vrijdag 6 juni 2014

Hema nagellak #823 en #444

Ik weet niet wat het is, maar zo nu en dan heb ik weer zo'n Hema aanval. Dan ben ik geneigd om er wat vaker langs te gaan. Want laten wij nou eerlijk zijn, Hema has some good stuff! Zo ook dus met nagellak. Hema wordt steeds hipper en krijgt steeds leukere kleuren in het assortiment. Neon-lakjes, nagellak met bijzondere shimmer, mooi nude kleuren... ze hebben het allemaal. Laatst kocht ik twee Hema nagellakjes die ik vandaag graag met jullie wil delen.


Hema make-up heeft geen namen, alleen de nummers. Dus daar moeten we het maar mee doen. Ik wil beginnen met de opvallende rode kleur, #823. Ik werd verliefd op de shimmer toen ik hem zag. Het is heel subtiel en op je nagels ziet het er vooral rood uit. Maar als de zon erop schijnt dan zie je dat die fijne shimmer een beetje multicolor is. Heel bijzonder en toch wel een erg chique kleurtje.


Foto links is gemaakt met een flits, op de foto rechts zie je hoe het er met natuurlijk indirect licht uitziet. Dat bedoel ik dus: met direct licht krijgt dit lakje bijna een 3D effect... ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel. Ik heb hier trouwens wel een topcoat overheen gedaan, omdat mijn nagellak daarmee sneller droogt. Maar het lakje op zichzelf heeft ook al een mooie glanzende finish. De longlasting kleuren van de Hema zijn vaak ook echt langhoudend, behalve als het om dit soort fellere of donkerdere kleuren gaat. Dan krijg je al sneller het witte randje van je nagel te zien. Maar dat is niet erg; zolang je je er niet aan stoort hoeft het nauwelijks op te vallen.


Hema heeft ook een aantal hele mooie pastelkleuren in de schappen liggen. Mij viel een mooie zachte lila kleur op, #444. Zo'n pretty tint moet je toch gewoon hebben als je van pastelkleurige nagellak houdt? Ik weet dat er mensen zijn die niet zo van pastelkleuren houden, maar dat is voor mij moeilijk om voor te stellen. Ik ben er gek op! Het zijn vaak kleuren die je altijd kunt dragen: naar het werk, naar een feestje, waar je ook bent. Dit soort kleuren laten mijn handen bruiner lijken en dat is altijd een voordeel. Probeer het echt eens, dit soort kleuren zijn zo de moeite waard! En ze blijven ook nog eens langer er mooier uitzien. Doordat de kleur zo licht is, zie je nooit snel een wit randje van je nagel. Als de kwaliteit van je nagellak goed is, dan gaat het ook niet snel chippen; en al helemaal als je er een topcoat overheen doet. Ik heb met deze kleur een dag of 5 rondgelopen en hij begon echt niet te vervelen. Zo mooi!


De foto links is ook weer gemaakt met de flits, de foto rechts - zonder. De kleur is echt perfect lila. Het is een koele grijzige tint, waar precies de goede hoeveelheid roze doorheen zit om de kleur lief en levendig te maken. Een prachtige kleur die je werkelijk bij alles en bij elke gelegenheid kunt dragen. Ik ben geen hele grote fan van paarsige nagellak, maar deze past perfect bij mij, vind ik. Het lijkt trouwens ook of er hele fijne roze shimmer doorheen zit, terwijl de kleur over het algemeen creamy lijkt. Ik kon het in het echt niet zo goed zien, en toch had ik het gevoel dat ik soms echt een beetje shimmer zag. En als je heel goed op de flits-foto kijkt, dan zie je dat ik toch wel gelijk had. Zo subtiel en mooi!


Hema heeft het weer heel goed gedaan. De kleuren, de finishes, de houdbaarheid, de kwaliteit. Beide lakjes brengen super makkelijk aan. Het kwastje is vrij dun, maar ook eigenlijk wel precies goed. De kleur dekt in 1 laag al prima, al heb ik overal 2 lagen gebruikt. Je betaalt voor een lakje €2-3 en je krijgt er eigenlijk wel een behoorlijke hoeveelheid voor. Aanrader als je van budget nagellak houdt!

4 opmerkingen:

 1. Persoonlijk vind ik ze niet zo super, maar nummer 444 vind ik het mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (ik had net een hele lange comment getypt en nadat ik op publiceren had geklikt, was ie foetsie :-( )
  De pastelkleurige vind ik persoonlijk het mooiste, al vind 823 een classy rode kleur. Van de winter grijp ik waarschijnlijk weer meer naar de rood tinten ;-) terwijl ze eigenlijk het hele jaar wel kunnen. Ik heb zelf nog geen Hema lakjes.. ik kijk er wel regelmatig naar, maar denk dan... nahh!! Ik heb al zoveel en dan draai ik me snel om ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lil kleurtje is erg mooi.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen