donderdag 22 mei 2014

Zo wil ik mijn bodyscrub niet hebben...

Doordat ik altijd zo nieuwsgierig ben naar nieuwe producten, heb ik ook wel eens met teleurstellingen te maken. Meestal belanden ze in mijn "producten met het mwah-effect" artikelen. Maar soms, heel soms, is een product zo slecht dat ik hem al snel moet weggooien. En dit is er ook een, helaas. Bij The Soap Story in Gent kocht ik een tijdje geleden deze Sea Salt scrub voor het lichaam. En dit bleek een enorme teleurstelling te zijn die dus gisteren eindelijk de prullenbak in is gegaan. Ik heb hem een aantal kansen gegeven, maar helaas...


Ik hou van wat grovere scrubs. En al helemaal scrubs die mijn huid ook gelijk verzorgen. Vaak heb ik met dit soort scrubs niet eens een bodylotion na afloop nodig. Best gek eigenlijk, omdat je na een bodyscrub je huid juist extra moet verzorgen. Maar toch wel handig. En het gevoel op je huid is daarna heerlijk. Ik ben geen van fan van scrubs in zo'n tube-verpakking, omdat die meestal te zacht zijn voor mij. Scrubs in zo'n potje zijn vaak echt beter. Vaak ben ik er dol op, of ze zijn lekker-maar-geen-tweede-aankoop-waard. Maar dit... dit bleek een horror-scrub te zijn. Ik dacht, ik koop een heerlijke zout-scrub die naar Belgische chocolaatjes ruikt... en dat doet ie ook. Alleen dat is ook het enige positieve eraan.


Zo ziet de scrub eruit. Niks bijzonders, toch? Zo zien de meeste grove scrubs eruit. Nou, schijn bedriegt. Zie je al dat olie erin? Die is zo enorm vet! Het maakt die hele scrub echt vreselijk vet en je krijgt het nauwelijks van je huid af. Ik heb serieus nog nooit zo'n vet product op mijn huid gehad. Ik dacht dat de body conditioner van Lush al vrij vet was, maar met deze scrub heb ik zelfs het idee dat al mijn poriën op mijn lichaam dicht gezet worden. Brrrr, echt een naar gevoel. En ook dat je al die vettigheid voelt nog uren nadat je uit de douche bent gestapt. Vreselijk. Het maakt ook niet uit welke hoeveelheid van de scrub je neemt, het effect blijft hetzelfde. En of de scrub ook daadwerkelijk scrubt, weet ik niet, omdat ik alleen dat vettig gevoel daarna heb. Ik kan mij echt niet voorstellen dat er mensen zijn die dit een lekker product vinden... of ligt het zo enorm aan mij? Nee, geef mij maar liever de heerlijke grove scrubs van Rituals of REN. Dat soort merken weten goed hoe zij een heerlijke body scrub kunnen maken.

5 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor deze review, ik kwam dit product ook een keer tegen in zo'n winkeltje en wilde 'm eigenlijk gaan kopen. :o

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel maar wat jammer dat het product zo tegenvalt natuurlijk! Ik hou ook veel van grove scrubs. Een tip is die van kruidvat eigen merk in een bruin glazen potje. Is eigenlijk voor het gezicht bedoeld maar doet het prima op het lichaam :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eek, wat onaangenaam dat hij zo olie-achtig is :-( Ik hou zelf ook vooral van grove scrubs, waarmee je echt goed kan schrobben.

    BeantwoordenVerwijderen