maandag 7 juli 2014

4x Kiko nagellak

Ik hou van Kiko, en vooral van hun nagellak. Ook als je op zoek bent naar unieke kleurtjes, ze hebben het gewoon. Laatst zag ik dat ze een aantal nieuwe kleuren in het midden van elke winkel hadden neergezet. Een aantal van die kleuren vielen mij al eerder op en tijdens mijn laatste keer in Oberhausen heb ik dan ook 4 kleurtjes meegenomen. Alle 4 met pretty shimmer. Bij de ene wat meer subtiel dan bij de andere. Benieuwd naar de swatches? Kijk maar mee.


De kwaliteit van Kiko nagellak is altijd goed. Nou ja, ik moet zeggen dat 1 van 4 lakjes wat lastig was om mee te werken. Maar over het algemeen ben ik hier altijd lovend over. Het kwastje is niet te dik en de nagellak is niet zo waterig van structuur. De dekking is echt prima, vanaf de eerste laag gaat het al goed. De houdbaarheid is ook nog eens goed, zelfs zonder topcoat. De prijs - zo rond 3 euro per stuk. Op alle swatches hieronder kunnen jullie links de foto zonder flits zien, en rechts - met flits.


Ik begin met een textuur-lakje. Hoe leuk ziet het eruit? Er waren nog meer pastel-kleurtjes, maar ik besloot om voor iets te gaan wat ik nog niet in mijn stash heb - pastel groen! Jullie weten misschien dat groen mijn minst favoriete kleur is. Maar zo'n pastel-kleurtje vind ik eigenlijk niet verkeerd staan. Hoewel ik moet zeggen dat hij in het echt nog ietsje lichter lijkt dan op de foto's. #656 heeft een zachte basiskleur en er zitten verschillende kleuren matte glitters in. Echt super leuk en heel apart. De kleur droogt dus mat op en heeft een zand-achtige structuur. Hierdoor blijft hij wel langer zitten op de nagels. Bij mij heeft deze kleur mijn weekendje Londen overleefd en ik heb er een paar complimentjes over gekregen (onder andere bij Illamasqua). Toch nog een opvallend paste lakje dus!


#530 is misschien wel de favoriet van deze 4. Deze kleur was liefde op het eerste gezicht. Het is een zeemeermin-kleur met hele fijne shimmers erin. De ene keer lijkt hij meer teal in zich te hebben, de andere kleur is hij donker-blauw. Een prachtige duo-chrome die je niet veel ziet. En die extra shimmers maken hem nog meer bijzonder. Hij is totaal niet streperig en heeft een mooie finish. Love it!


Wat dachten jullie van een mooie neutrale kleur met ook weer prachtige shimmer? #479 leek in het echt ook ietsje lichter dan op de foto's. Het is een beige (of zelfs grijs/beige... greige) tint met zachte gouden shimmer. Op de nagels geeft het een beetje een parelmoer effect, heel bijzonder. Een mooie kleur die altijd wel gedragen kan worden. Neutraal, maar zeker niet saai. Hij is een klein beetje streperig, maar dat valt eigenlijk nauwelijks op.


Tot slot de prachtige warme koraal-kleur. Helaas eentje die qua structuur net iets te dik was en daarom moeilijker mee te werken. Maar misschien kwam het ook door de warmte op mijn kamer en dat hij daardoor wat stroperiger werd? #485 is prachtig. Maar komt minder mooi uit op mijn nagels. Mijn huid staat beter met koelere kleuren en dit is absoluut een warme tint. Hij is wel erg mooi. Niet te fel, maar toch lekker opvallend. Er zit ook hele fijne gouden shimmer doorheen, alhoewel dit op de nagels bijna niet opvalt. De finish is meer creamy, maar ook wel erg mooi. Ik heb hier een topcoat overheen aangebracht om de kleur nog enigszins te redden. Ach ja, de volgende keer zal het vast beter gaan. ;)

6 opmerkingen:

 1. 479 en 485 vind ik wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie lakken heb je gekocht, ik vind het blauwe lakje erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lakjes! Ik vind die bruine/nude achtige heel erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het meer simpele koraal kleurtje is toch mijn favoriet uit deze vier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleurtjes! De nagellakken van Kiko zijn samen met die van Flormar favoriet bij me!

  BeantwoordenVerwijderen