woensdag 16 juli 2014

Nieuwe oogschaduws van Topshop en Seventeen

Deze twee nieuwe aanwinsten uit Londen wilde ik in een artikel combineren. Ik kan echt geen genoegen krijgen van mooie oogschaduws. Deze moesten dan ook toegevoegd worden aan mijn collectie. Een bijzondere duo-chrome van Topshop en een smokey trio van Seventeen. Ze zijn zo anders, maar toch ook prima in een look te combineren. Benieuwd? Kijk maar mee.


Ik begin met de mooie duo-chrome oogschaduw van Topshop. Volgens mij is dit een limited edition, die verkrijgbaar is in meerdere varianten. Er is ook een blue-brown-achtige kleur en een groen-gouden. Die eerste heb ik al van verschillende merken en de tweede... groen... alhoewel, ik heb hem laatst in een look gezien en dat stond erg mooi. Ik besloot om voor een roze kleur te gaan met een hele fijne blauwe shimmer. Deze kleur heet Wax & Wane en is werkelijk prachtig. Soms lijkt hij meer rood/roze en soms heel koel paars. De mooie blauwe en roze shimmer zorgt voor een feestelijk effect.


Terwijl de eerste foto was genomen bij indirect licht, zijn de bovenstaande foto's genomen in een fel zonnetje. Kijk hoe veelzijdig de Topshop kleur is! En hoe bijzonder het trio van Seventeen lijkt. Het draagt de naam Midnight Smoke en bevat 2 shimmery en 1 matte kleur. De shimmery kleuren hebben een lichte overspray, maar daar heb je eigenlijk geen last van. Op de ogen zie je nog steeds fijne shimmers, ook als de overspray weg is. En ik heb het idee dat de oogschaduw op de oogleden niet extra veel shimmer heeft dankzij de overspray. Alle drie de kleuren zijn trouwens prachtig. Met al mijn nude palettes die ik de laatste tijd heb verzameld, is dit een hele mooie aanvulling met donkere kleuren. Je creëert er diepte mee, je kunt hier smokey eye mee maken... een heel fijn trio, en enorm compact.


Seventeen is een budget merk (te koop bij Boots), maar kijk wat een pigmentatie! De oogschaduws zijn romig, maar niet te zacht. Ze geven precies genoeg pigment af en blijven prima zitten. De Topshop kleur rechts behoeft geen uitleg. Kijk hoe veelzijdig die is.... Love it! Foto links is genomen bij indirect licht, foto rechts - met een flits.


En ik moest hier natuurlijk een look mee maken. Als basis heb ik het Seventeen trio gebruikt: medium bruine kleur op de bewegende ooglid, donker-bruine kleur in de buitenste ooghoek en blauwe kleur langs de onderste wimperrand. Zowel boven als onder heb ik daarna een beetje van de Topshop kleur toegevoegd. Onder de wenkbrauw kon ik beter een matte highlighter gebruiken, maar toen was het al te laat. :P Om boven de arcadeboog te blenden heb ik weer andere kleuren gebruikt (uit mijn Viseart palette waar de review nog van volgt). Het is een smokey shimmery look geworden, maar niet met al te veel shimmer. Hierdoor vind ik hem prima draagbaar voor overdag (deze look heb ik uiteraard naar mijn werk gedragen).


Ik ben echt blij met mijn mooie aanwinsten. Ik kan er eindeloos mee combineren en ze zijn compact, zodat ik ze ook op vakantie mee kan nemen. En mocht je binnenkort naar Londen gaan, check dan zeker deze twee producten (en merken, ze zijn zo fijn!). ;)

5 opmerkingen:

  1. Oh de oogschaduw kleuren vind ik erg mooi! Mooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die Topshop kleur is super speciaal Wat een pareltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och wat een mooie ooglook is dit! Echt geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen