het is dus geen ramp als je een keer geen kwasten bij de hand hebt.


Dit is dus het resultaat. Als ik op vakantie ben, dan neem ik meestal de meest praktische oogschaduwkleuren mee. Vooral niet te ingewikkeld. Bruin dus. Ik nam mijn Chanel palette mee en dat was wel een goede keuze... Vooral omdat er van die mini applicators in zitten. Normaal gooi ik die dingen weg, omdat ik ze onhandig vind. Maar dit keer heb ik ze er gewoon in gelaten. Gelukkig maar. Want als je toch geen kwast bij de hand hebt, dan kun je deze applicators gebruiken voor het aanbrengen van de oogschaduws op de bewegende ooglid. Oké, ik had echt mazzel ermee. En anders had ik mijn vinger moeten gebruiken.


In plaats van eyeliner gebruikte ik mijn bruine oogpotlood. Deze besloot ik uit te smudgen door ook een beetje de donker bruine Chanel kleur er bovenop te gebruiken. En als je geen smudge-kwast bij de hand hebt, dan bieden de wattenstaafjes de perfecte oplossing. Ik kan niet leven zonder die dingen, ik heb ze altijd nodig als ik mijn make-up doe. En dus ook in zo'n situatie. Met de ene kant ga je goed en voorzichtig smudgen, met de andere kant maak je alles netjes zodat de overgang van de kleuren nog zachter wordt. Je kunt er zelfs een soort wing mee creëren. That's it! Een simpele, smokey look.


Ik wil nog de credits geven aan deze Yves Rocher mascara. Ik heb hem toevallig via mijn moeder gekregen en ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten. Eerst vond ik het effect drie keer niks, maar na een paar weken begon ik ervan te houden. Deze mascara scheidt perfect mijn wimpers en maakt ze lekker opvallend. Het geeft lengte en een beetje volume. Ik hou van dit effect, dit had ik echt niet verwacht. Extra liefde voor de felle blauwe verpakking, waardoor het lijkt alsof de mascara zelf ook blauw is. Maar nee hoor, het is gewoon zwart.


En tot slot nog de volledige look. Ik droeg de tintend moisturizer van Fusion Beauty, een beetje afgepoederd en een Senna blush op mijn wangen. Voor mijn gezicht had ik trouwens wel gewoon mijn poederkwast en mijn blushkwast mee. Maar als ik het ook was vergeten, dan zou het fijn zijn als ik cream-producten mee had. Die kun je juist makkelijk met je handen aanbrengen en vervagen.

2 opmerkingen:

  1. Dat heb je erg mooi gedaan! Lijkt me raar om geen kwasten te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen