dinsdag 17 juni 2014

Thermo-Zuiverend Masker van Qiriness

Le Wrap Terre D'Orient is het nieuwste gezichtsmasker van Qiriness. Het is mijn nieuwe obsessie! Toen ik eerst de omschrijving in een persbericht las, was ik verkocht. En nu ik dit masker al een aantal keer heb gebruikt, kan ik met zekerheid zeggen dat ik er weg van ben. Dit masker belooft een zuiverend, glad en mat effect. Wat wil je nog meer, vooral als je huid aan al die drie aspecten behoefte heeft? Benieuwd waarom ik er zo gek op ben? Lees snel verder.


Le Wrap Terre D'Orient is een zuiverend mineraal masker. Het bevat een aantal soorten klei en mineralen die goed voor je huid zijn. Zeoliet (oftewel "kokende steen") is een vulkanische rots die de zelfwarmende kracht heeft. Ghassoul is een zeepachtige klei uit Marokko, die samentrekkende en verzachtende eigenschappen heeft. De meer bekende Kaolien is een witte klei die rijk is aan silicium; het absorbeert de overtollige talg en revitaliseert de huid. Dit masker bevat ook een aantal oliën: duivenpitolie (rijk aan vetzuren en vitamine E), citroenolie (ontsmettend, genezend, bacteriedodend, samentrekkend en verfrissend) en pepermuntolie (stimulerende en versterkende eigenschappen).


En hierbij nog het overzicht van de ingrediënten. Jep, precies wat er beloofd wordt. Heerlijk dit soort producten die geen onnodige troep bevatten, maar wel boordevol verzorgende ingrediënten zitten. Er zitten wel siliconen in, maar het is niet helemaal bovenaan de lijst. In dit geval vormen zij alleen de basis van de gel-achtige textuur.


Het is dus een thermo-masker en dat betekent dat je de warmte voelt zodra je het masker over je huid begint uit te wrijven. Dit masker heeft kleine korreltjes in zich, maar ook een zachte gel textuur. Zodra ik het masker op mijn gezicht aanbreng, wordt het heerlijk warm. Ik ken dit soort maskers, en vaak stopt dat effect zodra het masker een minuut op je huid heeft gelegen. Maar dit masker houdt dat effect gedurende de 10 minuten op mijn gezicht. Dit effect is echt heerlijk! Niet te warm, maar juist heel aangenaam (ja, ook in de zomer). Je voelt gewoon hoe je poriën open gaan. De kleine korreltjes voel ik bij het aanbrengen niet al te sterk. Vooral als ik het masker ga verwijderen, blijf ik met de kleine korreltjes nog even nascrubben. Het zijn geen grove scrub-korreltjes, maar het voelt extra fijn aan. Dit masker heeft geen gekke kleur en dat is alleen maar goed. Ik hoef manlief niet per se bang te maken met een groene smurrie op mijn gezicht. ;) Het wordt zelfs bijna doorzichtig op mijn huid. De instructie zegt dat je en dikke laag van dit masker moet aanbrengen. Eerlijk gezegd, maakt het volgens mij niet zoveel uit. Omdat dit masker doorzichtig wordt, weet je ook niet zo goed wat nou een dikke laag is. Met een dikke laag bedoel ik zelf "dikker dan een dagcrème" en dat is voor mij voldoende. Na 10 minuten heerlijke warme en een subtiel geurende zoete munt, is mijn huid klaar om afgewassen te worden. Alhoewel ik moet zeggen dat ik het ook wel eens langer dan 10 minuten heb volgehouden... Je voelt je huid nauwelijks samentrekken, wat ik bij een kleimasker wel verwacht had. Je voelt echt wel dat er iets op je huid zit, maar het is heel erg aangenaam. Nadat het masker verwijderd is, ziet mijn huid er schoner uit. De zwarte puntjes op mijn neus zijn lichter en de poriën zijn duidelijk schoner. De huid is matter, het voelt gevoed aan en de huidskleur is egaler. Ook helpt dit masker om de onzuiverheden sneller rijp te worden (hoe onsmakelijk dat ook klinkt, maar hey, alles beter dan rondlopen met een bult).


Dit is echt zo'n masker waar ik mij steeds op verheug. Ik probeer het 2 keer per week te gebruiken, en ik merk echt dat mijn huid er ook van houdt. Een blije huid, wat wil je nog meer. Vooral voor zo'n onzuivere huid is het belangrijk om het regelmatig diep te reinigen en om extra aandacht aan de poriën te besteden. Daarom is dit masker een welkome aanvulling op mijn verzorgingsroutine. Love! Verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor €25,45.

4 opmerkingen:

  1. Klinkt heel erg fijn en ontspannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed dat dit masker zo goed zijn werk doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt super! Ik vrees dat het voor mij 2x per week te hevig zou zijn maar je weet maar nooit!

    BeantwoordenVerwijderen