vrijdag 25 juli 2014

Onder de douche: douchegel, modder-zeepje en zeezout scrub

Ik heb nu zulke heerlijke producten onder de douche verzameld dat ik ze toch wel even wil delen. Het gaat alleen om de producten voor het lichaam (mijn mega flessen haarverzorging van Provost gaan nog heeeel lang mee). Ik wil altijd wat keuze hebben, dus heb ik altijd het liefst een aantal producten staan om te gebruiken. Niet dat mijn doucheplankje alleen maar vol staat met lichaamsverzorging.... en daarom vind ik 4 producten nog best netjes. ;)


Allereerst het zeepje dat bovenop mijn scrub ligt. Niet echt een hele handige plek, maar het bespaart wel ruimte! En laten wij eerlijk zijn, het "stukje" zeep is net iets te groot voor een gemiddelde houder... Dit zeepje heb ik al een hele tijd geleden in België gekocht. Lieve Belgjes, jullie hebben zo'n leuke winkel (Bubbles at Home) en het is echt een aanrader! Een soort Lush? Daar wordt tegenwoordig iedere zeepjes-winkel mee vergelen. Maar ik vind het toch net iets anders. Erg leuk, volop keuze en voor verdere info - zie hun website. Dit zeepje is een Dode Zee modder natuurzeep. Hij is perfect voor diegene die last hebben van psoriasis, eczeem of acne (ja, ook op je lichaam). Ik dacht, zo'n helend zeepje kan geen kwaad. Er zat ook nog een hele gebruiksaanwijzing bij (je zou hem moeten laten intrekken en zo), maar ik gebruik hem gewoon zoals elk ander zeepje: even laten opschuimen met een puf en wassen maar. En ik moet zeggen: ook zo vind ik hem heerlijk! Het zeepje schuimt prima en ruikt heerlijk fris naar iets citroen-achtig. De geur is best sterk, vooral aan het begin (jeeej voor lekker ruikende douche!). Op de huid verdwijnt de geur al vrij snel, maar het is toch even genieten. Het droogt mijn huid niet uit. En ik weet eerlijk gezegd niet of het daadwerkelijk zo'n goed effect op de onzuiverheden heeft... nou ja, het zegt denk ik genoeg dat ik al lang geen een puisje op mijn rug heb gezien (alhoewel ik hier niet echt veel last van had). Gewoon een heerlijk zeepje waarbij ik graag wil geloven dat de ingrediënten goed zijn voor mijn huidje. En over de lekkere geuren gesproken.... tja, daar gaat dit heel artikel over... maar nu even over mijn scrub....


Na het drama-moment van de laatste keer wilde ik toch wel weer een fijne bodyscrub hebben. Ik besloot om even bij de Tuinen te zoeken en opeens zag ik het merk Treets staan. Chique verpakking, een aantal heerlijke lijnen en fijne ingrediënten. Ik koos voor de geur Velvet Vanilla & Lavender en oh my... Ik vind het eigenlijk naar een chique aftershave voor mannen ruiken, maar ik vind hem ook serieus heerlijk voor vrouwen die van frisse geuren houden. Ik weet het, het klinkt heel raar, maar de geur is zoooooo lekker! Probeer hem eens echt een keer zelf uit. Ik denk dat ik binnenkort ook het doucheschuim uit deze lijn ga halen... De Body Salt Scrub is in ieder geval al heel fijn. De textuur van deze scrub vind ik erg fijn, het is anders dan wat ik tot nu toe gewend ben met andere scrubs. Het is wat droger, bevat minder olie, maar ik vind hem daardoor zeker niet minder fijn. Het hydrateert misschien iets minder goed dan de bodyscrub van Rituals, maar dat is eigenlijk niet belangrijk. Ik breng na het wassen toch nog altijd een bodylotion aan. Deze scrub reinigt mild mijn huid, zonder het te beschadigen. Het voelt echt heel fijn aan. Niet te ruw, maar ik voel hem toch wel goed scrubben. Een een heel fijn producten! En al helemaal met zo'n geur... ;)


Vooral 's zomers vind ik de geur van groene thee echt heerlijk. Deze douchegel van Sans Soucis ruikt er dan ook heerlijk naar en laat deze heerlijke geur op mijn huid achter. Hij is verder zacht, verzorgend en schuimt goed. Wat wil je nog meer van een douchegel? Ik heb trouwens ook een bodylotion uit deze lijn en ik vind het heerlijk om deze twee te combineren. Dan blijft mijn huid nog langer deze heerlijke geur houden! Dit duo heb ik een tijdje geleden al in Duitsland gekocht, maar dit merk is ook in Nederland te koop. Tot slot is er nog een douchegel, maar nu weer van Bubbles at Home. Charm is een bijzondere geur die misschien gelijk al bekend lijkt zodra je eraan ruikt. Deze is namelijk geïnspireerd op Dior Cherie parfum... mmmm, heerlijk! De frisse zoete geur van sinaasappel, witte musk en gardenia blijft lekker lang op de huid zitten. Het is echt genieten tijdens en na het douchen. Een absolute aanrader voor de liefhebbers!

Wat is jouw favoriet verzorgingsproduct voor onder de douche op dit moment?

2 opmerkingen:

  1. Ooh goeie tip, die Charm geur! Lijkt me zeker iets voor mij. Zelf ben ik helemaal gek op mijn nieuwe La Prairie body scrub. Duur, maar echt wel een topper ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne producten, Bubbles at Home ken ik totaal niet :-), maar ik woon in België aan de andere kant, misschien van daar.

    BeantwoordenVerwijderen