zondag 1 juni 2014

5 (+1) favorieten van mei 2014

De afgelopen maand was ik al helemaal into zomer, en dat is duidelijk aan mijn favorieten te merken. Tja, dat krijg je als je net op vakantie bent geweest (ook al lijkt het inmiddels een eeuwigheid geleden :P). Benieuwd naar mijn 5 beautyfavorieten en 1 feelgood favoriet? Kijk maar mee.


5 gezichtsproducten! 2 bronzers en 2 BB foundations. Jup, ik kon er niks aan doen... Om te beginnen met mijn nieuwe poederkwast. Ik heb altijd hele grote poederkwasten gebruikt waar ik in 3 vegen mijn hele gezicht mee langs kon. Opeens wilde ik iets anders. Een kleinere kwast zodat ik heel gericht alleen mijn t-zone kon afpoederen. Bij MAC Pro Store kocht ik #129, en ja, dit is de ideale poederkwast voor mij. Sindsdien ben ik mijn grote kwasten wel een beetje vergeten. Door alleen mijn t-zone af te poederen heeft mijn gezicht meer mooie glans gekregen. Op mijn wangen gebruik ik bijna nooit meer een highlighter, omdat mijn huid zichzelf al oplicht. Zeker als je zo'n foundation met lichtweerkatsende deeltjes gebruikt. En over de foundations gesproken. Na de vakantie vond ik het lastig om de juiste kleur voor mij te vinden. Ik heb veel foundations en de meeste zijn toch wel te licht... en die paar donkere zijn net iets te donker. Ik heb dus een duo van Bobbi Brown BB Cream in Medium gebruikt en mijn Chanel Vitalumière Aqua foundation. Het matte en dekkende effect van de BB cream en het luchtige en licht glanzende van Chanel foundation zorgde ervoor dat mijn huid een mooiere uitstraling kreeg (al zeg ik het zelf). Langdurig mat resultaat en toch wel een beetje van die gezonde glans op de wangen - dat is precies hoe een huid met de gezonde glow eruit zou moeten zien.


De laatste tijd kan ik echt niet meer zonder een bronzer. Het was al voordat mijn gezicht een kleurtje kreeg, en nu al helemaal. Het geeft toch wel net dat extra's aan je uitstraling, de mooie warmte in je gezicht. De afgelopen maand heb ik deze twee beauty's heel intensief gebruikt, dat ik zelfs vergeten ben dat ik nog een paar andere bronzers in de stash heb. Over Clarins Summer Bronzing Compact hebben jullie al een uitgebreide review (met mooie vakantie-foto's!) kunnen lezen. Deze bronzer is echt ideaal om wat sterker aan te zetten voor het contouren, of om een beetje all-over aan te brengen. Vooral door zijn kleur geeft deze bronzer net een zachtere en warmere uitstraling. En je hoeft er niet per se een blush bij te gebruiken, ook al doe ik het vaak nog wel. Mijn Glam Bronze L'oreal bronzer heb ik gekocht tijdens een van de 1+1 aanbiedingen bij het Kruidvat. De grap was dat deze bronzer ook in een iets andere verpakking verkrijgbaar was, en ik heb het vermoeden dat een van de versies een vernieuwde verpakking was... Maar ik heb voor deze ronde gekozen, don't know why. :) Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met deze bronzer. Dit is een medium kleur en ik vind hem ideaal om all-over aan te brengen. Heel sterk contouren doe ik liever met de bronzer van Clarins. Maar langs de haarlijn breng ik vaak deze L'oreal bronzer aan. En de highlighter die naast deze bronzer zit, vind ik ook extra mooi. Hij is lekker koel van kleur en ik vind hem echt prachtig en natuurlijk staan. Echt de moeite waard!


De swatches! Ook al zie je het niet goed, maar de BB cream (links) is echt een stuk donkerder en steviger dan de Chanel foundation (rechts). Samen vormen ze wel een perfecte combi. De bronzer van Clarins (links onder) is duidelijk warmer en intenser dan de bronzer van L'oreal (midden). Helemaal rechts onder kun je heel subtiel de highlighter van L'oreal zien. Zodra het licht erop valt, geeft hij het mooiste effect.


Mijn non-beauty favoriet van de afgelopen maand is... 90's boybands! Ik ben al een tijdje weer helemaal back to the 90's, maar het zijn vooral de oude boybands die bij mij uit de speakers klinken. Backstreet boys (oude en nieuwe nummers), Blue en natuurlijk Five. Eind augustus gaan wij naar een festival waar Five gaan optreden, ik kan serieus niet wachten! Als je nog op zoek bent naar een vrolijk nummer om je (zon)dag mee te starten, check dan de bovenstaande video. Of ga de nummers van Five googlen... ;) Happy sundat, ladies!

4 opmerkingen:

 1. Mooie favorieten!! Mijn Vitalumiere Aqua is helaas op, denk dat ik 'm nog wel een keer opnieuw ga kopen! En die oude boybands, geweldig! Ik was er vroeger ook helemaal weg van en zelfs nu kan ik nog elk liedje meezingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne favorieten!!! Ik vind de Vitalumière Aqua super fijn maar momenteel is mijn huidstint tussenin en moet ik kleuren mengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige favorieten deze maand! Allemaal luxe luxe luxe, love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie favoriete vooral de duo bronzer/highlighter

  BeantwoordenVerwijderen