woensdag 30 juli 2014

Video: foundation tips (+routine) voor vette/onzuivere huid

Ik vind het altijd leuk om video-verzoekjes te krijgen, dus bij deze. :) Aan mij is gevraagd om mijn foundation routine te filmen, maar dat vond ik eigenlijk iets te weinig... met als resultaat - een iets langere video, waarin ik mijn favoriete foundations/BB creams laat zien die ervoor zorgen dat mijn huid de hele dag mat blijft. Ook vertel ik wat meer over hoe ik mijn foundations mix en welke concealers en anti-shine producten ik fijn vind. En als het voor zo'n vette/onzuivere huid werkt, dan zal het wel voor meerdere huidtypes geschikt zijn (ik gebruik namelijk ook geen uitdrogende producten).


Mochten jullie trouwens benieuwd zijn hoe ik mijn foundation-kleur kies? Eigenlijk is dit best simpel en niet eens noemenswaardig. Ik heb een neutrale ondertoon, dus de meeste foundationkleuren die "beige" of "neutral" heten, passen wel bij mijn huid. Vooral bij een luxere foundation (zoals die van Hourglass) laat ik mij wel adviseren... of in ieder geval samen met de verkoopster de streep op je kaaklijn laten zetten waardoor je de kleur het beste kunt matchen. En als ik het toch mis heb met de kleur, dan kan ik hem nog altijd met een hele lichte of juist wat donkerdere neutrale kleur corrigeren. ;)

6 opmerkingen:

 1. Super interessant en leuk filmpje! Hier gaan veel meiden wat aan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke en handige video. Dit moet je vaker doen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeeej! Super leuk en handig, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welcome to the club, ik heb ook een vette en onzuivere huid. Erg interessant om te zien hoe jij je foundation aanbrengt. Die primer van Smashbox is inderdaad goed voor een onzuivere huid. Vind 'm wel een pak interessanter dan die van Catrice hoor, door het salicylzuur erin. Je maakt me wel heel benieuwd naar die Hourglass foundation!

  BeantwoordenVerwijderen