vrijdag 13 juni 2014

YSL Touche Éclat en soort gelijke producten

De Touche Éclat van YSL is misschien wel de bekendste concealer/highlighter ever. Ik heb wel eens gehoord dat er elke 5 minuten 1 verkocht wordt. Dan kun je pas zeggen dat een product populair en geliefd is. Maar wat is er nou bijzonders aan? Waarom is iedereen er zo gek op? En wat misschien nog interessanter is: zijn er vergelijkbare producten? Op dat laatste kan ik gelijk zeggen: ja, die zijn er, en er komen steeds meer bij. Vandaag wil ik een vergelijking maken met twee soort gelijke concealers/highlighters: eentje die goedkoper is dan YSL en eentje die zelfs duurder is. Ik ga het hebben over de volgende 3 soorten:

Yves Saint Laurent Touche Éclat €33,75
L'Oréal Light-reflecting Lumi Magique Concealer €12,70
Fusion Beauty Illumicover Line Smoothing Luminous Concealer €43,95


Het idee van alle drie is hetzelfde: het is een concealer/highlighter in een pen-vorm die je door het draaien aan de achterkant eruit krijgt. De verpakking zorgt absoluut voor een luxe gevoel en het is heel handig in gebruik. Het kwastje zorgt ervoor dat je de concealer/highlighter makkelijk kunt aanbrengen, maar ik zou wel adviseren om het met de vingers uit te blenden. Zo zorg je er namelijk voor dat je het meest flawless resultaat krijgt.


Eigenlijk is Touche Éclat helemaal geen concealer. Het is bedoeld als een highlighter. Dus heb je donkere kringen onder je ogen of onzuiverheden die je ermee wilt bedekken... just don't. Het zal je donkere kringen alleen maar grijs maken en de onzuiverheden zal het oplichten zodat ze nog beter opvallen. Wie wilt dit nou? Als je met Touche Éclat het mooiste effect wilt bereiken, zorg er dan ook voor dat de basis mooi is. Gebruik er bijvoorbeeld een andere concealer onder om de oneffenheden te verbergen. Daarna kun je met Touche Éclat de mooiste features aan je gezicht benadrukken. Qua textuur is Touche Éclat vrij vloeibaar. Als ik het flink onder mijn ogen wil aanbrengen, dan heb ik echt een kwastje nodig om het in te blenden, anders verpest ik mijn oogmake-up (zoals jullie weten doe ik altijd eerst mijn ogen en dan pas de foundations etc.) Met Lumi Magique Concealer van L'Oréal heb ik dit probleem absoluut niet. Hij is iets minder vloeibaar dan de Touche Éclat en is daarmee makkelijker om met je vingers uit te blenden. Let op, dit soort producten hoor je in te kloppen en niet uit te smeren, omdat anders het effect verloren gaat. In beide gevallen is het product vrij dun van structuur, dus voor meer glans moet je hem een beetje opbouwen (en dat kan alleen als je hem met kloppende bewegingen aanbrengt). Persoonlijk vind ik Lumi Magique Concealer net iets meer dekking bieden dan de Touche Éclat, maar het komt waarschijnlijk vooral door een iets andere textuur. Beide concealers/highlighters zorgen voor een heel mooi effect en eigenlijk zie je nauwelijks het verschil tussen die twee. Heeft L'Oréal een dupe gecreëerd? Absoluut. Je merkt wel dat Touche Éclat ietsje luxer is en het effect is echt heel mooi, maar op mijn gezicht zien ze er beide even mooi uit. De Illumicover van Fusion Beauty is dan wel weer heel anders. Dit is namelijk toch echt een concealer met een highlighting effect. Eigenlijk werd dit product mij aangeraden toen ik op zoek was naar een nieuwe concealer om de oneffenheden te verbergen. Deze biedt genoeg dekking om de donkere kringen en onzuiverheden te laten verdwijnen. Tegelijker tijd zorgt hij ervoor dat je gezicht een mooie glow krijgt, hoewel hij de onzuiverheden daardoor niet extra laat opvallen. Deze concealer biedt vooral de dekking en iets minder glans dan de vorige twee. Ik snap het ook wel, de Illimicover zou ook de lijntjes moeten verbergen, en dat kan niet als hij super glanzend zou zijn. Op de dagen dat mijn ogen extra dekking kunnen gebruiken, pak ik dan ook de Illumicover concealer.


Op de swatches: YSL (#02), L'Oréal (#02) en Fusion Beauty (Medium). Ik wist niet eens dat er zoveel kleurverschil in zat totdat ik deze swatches maakte. Wow, dat is best wel opvallend. De concealer/highlighter van L'Oréal is duidelijker iets meer roze dan YSL. Doordat de kleuren vrij doorzichtig zijn valt dit verschil op de huid zo goed als weg en krijg je met beide een heel fris effect. De concealer van Fusion Beauty lijkt vrij geel, maar op mijn huid is het effect veel neutraler, het mengt zich mooi met mijn huidskleur. Voor welke concealer/highlighter je ook gaat, hangt van je behoeftes (en portemonnee) af. Natuurlijk is bijna €45 veel geld voor een concealer, maar het is voor iedereen anders. De Lumi Magique concealer van L'Oréal is absoluut een budget aanrader en Touche Éclat blijft een mooie klassieker. Fusion Beauty kun je vinden bij de Douglas, YSL bij de meeste parfumerieën en L'Oréal is verkrijgbaar bij de drogisterijen en sommige parfumerieën.

7 opmerkingen:

 1. ik ben super tevreden over mijn touche éclat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn voorkeur gaat naar de Fusion Beauty variant vanwege de kleur. Ik wist inderdaad ook niet dat er zoveel verschil tussen kon zitten. Leuke vergelijkingsreview.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb lang de Touche Eclat gebruikt, maar nu heb ik een highlighterpen van Estee Lauder die echt een perfecte dupe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne review. Ik heb zelf de YSL, maar ben nu toch benieuwd naar de LÓreal geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handige review! Dat ze nog zo verschillend zijn op de swatches, he? Ik gebruik de Touche Magique concealer pen van L'Oréal voor onder mijn ogen. Die bevalt me goed, want ik heb hem al vaker gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze kunnen dit concealers noemen zoveel ze willen, voor mij blijven het highlighters. En de YSL is gewoon veel te duur voor wat het is.

  BeantwoordenVerwijderen