woensdag 11 juni 2014

Hema make-up penselen

Dat Hema make-up penselen verkocht, wist ik wel. Ik had ze een keer gevoeld en ze waren echt te hard. Laatst voelde ik er weer aan en vooral de witte lijn bleek enorm zacht te zijn. Ik besloot om de zachtste penselen van de Hema mee te nemen. Uiteindelijk heb ik 5 penselen gekozen, waarvan er twee inmiddels een vast plekje in mijn dagelijkse routine hebben gekregen. Zijn jullie benieuwd? Kijk maar mee.


Hema heeft verschillende lijnen penselen. Het verschil merk je aan de kleur van het steeltje. Volgens mij zijn de roze en zwarte penselen wat meer basic, ze zijn zeker ideaal voor beginners. Deze zijn volgens mij ook ietsje goedkoper dan bijvoorbeeld de witte penselen. Witte penselen zijn kwalitatief duidelijk beter. Ze lijken steviger en een stuk zachter, ze voelen echt heel prettig aan. Zoals jullie kunnen zien heb ik vooral voor deze lijn gekozen. De witte lijn had nog een paar andere penselen, maar deze vond ik persoonlijk het fijnst.


Ik begin bij de grootste. Classic Powder Brush is een grote fluffy kwast/penseel. Het is echt super zacht! De haartjes zijn niet te dichtbij elkaar geplaatst, maar de kwast is toch wel lekker dik. Ideaal om je poeder mee aan te brengen.


Ik weet dat deze kwast veel fans heeft. Als je van grote fluffy kwasten voor je poeder houdt, dan moet je deze zeker eens uitproberen. Het is niet mijn favoriete poeder-kwast. Toen ik nog grote poeder-kwasten gebruikte, vond ik het fijner als ze wat steviger waren. En nu gebruik ik een kleinere poeder-kwast om alleen mijn t-zone mee af te poederen. Waar ik deze kwast wel voor fijn vind, is om over mijn gezicht te blenden. Hij maakt de randen iets zachter en haalt het poederige, dat sommige poeders kunnen creëren, een beetje weg. Een simpele basic kwast dus, die je waarschijnlijk wel zal bevallen als je van dit soort kwasten houdt.


Het volgende penseel is toch wel een van mijn favorieten geworden. Contour Blusher Brush is schuin afgesneden en dat vind ik altijd heel fijn aan zulke kwasten. Zo'n vorm helpt prima bij het aanbrengen van de bronzer of blush. Met deze kwast kun je gericht de kleur aanbrengen, maar ook helpt de zachtheid van deze kwast om alsnog prima uit te blenden. En ja, ook deze kwast is enorm zacht, maar hij is ook vrij stevig. Niet te stevig, maar wel prima om voor je wangen te gebruiken.


Dit penseel doet zo goed zijn werk! Het is wel een van de zachtste blush-penselen in mijn stash, maar toch doet hij het goed. Hij pakt genoeg kleur op, met fellere blushes moet je zelfs iets oppassen. Hij helpt de kleur gelijkmatig te verdelen en mooi uit te blenden. Voor bronzer gebruik ik liever een andere kwast, maar voor blush vind ik deze echt ideaal. Goed gedaan, Hema!


Op naar de oogschaduw-penselen. Wat mij trouwens opvalt is dat ze allemaal zo compact zijn. Ideaal om bijvoorbeeld op reis mee te nemen. Het enige onhandige hierin is, is dat ze in mijn bak met penselen een beetje verdwijnen, omdat de rest een stuk groter is. Maar ja, ik weet ze wel te vinden als het nodig is. ;)


De kwasten in de roze en zwarte lijn hebben geen namen, maar je kunt zo zien waar ze voor dienen. Het kleine roze penseel kun je gebruiken om een oogschaduw op de bewegende ooglid aan te brengen. Hij is vrij zacht, maar niet te. Zelf had ik liever gewild dat hij wat steviger was. Het is absoluut een goed penseel voor de beginners, net als alle andere kwasten in de roze lijn. Credits trouwens voor de kleur, het staat net wat vrolijker. De zwarte kwast is een blending kwast. Het heeft een heel klein puntje en is verder lekker fluffy. Deze is ook aan de zachte kant, maar blijft ook wel weer lekker stevig.


Ik had gehoopt dat ik de roze kwast voor de bewegende ooglid kon gebruiken, maar helaas, ik vind hem niet stevig genoeg. Te zacht waardoor hij ook niet genoeg oogschaduw oppakt. Voor het aanbrengen van de highlighter onder mijn wenkbrauw vind ik hem wel weer fijn. Ben je niet zo veeleisend over een basis-penseel voor het aanbrengen van de oogschaduw, dan kan dit misschien wel een goede match zijn. De zwarte blending-kwast is wel echt fijn voor het blenden van de kleur in en boven de arcadeboog. Het is geen favoriet, omdat ik hem net iets te fluffy vind. Mijn favoriete blending-kwasten zijn iets steviger, zodat je er net iets meer controle mee hebt. Dit is absoluut een fijne kwast die ik zo nu en dan blijf gebruiken, maar voor mij persoonlijk geen musthave om te hebben.


Tot slot mijn grootste favoriet die ik sinds de aankoop (bijna?) elke dag gebruikt heb. Schot in de roos, lieve Hema! Eyeshadow Brush & Smudge is in een woord geweldig. Allereerst is dit 2 penselen in 1, en daar hou ik van. Super handig, zowel op reis als voor je dagelijkse look. Aan een kant zit een grotere fluffy kwast, aan de andere kant een smudger. Beide kwasten zijn zacht, maar toch ook wel lekker stevig.


De grotere fluffy kwast vind ik super handig voor het aanbrengen van een all-over kleur op de bewegende ooglid. Dat dit penseel zo fluffy is, helpt ook gelijk om te kleur ook uit te blenden. Dit penseel werkt echt super makkelijk! Ik gebruik nog steeds wel een aparte blending kwast, maar hier blend ik vooral een nog zachtere kleur of een highlighter mee in. De smudger van deze kwast is ideaal voor de onderste wimperrand. De smudger is niet te kleine en ook weer een klein beetje fluffy. Hiermee breng je makkelijk een zacht (smokey) lijntje langs je onderste wimperrand mee aan. Ik zou hem niet op de bovenste wimperrand gebruiken, je krijgt hier geen dun lijntje mee aangebracht. Maar daar heb ik weer een andere kleine kwast voor. Dit penseel met twee kanten maakt het aanbrengen van de oogschaduw echt makkelijker. Vooral ideaal voor een snelle dagelijkse (smokey) look. Ik ben een grote fan!


Het laatste dubbele penseel en de blush kwast hebben dus een vast plekje veroverd in mijn make-up routine. Ik had niet verwacht dat ze dat zouden kunnen, maar het is toch gelukt. Vooral deze twee kan ik absoluut aanraden, maar kijk ook eens zeker bij de Hema naar de andere kwasten. Alhoewel, kijken alleen helpt niet, voel ze eens even. En het goede nieuws is... ze zijn maar € 3 - € 4 per stuk. Need I say more? ;)

5 opmerkingen:

 1. Hema kwasten zijn echt fijn ik heb er ook een aantal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De roze lijkt niet echt zacht, maar de andere lijken me wel heel fijn! De eerst heb ik trouwens zelf, top ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de kwasten van de Hema kwalitatief toch tegenvallen. Ze zien er wel leuk uit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er best oke uit. Maar ik ga toch liever voor echte kwaliteit. Ik betaal liever wat meer voor echt degelijke kwasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh..zo'n prijs en toch prima kwasten! Ik zou er zelf niet aan denken om kwasten bij de Hema te kopen maar zo zie je maar weer!

  BeantwoordenVerwijderen