donderdag 10 juli 2014

MAC x Sharon Osbourne: Duchess Quad

In Nederland ligt de Osbournes collectie van MAC pas in augustus in de winkels. Maar in Engeland zijn de producten nu al volop verkrijgbaar. Ik zag het al voordat ik naar Londen ging, dus drie keer raden waar ik gelijk naar toe ging toen ik de Selfridges binnen stapte. ;) De collectie is heel populair. Helaas was onder andere de blush van Sharon die ook al op mijn wishlist stond inmiddels uitverkocht. Maar de Sharon-quad was er nog wel. Totdat ik de laatste heb meegenomen... it was meant to be!


De kleuren van Kelly Osbourne (te herkennen aan lila verpakking) zijn wat koeler en meer gedurfd, terwijl ik die van Sharon (rode verpakking) net iets warmer en pittiger vind. Twee kleuren van de Duchess Quad bevatten hele subtiele glans, twee zijn mat - het perfecte evenwicht. Ik heb al veel MAC oogschaduws verzameld, maar dit is mijn eerste echte quad. Blijkbaar is dit de eerste waar ik alle kleuren uit wilde hebben.


Sweet Eyes is een prachtige highlighter die een zachte peachy glans bevat. Het heeft een Veluxe Pearl finish en daardoor glanst hij heel subtiel, zonder chunky glitters erin. Sexy Eyes is een medium peachy/roze kleur. Het heeft een prachtige glans en is ook een Veluxe Pearl. Femme Fatale heeft een Satin finish, en dat betekent dat hij zo goed als mat maar boter-zacht is. Het heeft een mooie zachte baksteen-rode kleur met een vleugje oranje. Deze kleur doet mij denken aan Buck uit de eerste Naked palette, maar dan nog iets minder bruin. De ideale boven-de-arcadeboog kleur, maar ook mooi om all-over aan te brengen. Het is een warme kleur, maar hij is niet te oranje, dus prima draagbaar voor elke dag. En tot slot is er de donker-bruine matte Embark. Dit is een bekende kleur uit het vaste assortiment van MAC. Op de swatches hieronder komt hij niet heel sterk over, maar het is echt een fijne kleur om mee te werken. Het is echt de perfecte kleur om meer diepte aan je look te geven of juist om een mooie smokey eye te maken.


En de swatches! Links - met flits, rechts - bij indirect licht. Ik vind dit de ideale kleuren voor elke dag. Neutraal, maar ook alles behalve saai en standaard. Een geweldige quad! Alle kleuren passen perfect bij elkaar en je kunt echt eindeloos (nou ja, soort van) combineren. Hieronder een tweetal looks die ik met deze quad heb gemaakt.


De higlighter Sweet Eyes uit de quad heb ik in beide looks in de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw gebruikt. In deze look bracht ik Sexy Eyes op de bewegende ooglid aan en heb ik met Embark meer diepte gecreƫerd in de buitenste ooghoek. Boven de arcadeboog/Embark heb ik een beetje van Femme Fatale toegevoegd die voor een mooie warmere gloed heeft gezorgd.


De tweede look is wat simpeler. Een soort snelle smokey eye. Over de hele bewegende ooglid heb ik Femme Fatale aangebracht en uitgeblend tot iets boven de arcadeboog. Voor het smokey effect heb ik Embark toegevoegd. Deze heb ik vanaf de wimperlijn tot ongeveer de helft van de bewegende ooglid uitgeblend. Deze combinatie maakt de look vrij mat. Voor wat meer sparkle heb ik langs de onderste wimperrand Sexy Eyes toegevoegd met een shimmery eyeliner op de waterlijn.


De afgelopen dagen heb ik echt genoeg met deze palette kunnen spelen. Heerlijke kleuren en -nogmaals- ideaal bij elkaar gezocht. Misschien niet helemaal zo gewaagd als Sharon Osbourne (ik had meer donkere kleuren verwacht bij haar), maar wel prima draagbaar met een stoer randje. Erg stijlvol en perfect voor elke gelegenheid. Heb ik al gezegd dat ik fan ben van deze palette? ;) Of je zou een weekendje Londen moeten plannen of anders nog even wachten - op 16 augustus komt MAC x Kelly & Sharon Osbourne collectie naar Nederland. Maak je verlanglijstje alvast maar klaar...

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi palette! Mooie kleuren en look heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi slook heb je gemaakt met deze palette, de palette ziet er leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi palette, ik zou zelf misschien voor de lila gaan maar dan zou ik ze toch in het echt moeten zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw wat een mooie kleuren zitten er in dit palette, mooie look heb je er ook mee gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, hier kijk ik zo erg naar uit. Je hebt mooie looks gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap je liefde voor dit palette helemaal, zijn prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen