zondag 6 juli 2014

Pastel teal line obsession

Een frisse licht-blauwe (of pastel-teal) kleur in een oogpotlood... Ik heb het een keer op een blog gezien en het leek mij wel wat. En eerlijk is eerlijk, wat een mooi effect! Sterker nog, zo'n lichte teal kleur vind ik op de waterlijn veel mooier staan dan een nude oogpotlood. Een nude kleur op de waterlijn is nooit zo mijn ding geweest, het staat alles behalve natuurlijk (hoewel het wel fris kan zijn... maar bij mij valt het altijd net iets te veel op). Een lichte teal kleur past gewoon net iets beter bij mij. Vandaag wil ik een look met deze kleur laten zien. En nog een variatie daarop, verwerkt in een meer natuurlijke look.


Voor mijn bovenste ooglid heb ik mijn favoriete Moondusts van Make-up Studio gebruikt. Wat mij betreft nog steeds de mooiste shimmery oogschaduws ever. Ik heb vooral Volcano gebruikt, en een beetje gemengd met mijn ultieme favoriet Radiant Opal. De combinatie bleek heel mooi uit te pakken. Best donker, ook al hebben Moondusts geen hele gepigmenteerde basis-kleur, maar vooral erg mooi glanzend. Het voordeel van Moondusts is dat de glitters nauwelijks fall-out hebben. Love it! In de arcadeboog heb ik een bruine Moondust gebruikt, volgens mij.


Omdat het toch wel een smokey look is geworden, besloot ik om een fellere teal kleur aan de pastel-teal kleur op de waterlijn toe te voegen. De overgang had ik iets netter kunnen maken, maar van afstand zag je het eigenlijk niet. Lichte onderste wimperrand en donkere look op de bewegende ooglid zou volgens mij niet in balans zijn. Dus zo'n fellere lijn met een donkere buitenste hoek past hier wel bij. De lichte teal potlood die ik gebruik is trouwens Barrow Street van NARS. Prachtige zachte kleur die ook nog eens lang blijft zitten. En ideaal zowel bij een opvallendere look als bij een hele natuurlijke...


Dit was eigenlijk mijn weekend-look. Niet te veel make-up, maar toch nog een speels accent. Zie je hoe mooi en best natuurlijk Barrow Street staat? Geloof mij, een nude potlood zou een heel ander effect geven. Dit vind ik echt veel leuker staan. Zo'n lichte teal potlood lijkt misschien eng, maar zoals jullie kunnen zien valt het nog behoorlijk mee. Je moet het alleen durven dragen. En anders een keer gewoon uitproberen. Als ik mij niet vergis, komt Catrice binnenkort met dit soort tinten. Misschien leuk om mee te spelen, voordat je voor een kwalitatief beter potloodje besluit te gaan zoals dat van NARS. ;) Wat vinden jullie van dit soort pastelkleurige oogpotloden?

3 opmerkingen:

  1. De bovenste look vind ik erg mooi! Wat staat dat verrassend leuk, zo'n tealkleurig potloodje. Catrice heeft trouwens nu al zo'n kleurtje in het assortiment zitten; Kohl Kajal 'Too Cool For Pool'.

    BeantwoordenVerwijderen