maandag 28 juli 2014

Garnier BB cream voor onzuivere huid

In Duitsland is inmiddels de nieuwe versie van de welbekende Garnier BB cream te koop. En meestal duurt het niet heel lang tot zoiets in Nederland verschijnt. Een recent weekendje Duitsland was dan ook een goede reden om dit nieuw product mee te nemen. Een BB cream met salicylzuur speciaal voor de onzuivere huid? Yes please!


Deze BB cream bevat niet alleen de mineralen pigmenten, maar dus ook 2% salicylzuur. Salicylzuur werkt goed tegen de onzuiverheden en helpt ook nieuwe puistjes te voorkomen. Er zit daarnaast ook SPF 15 in die toch nog een beetje zonbescherming biedt. Verder bevat deze BB cream een aantal siliconen die voor een zichtbaar gladde structuur van de huid zorgen.


Deze BB cream is vrij dik van structuur, net als zijn voorganger. Daarom moet je een beetje oppassen met het aanbrengen, je hebt maar echt een heel dun laagje nodig. Ik weet dat veel mensen problemen hadden met de originele Garnier BB cream, doordat hij best veel glanste. Deze doet het dus absoluut niet. Het heeft geen super mat effect, meer een natuurlijke gezonde gloed. De dekking is oké, maar je hebt nog echt wel een concealer nodig voor wat meer opvallende plekjes. De dekking kun je het beste hieronder op de foto's zien. Op deze foto's draag ik alleen de nieuwe BB cream op mijn gezicht (naast mascara en een laagje lipstick).


Je hebt keuze uit twee kleuren en ik koos de lichtste uit... Zie het verschil met mijn nek.... En ik ben niet eens op mijn lichtst nu! In de winter zal ik deze BB cream helemaal niet kunnen gebruiken... Alhoewel ik BB creams ook echt iets voor de zomer vind. Maar dit is toch echt geen lichte kleur te noemen. Erg jammer, Garnier... Maar eerlijk is eerlijk, het geeft een frisse warme gloed aan je gezicht. Bij bepaald licht valt het trouwens ook behoorlijk mee hoe donker deze kleur lijkt. Je moet het net zien... Maar ik zie het wel duidelijk, alhoewel ik mij daar niet te veel aan irriteer. Op mijn kin heb ik altijd de meeste onzuiverheden, maar deze crème heeft het behoorlijk goed kunnen bedekken. Daarna heb ik maar een dun laagje concealer nodig om een egaler resultaat te bereiken.


Deze foto's heb ik met flits gemaakt. Zoals je kunt zien valt de glans behoorlijk mee (een laagje anti-shine en het is opgelost) en lijken mijn poriën een stuk smaller. En dit bedoel ik dus dat het kleurverschil soms nauwelijks opvalt... De houdbaarheid van deze BB cream is trouwens prima. De glans zal na een paar uur wat meer zichtbaar worden en de poriën krijgen aan het eind van de dag hun "normale" grootte terug, maar op zich valt dit mij nog behoorlijk mee. Heeft het nog positieve werking op de onzuiverheden? Ik denk het wel. Verwacht geen wondertjes, maar ik merk wel dat er salicylzuur in zit. De onzuiverheden worden niet groter en raken niet verspreid, en dat is voor mij al voldoende. Voor een budgetproduct (rond €10?) is dit een prima resultaat.

3 opmerkingen:

 1. Niet een BB Cream die je absoluut in huis moet hebben lijkt me. Gelukkig zijn er fijne alternatieven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meh, ik ben niet overtuigd. Ik ben sowieso ook meer voor foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een hele tijd de BB Cream van de Garnier gebruikt. De laatste tijd laat ik hem veel liggen, hij geeft niet het optimale effect.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen