dinsdag 3 juni 2014

Feest-look tips voor als je normaal geen/weinig make-up draagt

Laatst zag ik de gala-foto's van vorig jaar van mijn werk... Het is toch best grappig om te zien, vooral beauty-wise. Ik heb weinig collega's die doordeweeks meer dan mascara dragen. En als je ziet wat men dan al niet bedenkt om voor zo'n feestelijke gelegenheid op te vallen... tja, vandaar dus ook dit artikel. Ik kan mij namelijk voorstellen dat als je normaal weinig (of zelfs geen) make-up draagt, dat je niet zo snel kunt bedenken hoe je je voor een feestje kunt opmaken. Het is ook best lastig als je eigenlijk nooit echt met make-up bezig bent. En ja, het is makkelijker praten als je -net als ik- verslaafd bent aan beauty. Maar ik wilde toch even mijn mening en tips met jullie delen. Je weet maar nooit wanneer dit van pas kan komen. ;)


foto van weheartit.com

Wat je ook doet, blijf dichtbij jezelf. Mensen moeten je nog steeds wel herkennen. ;) Ga niet opeens iets heel anders van je look proberen te maken, vooral als je het nog nooit eerder geprobeerd hebt. Mensen moeten denken "Wat ziet zij er leuk uit!" en niet "Leuk geprobeerd..." Draag je normaal weinig of geen make-up, ga niet automatisch voor donkere of felle kleuren. Het kan, maar doe het liever niet. En als je dan toch besluit om het te doen, weet wat je doet. Weet je wat die donkere look met de vorm van je ogen gaat doen? Bij feestelijk denken, volgens mij, veel mensen vaak aan smokey eye. En bij smokey eye denk je al snel aan zwarte oogschaduw. En dat kan je hele verschijning enorm verpesten, kan ik je vertellen. Wil je toch echt per se een smokey eye, ga liever voor een andere kleur dan zwart. Wat dacht je van bruin of grijzig paars? Ga voor neutrale tinten die niet gelijk zo hard staan als zwart. Een zwart lijntje rondom je ogen kan je trouwens behoorlijk ouder maken en dat is niet (altijd) wat je wilt. En als je toch voor smokey eye gaat, vergeet niet de highlighter aan je binnenste ooghoek toe te voegen. Of je nou voor shimmer of mat gaat, het is maar of je het veel wilt laten opvallen. Het zal je blik in ieder geval een stuk opener maken.

Wil je kleur in je look, omdat je outfit er misschien om vraagt? Ga alsjeblieft niet gelijk voor felle blauwe of turquoise tinten. Je kunt beter een wat subtielere tint pakken, die net voor dat verrassend effect zal zorgen. En dus niet zo'n leuk-geprobeerd-kleur. Weet wat je staat. Misschien is de rode lippenstift voor je gemaakt, maar draag je het niet doordeweeks omdat het geen kantoor-look is. Als je een rode kleur hebt waarmee je altijd complimentjes krijgt, durf die ook tijdens een feestje te dragen. Zorg er wel voor dat het zo netjes mogelijk aangebracht is. Je hoeft hier geen expert voor te zijn, zolang je maar een rechte lijn hebt en geen lippenstift op je tanden ziet. Of misschien heb je groene ogen en weet je zeker dat paarse oogschaduw je zal staan, en je hebt zelfs precies de goede tint paars ervoor. Doe hier zeker wat mee. Wees niet bang om je te laten zien, maar bij twijfel - wees iets subtieler. Pas op met zelfbruiners en zonnebanken net voor zo'n feestje. Als je net iets te bruin/oranje bent, dan zal dit al snel op de foto's opvallen (vooral naast al die andere bleke mensen naast je).

Vooral tijdens een feestje moet je zeker iets meer durven met make-up. Helemaal geen make-up gebruiken is echt zonde. Ook al ga je voor de minimalistisch look, met make-up ziet het er altijd net iets meer verzorgd uit, dan een letterlijk "naked face". Een druppeltje foundation kan trouwens ook absoluut geen kwaad. Op de foto's zie je vaak nog beter alle verkleuringen op de huid en dat kan alleen maar extra opvallen naast al die andere mensen die wel wat meer aandacht aan hun huid hebben besteed. En tot slot, je hebt vast altijd in je omgeving wat mensen die wat meer van make-up weten dan jij. Durf om advies te vragen. Of ga naar een parfumerie, daar zullen ze je ook zeker helpen. Een ander zal alleen maar blij zijn om je te kunnen adviseren, zodat je tijdens een feestje er op je mooist uit zult zien!

4 opmerkingen:

  1. Leuk artikel, zelf met gala droeg ik mascara en nude oogschaduw look.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne tips!! En als je helemaal vastzit, dan huur je een pro in :)

    BeantwoordenVerwijderen