woensdag 9 juli 2014

Obsessed: NARS Multiple Bronzer (+ stap voor stap contouren)

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben, ben ik behoorlijk into bronzers geraakt. Zonder een bronzer lijkt mijn look niet meer af. Het geeft zo'n mooi warm effect. De Multiples van NARS vielen mij al eerder op, maar ik dacht eigenlijk dat ik sneller voor een blush-kleur zou gaan. Op IMATS had je keuze uit een aantal tinten, waaronder Tuomota. Deze bronzer-kleur leek in de verpakking vrij licht, maar eenmaal geswatched was ik verliefd. Nu ik mijn vakantie-kleur verloren heb, kan ik geen warmere (oranje/rode) bronzers meer dragen. Deze vrij koele kleur kwam dus goed van pas. En ik had het kunnen weten... hij is ideaal om mee te contouren!


De Multiples kun je in principe voor alles gebruiken: ogen, gezicht, lippen. Ze zijn romig, maar eenmaal op je huid blijven ze de rest van de dag zitten. Het is dus een cream, maar je kunt hem net zo makkelijk over een afgepoederd gezicht aanbrengen. Dat doe ik zelf niet. Sterker nog, mijn wangen poeder ik sowieso bijna nooit af. Daardoor behoud ik mijn eigen glans ook. Op alle foto's hieronder heb ik dus geen highlighter gebruikt. Ik zal het maar zo zeggen: een vette huid heeft zo zijn voordelen. ;)


In de holtes van mijn wangen breng ik de Multiple gewoon vanuit de tube aan. De randjes van de Multiple zijn nog vrij scherp, alhoewel dat ook met elke dag minder wordt. De bronzer breng ik trouwens ook bij mijn slapen richting mijn voorhoofd aan, om dat deel iets smaller te laten lijken. Hier heb ik een vrij dik lijntje gezet, terwijl die op mijn andere wang dunner was... Ach ja, geen probleem. Zo ga ik natuurlijk niet rondlopen. ;) Tijd om het lijntje in te blenden!


Voor het inblenden gebruik ik een smal synthetisch kwastje met een afgeronde top. Deze komt van BuyInCoins (jep, ik heb na deze bestelling weer wat kwasten aangeschaft, dit zijn de beste budget kwasten ever). Met ronddraaiende bewegingen blend ik het voorzichtig in. Het enige nadeel - hier is extra tijd voor nodig, dit doe je niet binnen 2 seconden. Een beetje geduld, maar het resultaat mag er ook zeker zijn.


Je kunt het zo heftig maken als je zelf wilt. Het voordeel van het niet afgepoederde gezicht - je kunt nog altijd je foundation-kwast pakken om het resultaat nog natuurlijker te maken. Dat doe ik eigenlijk wel altijd, omdat je het op deze manier kunt perfectioneren. Met mijn foundation-kwast ga ik dan alleen langs de randen, zodat de bronzer-lijntjes niet helemaal verdwijnen. Je kunt daarna trouwens nog altijd meer van Multiple toevoegen als je het effect te subtiel vindt. Je kunt altijd beter voorzichtig beginnen. Alhoewel ik persoonlijk vind dat door de zachte textuur van de Multiple hij heel makkelijk uitblend en daardoor zijn de foutjes zo hersteld.


En dit is de uiteindelijke look! Ik heb nog een beetje poeder-bronzer van L'Oreal aangebracht om het gezicht nog meer warmte te geven. Ook heb ik mijn mooie Tarte blush toegevoegd voor iets meer kleur. Beide gebruikt zoals in deze video, maar met de bronzer hoefde ik eigenlijk niet meer te shapen. Het effect in het echt vond ik trouwens iets sterker, maar het idee is wel duidelijk. NARS Muliple geeft meer definitie en dat heeft vooral mijn gezichtsvorm echt nodig. Ik heb een beetje een hoekig gezicht, dus zo'n product die de rechte lijnen kan breken en meer schaduwen kan aanbrengen is voor mij de perfecte oplossing.


Op IMATS kocht ik deze Multiple bronzer voor 18 pond (ongeveer 22 euro?), terwijl ze normaal 41 euro kosten. De kleur Tuomota zag ik niet meer op de website van NARS staan, maar dat is misschien ook de reden waarom die in de uitverkoop op IMATS was. De andere beschikbare kleuren van Multiple bronzers zijn ook de moeite waard. 41 euro lijkt misschien veel geld, maar geloof mij, je doet hier ontzettend lang mee. En het is een product waar je van gaat houden.

4 opmerkingen:

  1. Heel mooi! Kleur staat je erg goed. Ik moet me toch ook eens aan contouren wagen want je ziet heel duidelijk het effect (dacht dat het niet zoveel deed) en ik vind het er heel goed uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen